un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O întrebare încuietoare

12 Oct 2015  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Mi se par amuzanți oamenii care, în situații banale, fac cele mai ilogice lucruri. O categorie aparte sunt cei care întreabă lucruri trăznite sau evidente.

Bunicul meu, de exemplu, deschidea o conversație în care urma să întrebe cum se ajunge într-un loc prin întrebarea “sunteți de aici?”. Adică mai mergeam pe coclaurii patriei către vreun baraj sau vreo stațiune mișto prin munți și, fiind o vreme când smartphone-uri nu erau, nici măcar telefoane mobile, mergeai cu harta în mașină, iar din când în când opreai la marginea drumului și întrebai vreun localnic pe unde să o iei.

Închipuiți-vă câte un sat din acela uitat de lume, de nici nu avea drumuri asfaltate și sătenii vedeau o mașină pe lună trecând pe acolo. O babă la poarta unei casei, așezată pe băncuța de pe care de ani de zile își supraveghează găinile și privește cerul pentru a afla când urmează să plouă. Și bunicul meu, oprind mașina în fața ei, coborând geamul și întrebând-o “bună ziua, sunteți de aici?”.

Noi, ceilalți, pufneam de răs în mașină, că aproape că puteai vedea cum băncuța se mulase pe respectiva babă, atât de “de acolo” era. Dar așa deschidea el discuția.

Zilele trecute eram în micuțul Mega Image din cartier. Vreo 8 angajați trăbăluiau prin el, alimentând rafturile și scanând etichete. Eu eram la coadă la casă.

Vine în spatele meu o femeie. Era mare, s-a făcut umbră, m-am simțit atras de ea, dar nu în sensul “fizic”, ci fizic, proporțional cu masa ei și invers proporțional cu pătratul distanței dintre noi, ca la atracția gravitațională. Genul de femeie tunsă scurt, cu fundul scos în spate și mâini mici față de restul corpului, un aspect care mie-mi aduce aminte de o găină din desenele animate cu animale vorbitoare.

Dintre toți angajații de acolo, femeia îl întreabă fix pe bodyguardul care stă la intrare, lângă ușă: “auziți, dar oțet regal nu mai aveți, nu?”.

Pe paznic! S-a uitat ea în jur, în magazin, a văzut toți angajații în uniformă ce umblau pe acolo, i-a ocolit pe toți și s-a dus și l-a întrebat pe paznic dacă mai este oțet regal. Sau oțet Regal, o fi o marcă.

Paznicul, un alt domn căruia i-a plăcut Logica în școală, se uită gânditor, țuguie buzele și apoi zice “oțet regal… hmm, la raft v-ați uitat?”

Femeia răspunde la modul cel mai serios că s-a uitat, dar nu era, și apoi a plecat din magazin.

feat_otet

    14 comentarii

  1. Nu cred ca de la logica i se trage paznicului ci de la un misto ceva mai subtil. Si daca de la subtirica aia nu aveam pretentii, de la tine am.

      (Citează)

  2. LOL =))

      (Citează)

  3. Cel mai tare articol pe 2015. :))))

      (Citează)

  4. speedy.gonzales

    12/10/2015 la 11:41 AM

  5. Ni s-a terminat cel regal, dar avem oțet princial?

      (Citează)

  6. Doar asa ca idee, daca aveti nevoie de otet si doar asta mai e pe raft, renuntati :)
    Numa povesti de groaza am auzit. Am impresia ca e si cel mai ieftin.
    Daca pina si patronul de la magazinul satesc mi-a spus ca el nu adice mizerii din alea :))

      (Citează)

  7. s-a dus și *l-a întrebat pe paznic

      (Citează)

  8. De fiecare data cand vin in Bucuresti cineva ma opreste pe strada, ori in masina la semafor, sa ma intrebe de cate vreo strada, sau de vreun obiectiv.
    Nu mai stau in Bucuresti de 6 ani, si uite ca totusi…
    Nu, nu ma intreaba nimeni daca sunt de pe acolo. Acum cateva luni nici macar n-au observat numarul de PH la masina. Sau au observat, dar fiind tocmai de la Arad, si-au inchipuit ca Ploiesti si Bucuresti sunt lipite unul de altul.

      (Citează)

  9. S-o fi gandit sa nu ii jeneze pe oameni, ca lucreaza.

      (Citează)

  10. Pe acelasi sistem, tata cand intra intr-un taxi cu lumina verde (liber) aprinsa pe turela: “sunteti liber?”

      (Citează)

    • Ai fi surprins sa afli ca multi din taximetristii gasiti la strada, si nu in statiile de taxi, nu sunt liberi, ci au comanda telefonica, sau pur si simplu nu vor sa te ia. Eu gasesc un taxi liber la 5 taxiuri cu becul verde aprins. Poate am eu ghinion. La fel deschid si eu discutia cu ei.

        (Citează)

  11. Pffff…. taica-tu era un fin psiholog, dar tu se pare ca nu chiar asa.

      (Citează)

  12. Pufulete:
    Ai fi surprins sa afli ca multi din taximetristii gasiti la strada, si nu in statiile de taxi, nu sunt liberi, ci au comanda telefonica, sau pur si simplu nu vor sa te ia. Eu gasesc un taxi liber la 5 taxiuri cu becul verde aprins. Poate am eu ghinion. La fel deschid si eu discutia cu ei.

    Eu zic de statie. Dar da, poate ai dreptate, si eu am patit-o.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus