un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

O vorbă despre review-uri și o nouă jucărie pentru mine

7 Aug 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Iau review-urile pe care le fac foarte în serios. Am așa o teamă în subconștient să nu recomand un produs prost, să nu apară o contradicție mare între ceea ce spun eu în articol și vocea colectivă a utilizatorilor.

De-a lungul timpului am tot îmbunătățit modul în care fac review-urile. Am început cu o structură unitară a unui review, urmând aceiași pași de fiecare dată. Am adăugat o casetă de concluzie, cu bune, rele și câteva cuvinte de încheiere. Am cumpărat un plugin de vizualizare la 360 de grade a unui produs și petrec vreo oră-om fotografiindu-l pe toate părțile, tăind imaginile și albind fundalul; nu știu cât de util vă este, dar e un factor cool bunicel. Nu în ultimul rând, încerc să prezint mai multe grafice și scheme despre cele testate, că de multe ori un grafic face cât o mie de cuvinte.

Contează și să ai uneltele necesare pentru a testa ceva. Citeam acum un alt review la noul router Asus AC3200, cel cu 3200 Mbps capacitate wireless (citiți review-ul meu) și acest alt review este muncit, făcut cu grafice, scheme de apartament, detalii, teste șamd. Problema este că în testele lor routerul scoate 219 Mbps pe wireless.

Știți cât am prins eu wireless pe speedtest? 636 Mbps. De aproape trei ori mai mult. E în review cifra.

asus_rt_ac3200_wireless_ac_maxim

De ce am obținut eu această cifră mult mai mare? Pentru că am testat folosind o placă wireless de mare capacitate, una care să solicite la maxim routerul, așa cum trebuie într-un test când vrei să-i vezi performanța maximă de care este capabilă.

Placa aia n-a picat din cer, ci am cumpărat-o cu vreo 424 de lei, o cheltuială despre care v-am mai spus că e inutilă pentru mine, având în vedere că țin desktop-ul conectat pe fir. O folosesc doar la review-uri de routere. Este o unealtă, una potrivită pentru testul potrivit.

Pe același principiu, mi-am cumpărat recent o cameră de termoviziune ce se cuplează la telefonul mobil. A costat o grămadă de bani; nu zic cât, din an în Paște citește și Matilda blogul și nu vreau să-mi dea cu ea în cap. Vă dau mai multe detalii la un review viitor, până atunci iată niște imagini făcute în primele zile.

Observați mai jos monitoarele mele. Camera de termoviziune îmi arată că unul dintre ele are LED-urile de iluminare jos, iar celălalt sus.
termo2

O fetiță la raionul de brânzeturi din hipermarket. Era foarte frig acolo, de obicei pielea are vreo 32 de grade la suprafață.
Taken with SM-G920F, Android 5.1.1

Mașini în parcare. Observați că sigla și stopurile au altă temperatură, iar camera e suficient de sensibilă pentru a le percepe.
termo1

Ciorbă de burtă la Calif (au o supa/ciorba zilei, așa s-a nimerit duminică). Până am ajuns cu ea la masă avea 46 de grade.
Taken with SM-G920F, Android 5.1.1

O cană de flat white și două macarons la Starbucks.
Taken with SM-G920F, Android 5.1.1

Matilda bând un pahar de vin. Tricoul are o altă temperatură decât pielea ei, deși este unul foarte subțire.
Taken with SM-G920F, Android 5.1.1

  21 comentarii

 1. Ok, inteleg partea cu pretul. Trimite-mi te rog pe mail magazinul de unde ai cumparat camera. Multumesc.

    (Citează)

 2. Apreciez munca pe care o faci și chiar dacă nu las comentarii des apar și eu zilnic la graficul cu vizitatori. Ține-o tot asa!

    (Citează)

 3. Nu e greu de aflat cat costa camera (se vede din poza numele modelului). Matilda probabil stie… dar te iubeste :)

    (Citează)

  • Presupui că are chef să caute de care e și pe unde se găsește șamd :P Citește din an în paște blogul, probabil o plictisesc.

     (Citează)

 4. asteptam review-ul camerei! :)

    (Citează)

 5. Eu cred ca Matilda a cumparat camera

    (Citează)

 6. hai, recunoaste, ai scris postarea asta numai ca sa ai un pretext sa ii spui Matildei: “Baby, you’re HOT!!!”

    (Citează)

 7. @nwradu: ce plugin folosești pt vizualizarea 360 de grade?

    (Citează)

 8. as fi curios de comparatie intre flir one si camera ta

    (Citează)

  • FLIR scoate un model similar, versiunea 2 de la Flir One, tot ca atașament USB.
   http://www.flir.eu/flirone/content/?id=69420#specs

   Puteam să-l iau pe ăla, dar am preferat Seek pentru că mi s-a părut mai bun. Senzorul e un pic mai mare, se alimentează direct din telefon, urcă la maxim 330 grade Celsius față de 120 la Flir.

   Flir One v2 are un singur avantaj, o cameră foto pusă lângă cea termo și combină imaginile, desenând niște linii în imaginea termo. Înțelegi mai ușor ce-i acolo.

   Din păcate, v2-ul trebuie încărcat, se lansează pe final de august, e limitat la 120 de grade. Partea cu combinarea de imagini o pot face și eu în Photoshop, dacă ar fi musai.

     (Citează)

 9. Incep sa am suspiciuni ca Radu vrea sa vanda blog-ul si uneltele aferente. Se poate intelege si asta din articolele aparute in ultima perioada despre blogging. :)) Just joking! :)

    (Citează)

 10. anda85:
  Eu refuz sa cred ca Piticu chiar comenteaza atat de talamb pe aici. Ma incapatanez sa cred ca este un “binevoitor”.

  cine e piticu?

    (Citează)

 11. E distractiva o astfel de camera… ai incercat-o si pe POS-uri, la hipermarket, sa vezi ce PIN a testat cel de dinaintea ta? ;)

    (Citează)

 12. nwradu:
  Smart Product Viewer de pe Envato.

  Multumesc

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus