un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Poliția Rutieră în ne-acțiune

24 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Uitați un exemplu de mârlănie a unui șofer și lipsă de implicare a poliției rutiere, deși era la fața locului.

Un mărlan a parcat perpendicular pe trotuar, practic blocând calea pietonilor. Ar fi putut parca paralel cu gardul, unde chiar nu mi-ar fi păsat, zona fiind oricum obturată de gheretele din spate. Se întâmplă la Romană, diametral opus de ASE, un trotuar foarte circulat.
politie_romana_1

Observați în stânga imaginii o mașină de poliție, un Dokker nou, parcat la 3 metri distanță. Nu s-au implicat cu nimic. Ce făcea polițistul din mașină? Stătea la umbră și vorbea la mobil, uitându-se cum colegul său dirijează circulația, așteptând probabil o coloană oficială peste niște minute. Doamne ferește să dea poliția vreo amendă sau să facă ceva în plus dincolo de misiunea pentru care au fost trimiși acolo.
politie_romana_2

    13 comentarii

  1. Pentru asta exista chei, cuie si unghiere. Ce mai astepti?

      (Citează)

  2. @gogu si un dosar penal bonus, c-asa-i in tenis.

      (Citează)

  3. Da a fost taran, da Politia e degeaba, dar nu a blocat poarta de acces. Nu vreau sa ii iau aparararea in niciun fel, mai ales ca bucatica aia de trotuar are si statie de ceva troleu, dar in Romana nu exista decat o parcare improvizata si in rest legea junglei, trist dar adevarat

      (Citează)

    • @Andrei: am înțeles că nu-s parcări, dar în cazul de fața ar fi putut parca paralel cu gardul de acolo, nu blocând tot trotuarul. Eu cu nesimțirea am o problemă, nu cu parcarea interzisă.

        (Citează)

  4. Mihai, daca te duci ca ciobanu da, ai sanse sa fii prins, dar cu talent si migala poti sa realizezi chiar o opera de arta. ;)

      (Citează)

  5. @gogu: Prietene, scoțând din calcul parcarea în locuri nepermise, dacă ai avea mașină și ți-ar zgâria-o cineva doar pentru că ăla consideră necesar să te educe în acest fel, nu cred că ți-ar conveni. Așa că nu mai insista pe ideea asta! Nu trebuie să te refulezi așa doar pentru că cineva de la Primărie sau de la Administrația drumurilor nu și-a făcut treaba! Și mai am niște dinți împotriva pietonilor care se aruncă pe trecerea de pietoni când e mașina în mișcare la un metru de ei și șoferul n-are vizibilitate sau trebuie să iasă dintr-o intersecție!

      (Citează)

  6. Marlania e de toate partile si pentru toti putem gasi scuze. Soferul a parcat acolo pentru ca desi plateste multiple taxe si impozite pentru masina sunt de 10 ori mai putine locuri de parcare amenajate decat masini, pietonii traverseaza aiurea pentru ca nu au locuri delimitate clar si semnalizate corect prin care pot traversa comod, iar politistii nu isi depasesc atributiile misiunii pentru ca sunt platiti prost. Am putea zice ca statul e de vina, dar de fapt e doar caracterul romanului.

      (Citează)

    • @Razvan: ba parcări sunt destule. Problema este că oamenii nu vor să meargă nici măcar 30 de metri pe jos, că altfel ar fi putut parca pe Mendeleev sau pe Dacia fără probleme.
      Parcare s-a făcut și la Universitate, de exemplu. Iar lumea preferă să se înghesuie pe afară și să parcheze unde poate, pentru că în parcarea normală e cu bani. “Și ce, să dau eu bani?”

      Pot să-ți spun cum s-a rezolvat cu parcarea în străinătate. În Franta, parcarea din subsolul unui bloc de locuit costa 24 de euro pe zi. Dacă locuiai acolo, negociai mai bine, dar tot dădeai câteva sute pe lună. În Anglia, parcare pe 4 etaje, nouă, avea ofertă specială pentru locuitorii din zonă: 400 în loc de 600 de lire pe lună! Și parcare și gratuit și peste tot nu va face nimeni niciodată. Soluția este să renunțe lumea la mașini și asta în tot vestul Europei s-a făcut prin taxe mari de parcare și amendarea imediată a celor ce nu plătesc. În Paris mergeau cete de polițiști și amendau tot ce nu era legal, inclusiv pe cei parcați pe locurile de handicapați fără să aibă semn în parbriz. În Portugalia, că tot am citit recent cum e cu traficul pe acolo, mașinile ridicate pot fi blocate timp de o lună în “impound”, ca să te învețe minte.

      La noi e o mârlânie generalizată. A șoferilor pentru că le convine să parcheze oriunde au chef și nu vor schimbare. A polițiștilor pentru că și ei sunt șoferi sau din motiv de “întâi să am salariu ca în vest și abia apoi îmi fac treaba cu dedicație”, fără să realizeze că dacă și-ar face treaba chiar ar avea salariu ca-n vest.

      E ca la hipermarket-uri, toți vor să parcheze cât mai aproape de intrare, să nu meargă mult până în magazin. Apoi intră la cumpărături și merg vreo 2 km pe jos printre rafturi, dar 100 de metri în plus în parcare le-ar fi fost fatal.

      Eu, de exemplu, când am fost la Mobile Conference săptămâna trecută, am parcat la Victoriei și am luat metroul până la Romană, unde era conferința. Pentru că la Romană știam că nu găsesc locuri sau nu aveam timp să pierd minute bune căutându-le.

        (Citează)

  7. Hai să nu fim exagerat de proşti şi să-i luăm apărarea şoferului. Pe lângă lege mai există încă ceva. Îi zice bun simţ. Conceptul ăsta contrastează grav cu termenul de “nesimţire”. În 5 ani de când am permis n-am parcat niciodată aşa. Niciodată ! Am mers şi jumătate de oră de la locul de parcare până unde trebuia să ajung.
    Dar ce să-i faci, cu cât cât e maşina mai scumpă, cu atât are impresia că urgenţele lui sunt mai urgente decât ale oricui.
    Radu, nu i-ai ciocanit în geam poliţistului să-i arăţi ? Pot să le trimit pe mail ăstora de la Hostel Otopeni link la articolul tău ? :)

      (Citează)

  8. Revo, din pacate unii sunt exagerat de prosti si mai au si acces la internet. Si eu am masina de 13 ani si nu mi-am permis niciodata sa parchez asa, am preferat sa merg pana am gasit un loc sa parchez civilizat, chiar daca pe urma am merg pe jos, pentru ca am bun simt. In plus, evit pe cat de mult sa folosesc masina in oras.

      (Citează)

  9. @nwradu

    Cum poti avea pretentii de la niste oameni care nu sunt in stare sa respecte cea mai simpla regula de conduita in societate aceea prin care te asezi pe partea dreapta a scarii rulante in metrou sau iti dai jos ochelarii de soare atunci cand intri in metrou, benzinarie, farmacie, intr-o incapere publica.

    Mai e mult pana departe si n-am ajuns nici la jumatatea drumului

      (Citează)

  10. Pai Bamveul, din cate vad, e al unui HO(S)TEL, deci de ce te miri Radule ? Daca esti macar un amarat de patron, nu se ia nimeni de masina ta

      (Citează)

  11. Tipic romanesc, din cate observ masina aia e a unei firme si banuiesc ca patronul are destui bani, deci adio probleme cu politia.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus