un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocuri de la E3 2015: sequel-uri bune

1 Jul 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Mi-am dat seama ieri că am uitat să scriu al treilea episod despre E3 și jocurile prezentate acolo, mai ales că rămăsesem dator fix cu unele care mie mi se pare foarte interesante: continuările unor jocuri bune, dar nu neapărat mega-celebre. Pentru continuările mega-celebre, citiți aici, iar pentru jocurile noi, aici.

STAR WARS: BATTLEFRONT – 17 noiembrie 2015 / PC, PS4, Xbox One / Digital Illusions și Electronic Arts

O serie bună de pe console vine și pe PC, probabil un efect al schimbării drepturilor pentru Star Wars între Lucasfilm și Disney și a noului film Star Wars din decembrie. Jocul este multiplayer, un fel de Battlefield în lumea Star Wars.

Arată excelent:

DISHONORED 2 – primăvara 2016 / PC, PS4, Xbox One / Bethesda

O combinație foarte interesantă de vechi și nou, săbii și roboți steampunk, puteri supranaturale și o intrigă bună. Primul Dishonored a fost mult lăudat (l-am cumpărat recent pe Steam la ofertă, e în “coada” de așteptare la jucat), Dishonored 2 pare și mai bun.

RAINBOX SIX: SIEGE – 13 octombrie 2015 / PC, PS4, Xbox One / Ubisoft

Am jucat un singur Rainbox Six, nici nu mai știu exact care, și mi-a plăcut foarte mult. Este un joc de acțiune first-person în care joci cu o echipă de commando și trebuie să acționezi exact ca-n filme, adică tragi precis, te coordonezi cu echipa, stabilești țintele fiecăruia și apoi declanșezi atacul.

Clipul de mai jos prezintă multiplayer-ul 5 vs 5, un fel de Counter-Strike cu ceva mai multe șmecherii. Ignorați faptul că cel care joacă pare foarte noob, așa e scenariul.

RISE OF THE TOMB RAIDER – 10 noiembrie 2015 / Xbox One, Xbox 360 / Crystal Dynamix și Microsoft

Eu am jucat Tomb Raiderul din 2013 anul acesta, l-am terminat în vreo 4 zile și mi-a plăcut foarte mult, e genul meu de joc. Poate ar fi fost bine să fie mai multe lupte și mai puține sărituri.

Problema cu noul Tomb Raider este că apare doar pe Xbox, momentan. Producătorul a lăsat să se înțeleagă că exclusivitatea cu Microsoft nu este permanentă și că ar putea apărea apoi versiuni de PC și Playstation.

GHOST RECON: WILDLANDS – PC, PS4, Xbox One / Ubisoft

Dacă mă întrebați pe mine, Ubisoft vrea să facă jocuri pe baza ideilor din Far Cry 3 și Watch Dogs, când ataci tot felul de baze în ce moduri vrei tu, în forță sau pe ascuns. Noul Ghost Recon în acel stil pare a fi orientat.

DEUS EX: MANKIND DIVIDED – PC, PS4, Xbox One / Eidos și Square Enix

Deus Ex: Human Revolution l-am jucat cu mare plăcere, fiind genul care-mi place mie, unde poți dezvolta personajul cu skillurile pe care le vrei și deci să ataci frontal sau să te furișezi nedetectat spre obiectivele tale. Noul joc promite mai mult din același lucru.

Între timp a mai apărut o știre despre un joc tip Uncharted în universul Star Wars. Abia aștept!

    3 comentarii

  1. O mică corectură: seria Star Wars Battlefront a fost întotdeauna multi-platform – console + PC. E de apreciat că noul Battlefront nu apare exclusiv pe console, dar de aici până la “O serie bună de pe console vine și pe PC” e cale lungă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus