un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dacă ar fi să cumpăr un Bentley…

12 Oct 2015  ·

AUTO  ·

21 comentarii

…ar fi noul Bentayga. Am văzut imagini cu SUV-ul făcut de Bentley, numit Bentayga, dar clipul de mai jos este primul în care vezi cu adevărat cum arată mașina de 300.000 de dolari.

TLDR: arată bine. Pe afară arată ca un Bentley, iar în interior arată extraordinar.

Culmea este că, atunci când am condus niște SUV-uri Mercedes ce ajung la 80.000 de euro, mă gândeam că da, sunt foarte luxoase. Chiar și numai din fotografii îmi pot da seama că Bentayga este și mai și.

SUV-ul nu stă pe gânduri la performanțe: motor W12 twin-turbo de 6 litri și 600 de cai-putere, cu o viteză maximă de 301 km/h. 5,1 metri lungime, 2 metri lățime, 2,5 tone, AWD permanent, transmisie automată cu 8 trepte.

Interiorul este bijuteria adevărată. Poți alege tipul de piele și de lemn, iar prelucrarea manuală se face cu atenție și durează mai multe zile. În spate sunt doar două scaune, iar dacă-l conduci chiar tu, poți cere o cheie “de valet”, prin care cineva poate parca mașina, dar nu poate descuia portbagajul sau torpedoul. Sistemul audio standard are un amplificator de 1800 W cu 18 canale, dar poți alege unui Naim mai puternic și cu 21 de canale. Ecranele pentru pasagerii din spate sunt de fapt tablete pe care le poți detașa și folosi și în afara mașinii.

RGB HIGH RES

Uploaded by graham_stacey

RGB HIGH RES

bentley_bentayga_interior_3

Practic, mașina e scumpă, dar primești și două tablete în banii ăștia.

Pe lista dotărilor poți găsi și una dubioasă. Din portbagaj iese în afară un fel de scaun ca un sertar, făcut din piele, și poți sta acolo pe el, la umbra haionului deschis. Așa zice Bentley:

The patented sliding and folding seat is trimmed in leather and finished with diamond quilting for comfort. You can enjoy a grandstand view of activities around you, shaded by the tailgate during the day or illuminated by the built-in stage lighting from above at night.

bentley_bentayga_scaun_portbagaj

Ce invenție, nu?

Culmea, deși dai 300.000 de dolari, dotări precum moduri off-road suplimentare sau mod de oraș (cameră 360, asistență avansată la parcare, detecția semnelor rutiere, avertizare de pietoni șamd) sunt opționale.

Nu mă îndoiesc că se va vinde în draci. Probabil că arabii vor lua producția din primii 10 ani, apoi rămân câteva și pentru niște rapperi sau jucători de fotbal american. Îndrăznesc să spun că Bentley a avut o idee foarte bună cu această mașină.

    21 comentarii

  1. mircea (primul)

    12/10/2015 la 2:10 PM

    Au inaltat continentalu gt cum a inaltat dacia sandero. E groaznic si impotriva a ceea ce reprezinta bentley.

      (Citează)

    • Da, pun pariu că va fi cel mai bine vândut Bentley din istorie. SUV-urile de lux sunt noua modă, iar momentan acesta e cel mai tare.

        (Citează)

  2. se presupune ca esti in desert, scoti soimul la un zbor si cat stai asa sa se intoarca, folosesti scaunul ala

      (Citează)

    • Dacă ai Bentley și șoim cred că poți plăti pe cineva să stea în 4 labe ca un scăunel pentru tine. Sau iei un scaun normal în portbagaj.

        (Citează)

  3. Scaunul ala e foarte bun la ski, sa stai pe el si sa-ti pui claparii !! Direct pe partie, normal !

      (Citează)

  4. Varianta pe 2.0 TDI nu exista?

      (Citează)

  5. vorbind despre linia caroseriei nu il vad mai departe de audi allroad

      (Citează)

  6. Eram in dubii daca s-o iau, dar faptul ca pe langa masina mai primesc si doua tablete m-a convins!

      (Citează)

  7. Articol scris probabil sub influenta videoclipului in care un Bentley se intrece cu un tren, in Arabia Saudita :D

      (Citează)

  8. Nu ma indoiesc de calitatea materialelor folosite, insa designul cu foarte multe linii clasice nu imi place de nicio culoare. Oricum ar fi, Bentley tot masina de bosorogi este. Are sens totusi, ca iti ia ceva ani sa strangi o avere ca sa ti-l permiti :D

      (Citează)

  9. Mi se pare o mizerie, ca mai toate suv-urile astea “de lux”. Astea circula numai in oras, si cel mai mare atu (pentru posesori) e intimidarea celorlalti participanti la trafic. Altfel de ce ai cara 3 tone de tabla pe stradute?

      (Citează)

  10. wow. acum cocalarzii pot sa stea nitel mai sus

      (Citează)

  11. dai un ban, dar stii ca face :)

      (Citează)

  12. probabil că tabletele sînt allview sau e-boda rebrănduite Bentley.

      (Citează)

  13. Mai, bani de Bentley n-am… dar tablete mi-am luat. Tot doua… se cheama ca fac parte din club? ;)

      (Citează)

  14. In Bentley asta ai putea sa iti pui si lustra aia de 16k…scuze, da nu m-am putut abtine :))

      (Citează)

  15. Ce-nseamna sa ai minim un advertorial pe zi, deja te si gandesti sa-ti iei Bentley.

      (Citează)

  16. chiar Bentley nu cred să-și ia, dar măcar un test drive i-or da ăia :-)

      (Citează)

    • Ar fi bine, ar ieșit un super-articol. Dar la noi nu cred că vine vreunul, iar dacă vine nu va ieși din vitrină decât cumpărat. În străinătate cel mult se va face un drivetest pentru fiecare țară.

        (Citează)

  17. Andreas Scotch

    13/10/2015 la 9:02 AM

    @radu : faza cu portbagajul limba/tavita typo,o regasesti la Range Rover … este pentru vanatoare:)
    Check Here : http://hollandandholland.com/wp-content/uploads/2014/08/Range-Rover-Guns-at-Back-2015.jpg
    E chestia aia de “bogatie” sanki you know?:)
    P.S. : nu`s vanator dar am vazut odata un clip cu Vinnie Jones si cam asta facea omu pe range-ul lui din 2006-07 or smth:)
    @topic : basina,cum a zis omu mai sus…3tone de cica off road tabla prin oras?:)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus