un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocuri de la E3: cele noi

19 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Am așteptat să se termine E3-ul de anul acesta, cel mai mare eveniment dedicat jocurilor video, și apoi să mă uit pe toate anunțurile și trailerele jocurilor anunțate acolo. Mi-au plăcut toate! Au fost anunțate titluri ce se anunță de mare succes și mai jos puteți vedea câteva.

Eu le împart în două categorii, jocuri noi și jocuri sequel sau plasate în universuri deja cunoscute. Cele din urmă sunt cele mai multe; observ că și aici este ca în industria filmului, unde e mai simplu să faci sequel-uri sau remake-uri decât să încerci ceva nou. Astăzi, însă, vi le arăt pe cele noi.

THE DIVISION – Ubisoft / 2016 sau 2017 / Xbox One, PS4, PC

Mi-a plăcut îdeea încă de la primul trailer de acum un an. Conduci o echipă de soldați în New York-ul abandonat și lăsat pradă diverselor bande de răufăcători, încercând să dezlegi misterul din spatele atacului cu un virus foarte periculos.

Gameplay-ul mă atrage cel mai mult, te adăpostești după obiecte, ataci strategic, folosești tot felul de arme și grenade inteligente. Sper să iasă bine.

FOR HONOR – Ubisoft / probabil 2016 / PC, Xbox One, PS4

Mi-a plăcut mult ideea acestui joc, o combinație de echipă de eroi ce trebuie să cucerească anumite puncte de pe hartă, ca în DOTA sau Heroes of the Storm, dar cu gameplay 3rd-person ca în Assassin’s Creed.

Fiecare echipă are 4 eroi controlați de 4 jucători. Cele două echipe se luptă pe o hartă realistă, de exemplu un castel, cu mulți creeps controlați de calculator pe lângă. Tu, ca erou, te poți implica în cucerirea zonelor strategice, dar partea fun începe când te lupți cu alt erou controlat de un om. Atunci jocul devine un duel în care contează mult fentele, studierea adversarului, reacția la loviturile acestuia și contra-atacul tău șamd.

HORIZON: ZERO DAWN – GUERILLA GAMES, SONY / PS4

Un joc un pic ciudat, ce are loc într-un viitor îndepărtat când omenirea a abandonat orașele și trăiește în triburi low-tech, iar mare parte din teritoriu este sub controlul unor roboți uriași ce probabil au avut ceva de-a face cu situația respectivă.

Dacă are o poveste bună s-ar putea să aibă succes, deși întreaga idee de “triburi” versus dinozauri mecanici nu prea pare credibilă.

SEA OF THIEVES – Rare, Microsoft / Xbox One, PC

Un joc massive multiplayer online cu pirați, în insule exotice, cu o grafică plăcută, jucăușă. Cred că merge pe ideea de amuzament.

UNRAVEL – Electronic Arts / PC

O păpușă de sfoară este personajul principal, dar grafica pare drăguță și parcă are ceva ce te face să vezi trailerul până la capăt. Dacă și jocul te prinde așa, e bine.

NO MAN’S SKY – Hello Games, Sony / PS4, PC

E un fel de simulator spațial, open world (de fapt open universe) în care explorezi planete, te bagi în conflicte, faci comerț, te lupți cu pirați șamd. N-aș putea spune că m-a convins, nu prea mi-a plăcut grafica și nu simt că au o idee coerentă în spate.

Acestea sunt jocuri noi. Sunt de 5 ori mai multe continuări ale unor jocuri celebre și le vom discuta în zilele următoare.

    18 comentarii

  1. Serios, adica nu zici nimic de Doom 4 sau de Fallout 4?

      (Citează)

  2. Ce parte din: astazi vi le arat pe cele noi nu ai inteles?

      (Citează)

  3. AdrianG:
    Serios, adica nu zici nimic de Doom 4 sau de Fallout 4?

    Mergi pe 9Gag…. e plin de posturi cu fallout 4.
    Nu o zic cu rautate, unele sunt chiar interesante.

      (Citează)

  4. o sa ma implic in Sea of Thieves pentru ca pirati > all.

      (Citează)

  5. Dupa ce-am jucat Witcher 3, cam toate jocurile astea de le lanseaza marile companii de jocuri mi se par niste glume proaste. Aia au reusit sa dezvolte cu 15 milioane un joc care-ti ofera pe putin 100 de ore de gameplay, cu o poveste ampla, cu o sumedenie de side questuri extrem de complexe. Ma si mir ca n-ai scris nimic de Witcher 3.

      (Citează)

  6. AdrianG:
    Serios, adica nu zici nimic de Doom 4 sau de Fallout 4?

    Cum a zis ElZorab :D

      (Citează)

  7. zetu: Ma si mir ca n-ai scris nimic de Witcher 3.

    Nu m-au plătit. Sau na, nu mă interesează genul, nu am timp de chestii atât de lungi și de crescut personaje, plus că nu cunosc seria.

      (Citează)

  8. nwradu: Nu m-au plătit. Sau na, nu mă interesează genul, nu am timp de chestii atât de lungi și de crescut personaje, plus că nu cunosc seria.

    Haha, you’re so funny, NOT. Genul n-are cum sa nu-ti placa, imagineaza-ti un GTA 5 cu sabii, cai, monstri, cu elemente de RPG, si cu o poveste pe cinste. Nici eu n-am jucat Witcher 2 sau Witcher 1, dar asta nu inseamna ca Witcher 3 nu m-a prins. Incepand de la grafica, gameplay, poveste, jocul e absolut superb. Si probabil va fi jocul anului, nu vad vreun alt joc care sa poata sa-l detroneze.

      (Citează)

  9. zetu: Haha, you’re so funny, NOT. Genul n-are cum sa nu-ti placa, imagineaza-ti un GTA 5 cu sabii, cai, monstri, cu elemente de RPG, si cu o poveste pe cinste. Nici eu n-am jucat Witcher 2 sau Witcher 1, dar asta nu inseamna ca Witcher 3 nu m-a prins. Incepand de la grafica, gameplay, poveste, jocul e absolut superb. Si probabil va fi jocul anului, nu vad vreun alt joc care sa poata sa-l detroneze.

    Și de unde știi tu că n-are cum să nu-i placă genul? Sau de ce presupui că toată lumea vrea să joace ceva cu 100h de gameplay?

      (Citează)

  10. Probabil mi-ar plăcea, dar mai am 20 de jocuri cumpărate pe Steam și nejucate, plus niște console care stau degeaba. Decât să mă bag la jocuri lungi, mai bine trei scurte.

    La Fallout 3, de exemplu, am tot jucat până am ajuns prin, ehm, Washington? și am omorât un fel de monstru foarte mare și apoi m-am întâlnit cu niște oameni misterioși cu battle armor ca-n postere și puști cu plasmă. Deja nu mai puteam, mă săturasem de niveluri și explorare, l-am abandonat acolo.

    De exemplu de multă vreme vreau să joc Dishonored. Acum văd că pregătesc D2 și arată bine de tot.

      (Citează)

  11. zetu:
    Dupa ce-am jucat Witcher 3, cam toate jocurile astea de le lanseaza marile companii de jocuri mi se par niste glume proaste. Aia au reusit sa dezvolte cu 15 milioane un joc care-ti ofera pe putin 100 de ore de gameplay, cu o poveste ampla, cu o sumedenie de side questuri extrem de complexe. Ma si mir ca n-ai scris nimic de Witcher 3.

    Poate unora li se pare plictisitor.
    La fiecare conversatie cica-ti da impresia de implicare ca te pune sa alegi dintr-o lista de întrebări/răspunsuri… boring.
    Nu mai zic ca-ti trebuie placa video de 1500+ lei sa-l joci la setari decente, ca pe low arată a joc de 2005.

      (Citează)

  12. Am instalat si eu Witcher 3 si am jucat tutorialul…. si l-am dezinstalat. :)

      (Citează)

  13. Man, E3 e Craciunul pentru industria jocurilor. Nu e doar ce jocuri sunt anunțate, ci cum sunt anunțate. Pentru “Walking dead” de exemplu, au adus “zombies” la Expo. E3 e o experiența totala, pentru gameri e un must see macar o data in viața!
    Iar party-urile de dupa sunt absolut fabuloase. Google Wargaming Party :)

      (Citează)

  14. Legat de No Man’s Sky, mie imi place stilul grafic abordat, e ceva mai mult stilizat si merge mai putin spre fotorealism. Sa nu uitam ca jocul e facut de o echipa de vreo 7 oameni, nu de un producator la care sa lucreze cateva sute de oameni. Ce mi se pare cel mai interesant si ambitios la el e modul in care toate plantele si animalele sunt generate de un algoritm si practic fiecare planeta va fi unica.

      (Citează)

  15. zetu:
    Dupa ce-am jucat Witcher 3, cam toate jocurile astea de le lanseaza marile companii de jocuri mi se par niste glume proaste. Aia au reusit sa dezvolte cu 15 milioane un joc care-ti ofera pe putin 100 de ore de gameplay, cu o poveste ampla, cu o sumedenie de side questuri extrem de complexe. Ma si mir ca n-ai scris nimic de Witcher 3.

    N-am inteles niciodata de ce lumea se tot rupe-n figuri pentru The Witcher 3.
    L-am jucat si e un joc foarte repetitiv (apasa click pana omori monstrul cu 5 ochi), mediocru in cel mai bun caz.

      (Citează)

  16. I’m waiting for Horizon: Zero Dawn!
    Postapocalipsa cu animale-roboti? n-am mai vazut/auzit asa ceva. Sper sa aiba poveste interesanta, subiectul o permite.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus