un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O mașină deosebită: McLaren P1 Special Operations

13 Oct 2015  ·

AUTO  ·

13 comentarii

Am avut norocul să văd în Londra o mașină deosebită: un McLaren P1 Special Operations, un model care costă peste 1.000.000 de euro în funcție de cum îl vrei modificat. Am crezut că era în fața unui magazin Bulgari, dar de fapt era Bulgari Hotel & Residences, altă drăcie.

mclaren_p1_special_operation_2

mclaren_p1_special_operation_1

mclaren_p1_special_operation_3

Modelul P1 este o mașină extraordinară: 903 cai-putere obținuți dintr-un motor bi-turbo de 3,8 litri și unul electric care produce 176 cai-putere. Viteza maximă este de 395 km/h, iar accelerația este de 2,8 secunde pentru suta la oră, 6,8 secunde pentru două sute la oră și 16,5 secunde pentru a atinde 300 km/h.

Mașina este un hibrid, dar motorul electric are aici rolul de a suplimenta cuplul la turații mai joase ale motorului pe benzină și în acele puține fracțiuni de secundă până ce sistemul turbo intră în funcțiune. Pe lângă asta, McLaren a adus în P1 diverse tehnologii din Formula 1 precum DRS și KERS.

McLaren Special Operations este o divizie care produce mașini unicat, pe dorința clienților. Aceasta din imagini nu era un model de serie, ci fusese modificată după cum o fi vrut clientul. Cei de la MSO spun că asta nu înseamnă doar vopsea, ață și piele, ci pot modifica inclusiv aspectele tehnice (diverse elemente în fibră de carbon, reconfigurarea cutiei de viteze etc). Practic, cineva a luat un supercar P1 și apoi l-a tunat.

McLaren-ul din imagini este deja vedetă. O căutare pe net după astfel de mașini cu număr de Qatar a găsit mai multe articole despre aceasta, majoritatea despre cum a fost văzută în Beverly Hills. Îi aparține lui Nasser AlThani, un tânăr de 26 de ani din familia șeicului din Qatar și proprietar de multe alte mașini sport.

Am văzut si un BMW i8, dar parcă nu este mare lucru pe lângă un McLaren ediție specială de 900 cai putere.

    13 comentarii

  1. acuma te intreb nu poti sa incarci pozele cu mclaren undeva la rezolutie mare si fara inscriptii pe ele ? pentru wallpaper nu pentru altceva !

      (Citează)

  2. Mi se pare foarte tare sa ajungi in acel moment din viata in care zici “hmm, masina aia de 500.000 $ nu prea ma reprezinta si nu e chiar ce imi doresc, asa ca hai sa o tunez putin”.

    Nu e rau McLaren-ul asta, dar eu prefer Porsche 918 Spider, daca tot e sa vorbim de masini din surprizele Turbo :)

      (Citează)

  3. Lucruri pentru altfel de oameni, mai norocosi

      (Citează)

  4. Nimic special. O conduc in Driveclub in fiecare zi… :P

      (Citează)

  5. Ionut Popa: Mi se pare foarte tare sa ajungi in acel moment din viata in care zici “hmm, masina aia de 500.000 $ nu prea ma reprezinta si nu e chiar ce imi doresc, asa ca hai sa o tunez putin”.

    Nu cred ca se pune problema asa. Fiind totusi un produs care costa juma de milion de para’, nu poti spune ca este de serie. Nu de alta, dar, in primul rand, ca fabrica, nu ai suficienti clienti incat sa creezi o productie de masa (bineinteles, ca nici nu e asta scopul). Mi se pare normal ca, in cazurile astea, producatorul sa te intrebe “zi, boss, cum vrei sa ti-o fac, ii zic lu’ doamna Coca de la presa sa o indoaie cum vrei tu”.

    Cred ca ne-am obisnuit noi cu produse fabricate in serie mare, care sunt pe stocul unui distribuitor etc.

      (Citează)

    • Și nici canalul de vânzare nu e uzual. De exemplu s-au fabricat 375 de P1, apoi 35 de bucăți de P1 GTR, care au fost oferite spre vânzare celor ce aveau deja un P1.

        (Citează)

  6. Si nu i-ai tras si tu o cheie… Ce om, ba…

      (Citează)

  7. E plin centrul Londrei de tigani din golf, cu masini de sute de cai, pe care le conduc cu 5 km/h si le ambaleaza la 7000 rpm. Asta e maximum de distractie pt ei.

      (Citează)

  8. Si eu am vazut un i8 prin Austria dar nu ma laud :P

      (Citează)

  9. Un cocalar cu BMW. Nu-i BMW? NU conteaza. Tot colalar e.. Eu as fi stat prin preajma sa vad in cat timp il lipeste amenda pe geam…

      (Citează)

  10. Foarte frumos facut McLaren-ul asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus