un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încă un set de fotografii cu polițiști ignorând neregulile din trafic

24 Nov 2015  ·

AUTO  ·

18 comentarii

Credeam că polițiștii n-au ieșit să protesteze împotriva lui Oprea nici după moartea unui coleg de-al lor pentru că le era frică. În fond, Oprea le era ministru. Cred, însă, că nu le pasă. Pur și simplu respectarea regulilor este un concept care nu are nici o valoare pentru poliția rutieră, cei care ar trebui să le aplice.

Iată o scenă de acum două săptămâni, la Cercul Militar. Mârlanul din imagine (mă refer la cel în geacă neagră) parchează pe banda 1, pune avariile, se dă jos din mașină și se salută cu polițistul care veghea circulația. Dau mâna ca prietenii vechi. Mârlanul din imagine (cel în geacă verde fosforescentă) nu are nici o treabă că o mașină încurcă circulația pe banda 1 a unui bulevard circulat. E polițist, are doar două atribuțiuni, să stea la pândă cu radarul și să ghideze coloane oficiale, majoritatea ilegale (Oprea a avut mai multe decât Iohannis și Ponta la un loc).
politia_4

M-am dat mai într-o parte și am mai fotografiat. Pe Bd. Regina Elisabeta nu circulă în sus decât autobuzele și taxiurile, dar mereu sunt foarte multe mașini particulare pe acea bandă, mergând fără nici o treabă în sus, pe interzis, pentru vreo 2 kilometri. Trec des prin zonă, n-am văzut nici un filtru, nici o amendă.

Iată mai multe mașini trecând așa prin fața polițistului. Evident, l-a durat în fund, nu-i treaba lui.

Băi, s-a dat drumul la trafic și în sus? Adică să fiu eu singurul prost care, dacă trebuie să meargă de la Eroilor la Universitate, ocolește pe Știrbei Vodă sau pe la Unirii? Pentru că vorbim de un drum dublu ca distanță și triplu ca timp, pe artere foarte aglomerate, în timp ce sute de mașini pe oră merg pe sens interzis, în centrul capitalei, fără nici o sancțiune de ani de zile.

Pe seară, la Dristor Doner Budapesta erau parcare mașini inclusiv în stația de autobuz, în alveolă, și erau parcate în spic. Autobuzul n-avea loc să facă stație nici măcar pe banda 1, o făcea pe 2, călătorii nu aveau unde să coboare, intersecția se bloca pentru că două benzi din 3 se opreau astfel imediat după intersecție. Pe acolo trece foarte des poliție, iar și mai des stau chiar acolo. Zilnic mănâncă o grămadă de polițiști shaorma acolo. Dar nu-i cu coloană oficială, cum să ia măsuri?

Un comisar șef de la Secția 11 a luat mită un bax de vin, un bax de apă și 15 fripturi pentru a ascunde un dosar de furt calificat. Ăla căruia i-a fost cerută mita n-a avut la el banii pentru a cumpăra aceste lucruri, așa că i-a dat doar 190 de lei și asta a fost. Din astfel de știri afli multe lucruri despre viață, întâi că nu te protejează nimeni, nicăieri, apoi că există vin la bax. (sursa Digi24).

Update: articolul e scris pe 12 noiembrie. Ieri, însă, a apărut un calcul interesant legat de aceeași problemă. Într-un oraș în care toată lumea parchează unde are chef, fără cel mai mic respect pentru treceri de pietoni, trotuare, rampe de urcare/coborâre trotuar, intrări în bloc, ba chiar și pe linia de tramvai, blocând circulația, Poliția Rutieră dă doar 27 de amenzi pe zi. V-am zis, dacă nu-i de stat la pândă sau de escortat în înalt demnitar, Poliția nu știe ce să facă în rest.

    18 comentarii

  1. La prima chestie. Oprirea și staționarea nu sunt același lucru cu parcarea. Dacă oprirea/staționarea nu sunt interzise, atunci…

      (Citează)

  2. Trec zilnic pe Regina Elisabeta. Zeci de mașini trec pe acolo nestingherite de falnicii noștri spărgători de semințe

      (Citează)

    • La fel și cu porțiunea aia cu sens unic de pe Dorobanți, e o bandă pe care teoretic au voie să circule doar autobuze și taxiuri, dar e mereu plină de mașini particulare.

        (Citează)

  3. Si eu trec frecvent si pe la Budapesta si pe Regina Elisabeta. Hai ca daca la Budapesta in general se fereste lumea de parcat in statia de autobuz si de multe ori sunt politisti acolo care fix asta incearca sa previna, pe Regina Elisabeta ii doare pe toti fix in cur.

      (Citează)

  4. Când ai probleme cu o mașină parcată ilegal, este de competența Poliției locale, nu Rutieră. Articolul respectiv este pe lângă în această privință.

      (Citează)

  5. Poate ca Politia Rutiera Bucuresti da doar 27 de amenzi dar in ultima luna eu sunt convins ca politia locala (aia de erau gardieni publici acum ceva ani) dau mult mai multe amenzi. Ii vad in sector 3 oprind multe masini ce intorc pe interzis, intra pe strazi cu interzis sau nu dau prioritate pietonilor de pe treceri de pe Camil Ressu spre exemplu. PLB ori sunt spagari ori fac treaba. Astept si eu numarul oficial de amenzi zilnice dat de ei daca ai de unde s-al faci rost.

      (Citează)

  6. Deci pînă la urmă Oprea chiar era băiat bun, că nu-i punea la muncă.

      (Citează)

  7. Cred ca nu trebuia sa cauti mai departe de zona Tineretului (din cate imi amintesc, acolo si locuiesti).
    In fiecare dimineata la semaforul din Tineretului (sensul de mers de la Timpuri Noi spre Eroii Revolutiei) o gramada de masini o iau pe linia de tramvai, prin stanga refugiului de tramvai. Si de cele mai multe ori exista agentie de Politie in aceasta intersectie care par a nu observa aceste masini.
    Cred ca in Bucuresti daca scoti capul pe geam, in orice zona ai sta, poti sa iti dai seama ca Politia Rutiera isi bate joc de banii nostrii. Este de departe cea mai inutila, incompetenta si nesimtita institutie a statului roman.

      (Citează)

    • In situatie exact identica, eram la Stefan cel Mare, asteptam tramvaiul, ora de varf, 2 masini care au luat-o depasind coloana prin stanga refugiului unde eram eu, stateau frumos la stop, politistul la 20 de metri, ignora. Am rupt frumos de la mine 2 minute ca sa ma duc frumos in mijlocul intersectiei la politist si sa-i zic politicos ca ceea ce fac respectivii este ilegal si ce are de gand sa faca. Respectivul politist nu i-a tras pe dreapta insa macar s-a simtit si i-a pus pe amandoi sa intoarca masinile pe celalalt sens si practic sa se intoarca, sa stea la coada ca toti ceilalti. Totul a durat sub un minut din timpul meu.

      In alta ordine de idei, e simplu sa ne tot plangem si sa tot toleram politistii care nu-si fac treaba, chiar si sa punem poze pe net si sa scriem blogguri. Dar nu e mai bine sa si facem ceva? In cazul meu m-am simtit chiar bine, cand ma intorceam in statia de tramvai erau vreo 3 de prin masini care vazusera ce facusem si strigau spre mine gen “bravo ma”… :))

      Altfel spus, nu ar trebui mai degraba sa ii tragem direct la raspundere cand se intampla situatia? sa raportam/reclamam derapajele prin mijloace legale?

      PS. inca o chestiune pe care am ajuns sa o fac – oricand ajung prin centru la bariera si sunt taxiuri acolo care-mi cer bani pt cursa si nu accepta sa mearga cu aparatul pornit ii raportez pe loc. Respectiv telefon frumos la dispatcherul notat pe usa. Nu-mi fac neaparat vise ca sunt repercusiuni asupra respectivilor toti (conform regulamentelor chiar interne de la taxi sunt penalizati), adica sigur se musamalizeaza multe asemenea rapoarte, dar macar pt cat se oftica respectivii vazandu-ma sunand de fata cu ei si tot merita :))…. si daca ar fi reclamatii d-astea multea evident ca ar avea probleme cu patronii (ca sa nu mai zic ca teoretic ei sunt penalizati tocmai pt ca nemergand pe ceas isi fura patronii)… altfel spus, raportati si voi, reclamati in general ilegalitatile si poate in timp se mai schimba ceva si prin ROmanica asta

        (Citează)

  8. Si lumea asteapta minuni de la conducatori?!
    Cu cine sa faci treaba? Ne-a intrat in sange “lasa ca merge s’asa” …
    E putregai garla peste tot: politie, educatie, sanatate, administratie. Nu l-a curat nimeni de atat de multa vreme ca este un intreg sistem. Daca tai brusc si adanc acest putregai este atat de mult ca se rascoala impotriva ta si te elimina pt ca nu are cine sa te sustina …
    Marea majoritatea a oamenilor nu stiu ce inseamna “omul potrivit la locul potrivit” …
    in fine, cel mai bine luptam cu noi insine sa fim mai buni pt cei din jur: familie, prieteni, colegi de munca etc si poate, poate se va ajunge candva la o masa critica care va spala fata tarii noastre.
    Nu cred ca poti sa predai eficient ceea ce nu ai experimentat cu tine insuti.

      (Citează)

  9. Meh, pai de ce sa-si faca domnii politisti treaba asa cum trebuie, asta ar implica un oarecare efort: sa stai sa urmaresti toti meltenii care intorc pe dubla continua sau fac stanga de pe banda pentru dreapta si invers, dupa care tot ei sunt zmei si te injura ca la usa cortului (eventual s-ar opri si pentru o altercatie mica daca traficul ar permite-o…) si luuuuuunga lista de exemple poate continua…
    Este mult mai simplu sa stai la panda dupa trecerea de pietoni la Unirii 1 vis-a-vis de dealul Mitorpoliei si sa opresti aleatoriu si preponderent masini din alt judet pentru neacordare de prioritate fictivilor pietoni aflati pe trecere…ce cascheta lor!

      (Citează)

  10. Sanctiunea pentru mers pe interzis este de doar 2 puncte amenda/penalizare, nu se complica nici un politist de la rutiera sa blocheze traficul pe banda unica pentru atata. O solutie este trimiterea de amenzi acasa pe baza unei probe foto/video.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus