un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocuri de la E3 2015: marile sequel-uri

21 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Continui seria despre jocurile prezentate la conferința E3 (vezi și partea 1, jocuri noi) și am ajuns la secțiunea cea mai interesantă, continuările unor jocuri de succes. Astăzi, prima parte, că sunt multe. Azi mă refer la jocurile cele mai celebre de acolo.

FALLOUT 4 – 10 noiembrie 2015 / PC, Xbox One, PS4 / Bethesda

Da, încă un Fallout și tot first-person shooter/RPG va fi. Știu că jocul are foarte mulți fani și aceștia se vor bucura enorm de noul titlu. Eu personal nu sunt foarte entuziasmat din simplul motiv că Fallout este un RPG mult prea mare și prea deschis, iar asta nu-mi mai place.

Altfel spus, vreau ca un RPG să mă introducă întâi într-o poveste interesantă, să mă prindă în ea cu o intrigă ce începe rapid și apoi să mă țină legat de ea câteva misiuni, cât să mă facă fan, iar abia apoi să-mi ofere posibilitatea de a explora lumea largă și de a face side-quests. Fallout 3 te lăsa cam de capul tău prea mult, la început, și mereu aveam senzația că nu știam exact care-i rolul meu și ce vreau să fac dincolo de micile quest-uri. Un exemplu de RPG care-mi place mie ar fi Knights of the Old Republic, care are suficiente side-quests și dezvoltare, dar știi mereu care este de fapt misiunea ta acolo.

DOOM 4 – 2016 / PC, Xbox One, PS4 / id și Bethesda

Un alt joc care nu mă entuziasmează prea mult. Probabil că n-ai altceva de făcut decât să mergi prin tot felul de hărți cu relief dubios de iad sau unde o fi și să omori demoni. Sigur, ai din nou pușca, ai drujbă, ai BFG, dar parcă vreau ceva mai mult, vreau o acțiune cu poveste ca-n Halo sau Bioshock, nu doar împușcături la nimereală.

HALO 5: GUARDIANS – 27 octombrie 2015 / Xbox One / 343 Industries și Microsoft

Încă un Halo, o continuare a acțiunii începute cu Halo 4 și gardienii misterioși. Trailerul arată foarte bine, deși s-ar părea că Master Chief-ul nu mai este personajul principal, ci acțiunea alternează și cu o echipă ce-l caută pentru trădare.

GEARS OF WAR 4 – iarna 2016 / Xbox One / The Coalition și Microsoft

Alături de Halo, Gears of War a fost o altă serie super-populară pentru Xbox (cele două reprezentând și motivul pentru care mi-am luat un Xbox 360, după ce am jucat pe PC Halo 1 și 2 și Gears of War 1).

Nu se știu prea multe despre joc, nu știm dacă are loc tot pe planeta Sera și dacă inamicii sunt tot Locust, dar sistemul de joc este același, 3rd party, te ascunzi și tragi, ai diverse arme la dispoziție și poate și un coechipier. Mai avem până la lansarea jocuri, dar mă bucur că se continuă seria.

NEED FOR SPEED – 3 noiembrie 2015 / PC, Xbox One, PS4 / Ghost și Electronic Arts

N-am mai jucat un NFS din 2008, pur și simplu erau prea multe și veneau prea repede pe piață pentru timpul meu. Cred că pasionații de NFS țin minte două jocuri mari și late din serie: Porsche edition, care a fost superb, un joc de racing adevărat, și Most Wanted, unde aveai la dispoziție un oraș întreg și multă poliție care te urmărea.

NFS-ul următor vrea să revină cu picioarele pe pământ și să ofere un joc serios, tot de curse ilegale, dar ceva mai bine făcut. Vedem când apare dacă și reușește asta, că doar nu-i prima oară când suntem informați că seria face un reboot. Mie nu prea mi-a plăcut gameplay-ul de mai jos.

MASS EFFECT ANDROMEDA – iarna 2016 / BioWare și EA

Nu s-au spus clar platformele pe care va rula, dar cred că sigur pe PC. Trilogia Mass Effect a fost superbă, le-am jucat pe toate cu cea mai mare plăcere și abia aștept continuarea.

Nu sunt multe detalii despre viitorul joc. Povestea cu Reaperii s-a încheiat, iar acțiunea pare să aibă loc într-o altă galaxie, în Andromeda, unde probabil sunt noi pericole la mijloc.

ASSASSIN’S CREED: SYNDICATE – 23 octombrie 2015 / PC, Xbox One, PS4 / Ubisoft

Despre AC: Syndicate v-am mai spus, are loc în Londra în timpul revoluției industriale. Nu vedem mult gameplay din noul trailer, dar este clar că vom avea urmăriri cu trăsuri, trenuri, mașinării șamd.

UNCHARTED 4 – primăvara 2016 / PS4 / Naughy Dog și Sony

Am fost cândva invitat la lansarea Uncharted 3, o serie PlayStation-only emblematică pentru această consolă. Câteva luni mai târziu mi-am luat un PS 3 doar pentru a juca Uncharted, fiind exact genul de joc care-mi place: poveste, explorare cu elemente jump and run, ceva împușcături, grafică bună.

Uncharted 4 arată foarte mișto din trailerul de mai jos. PS4-ul meu este pregătit și-l așteaptă.

XCOM 2 – noiembrie 2015 / PC / Firaxis și 2K Games

Aveți aici gameplay-ul. Jocul are loc într-o vreme când organizația X-Com operează pe furiș, iar omenirea este deja dominată de extratereștri. Am jucat cu mare plăcere X-COM 1 și 2 (pe vremea când se numeau UFO), apoi Apocalypse, iar X-COM Enemy Unknown l-am cumpărat pe Steam și sper să-l și joc până apare partea 2.

JUST CAUSE 3 – 1 decembrie 2015 / PC, Xbox One, PS4 / Square Enix

Just Cause 2 a fost foarte șmecher, un joc open-world unde, cu ajutorul unor unelte super tari, puteai face lucruri incredibile. Era jocul în care atacai o bază militară doar pentru a atrage câteva elicoptere inamice acolo, te agățai de unul cu grappling hook-ul din dotare, aruncai afară pilotul și te urcai la manșă, distrugeai alte două elicoptere, te parașutai din al tău și te agățai de vreo parcă, apoi foloseai cârligul pentru a agăța barca urmăritoare de vreun copac, distrugând-o astfel.

Just Cause 3 merge pe același principiu și acum ai și un wingsuit la dispoziție. Ce nu-mi place mie este că se concentrează prea mult pe acest aspect open-world, “distruge orice în ce mod vrei tu”, și prea puțin pe o poveste coerentă.

FIFA 2016 – 22 septembrie 2015 / PC, Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3 / Electronic Arts

Aici nu sunt multe de zis, citiți pe IGN. Pentru prima oară în seria FIFA, este introdus și fotbalul feminin.

    8 comentarii

  1. XCOM … probabil singurul joc pe xbox modat care (imi) dadea crash

    Asa ca l am luat pe pc… si tot extraterestii castigau… svf creatorilor :))

    Multam de stire

      (Citează)

  2. Așteptam încă de la versiunea 2012 să fie introdus și fotbalul feminin în gameplay. Acum sunt curios cum o să fie integrat. O să fie cariere pe tip de fotbal, cel mai probabil.

      (Citează)

  3. unul singur conteaza – MASS EFFECT –

      (Citează)

  4. La FIFA isi schimba tricourile la sfarsitul meciurilor ?

      (Citează)

  5. Mass Effect/Fallout/NFS in ordinea preferintelor :)

    PS: La NFS la mine cele 2 titluri sunt Porsche care a fost tata lor, urmat de cele doua Underground, cu care pare sa semene foarte bine asta. Abia astept!
    PS2: Trebuie sa-mi iau PS4 :(

      (Citează)

  6. Pyro:
    Mass Effect/Fallout/NFS in ordinea preferintelor :)

    PS: La NFS la mine cele 2 titluri sunt Porsche care a fost tata lor, urmat de cele doua Underground, cu care pare sa semene foarte bine asta. Abia astept!
    PS2: Trebuie sa-mi iau PS4 :(

    de curios instaleazati porsche joaca 1 tura , pe urma pune shift 2 , chiar si shift 1 concluzie ! faptul ca il recunosti tu ca tata tuturor nfs-urilor :) este pur si simplu o asociere nostalgica , varsta la care l-ai jucat ( e doar psihologic ) nu are nimic cu the best of the best !

      (Citează)

  7. Nu-i adevărat, Porsche era un joc clasic de curse de mașini, traseu, timpi, trebuia să înveți bine de tot circuitul, să reglezi mașina șamd.

    A rămas celebru pentru că a fost primul care oferea chestia asta mișto făcută, cu o carieră ce urmărea o evoluție cronologică a brandului. De atunci s-au făcut multe jocuri mișto de curse, iar după vreo 19 titluri NFS, era de așteptat să le mai iasă și lor unul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus