un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Becuri Edison vintage și ceva mobilă specială

1 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Sunt la modă becurile vintage, unul din două baruri are așa ceva. Se mai numesc becuri Edison, probabil seamănă cu cele făcute de inventator la începuturile industriei becurilor.

Mi se pare că arată foarte bine dacă folosești anumite lustre cu multe becuri sau în anumite veioze mai special, fie ele retro sau rustice. Becuri, însă, n-am văzut până acum decât la Kika, marca Eglo, o singură formă, preț 19 lei:
bec_edison_1bec_edison_2

Și mai poți găsi online, dar puține. eMAG are fix 3 modele în ofertă, iar un magazin numit ledprofi.ro are altele disponibile. Mie îmi plac mult astfel de becuri, dar din păcate nu am unde să le folosesc în casă, mai ales că dau o lumină prea caldă.

Apropo, uitați o lustră mișto văzută la KARE în Băneasa:
kare_lustre_1

Țevi, fier, aspect steampunk creepy. Și încă una interesantă tot de acolo:
kare_lustre_2

Nu vreți să știți prețul, e între 2000 și 3000 de lei.

În Kika, însă, am o gamă cu lustre foarte scumpe. Sunt cu sticlă pictată, frumoase, dar costă între 2.999 lei și 9.999 lei, de mă întreb ce-o fi așa special la ele. Cred că poți lua inclusiv o lustră făcută la Murano la acești bani:

Iată un dulap foarte mișto, tot la KARE. Mi-a adus aminte de costumele vechi de scafandru, de Bioshock sub ape. Fiecare ușă se deschidea direct din șurubul ei, care are rol și de încuietoare.
dulap_kare

Măsuța aceasta și polița de deasupra (care e și sertar) sunt din Kika, au același aspect frust.
dulap_kika

Am văzut atât de multă mobilă mișto în ultima vreme încât na, case să ai, că decorațiuni pentru ele găsești cât nu poți duce indiferent de ce stil ai vrea să faci.

    19 comentarii

  1. … prea bun… prea ca la tara…

      (Citează)

  2. E plin aliexpress-ul de becuri edison :)

      (Citează)

  3. Deci se gasesc la kika cu 19 lei? Acolo ai facut poza?

      (Citează)

  4. Iulian:
    E plin aliexpress-ul de becuri edison :)

    Da si eu ma uit de mult timp dar pare ca dai aceeasi suma pe aliexpress sau chiar mai mult. Trebuie de minim 8W adica 8 filamente led si e cel putin 6-7$.

      (Citează)

  5. ups, my mistake. Credeam ca sunt Led Filament, dar pare ca astea Edison sunt tot incandescente.

      (Citează)

  6. Uite aici unele faine tare: http://www.tiffany-art.ro/accesorii-categorie-Becuri_decorative-29.html

    Lampile pe care le fac sunt insa fabuloase.

      (Citează)

  7. am impresia ca lustra aia de la KARE se poate realiza relativ usor ca si hobby, pentru o fractiune din pret.

      (Citează)

  8. Mihai:
    Deci se gasesc la kika cu 19 lei? Acolo ai facut poza?

    Da, dar numai acelea din formă, care par destul de lungi. Also, nu garantez pentru stocuri.

      (Citează)

  9. Iulian:
    E plin aliexpress-ul de becuri edison :)

    Și se vând la bucată? Ai încredere în poșta română pentru livrare de becuri?

      (Citează)

  10. mihai:
    am impresia ca lustra aia de la KARE se poate realiza relativ usor ca si hobby, pentru o fractiune din pret.

    Și eu cred, inclusiv dulapul respectiv ar ieși ușor din atelierul de confecții mecanice de la muncă, ba chiar ar zice oamenii că sunt norocoși, nu trebuie să-l finiseze. Așa e cu arta asta.

      (Citează)

  11. am vazut recent in Carrefour Orhideea asa ceva

      (Citează)

  12. Se gasesc in Hornbach becuri Edison, toate formele atat de la Eglo cat si de la o alta firma mai putin cunoscuta. Pretul, in jur de 15-17 ron. Spor la decorat!

      (Citează)

  13. Tufa Bogdan:
    Se gasesc in Hornbach becuri Edison, toate formele atat de la Eglo cat si de la o alta firma mai putin cunoscuta. Pretul, in jur de 15-17 ron. Spor la decorat!

    Chiar azi am vazut in Hornbach Berceni, probabil sunt si in restul.

      (Citează)

  14. Ca să se vadă frumos filamentul, se pot pune 2 în serie, luminează mai slab şi deci mai de efect

      (Citează)

  15. Eu iti recomand acest website pentru lampi si becuri http://www.finnishdesignshop.com. Livreaza in romania fara probleme , personal am cumparat mai multe lampi si becuri de la ei

      (Citează)

  16. Salut Radu!
    Foarte tari becurile Edison Vintage, efectul e maxim pentru tipul ala de mobilier.
    Dar ce spui de becurile astea: http://www.v-tac.ro/becuri-led/becuri-led-soclu-e14-tip-lumanare/bec-led-2w-filament-e14-tip-lumanare-flacara-alb-natural-detalii
    Scuze daca seamana a reclama dar, probabil nu multa lume stie de ele. Pe langa designul clasic, sunt led si totusi au o eficienta mult mai buna decat cele aratate mai sus.

      (Citează)

    • Asta e cu filament led si este echivalentul unuia incandescent de 20W maxim. Ca sa echivaleze un bec normal sunt necesare minim 8 filamente.

        (Citează)

  17. Unde as putea gasi becuri gata montate in serie pentru gradina, pentru party-uri? Gen https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/e3/d2/54/e3d2548e257dafaf2c34346091d76586.jpg (cat mai aproape de Cluj? :) )

      (Citează)

  18. Daniela Munteanu

    27/08/2015 la 2:44 PM

    Eu administez un bar, am tot cautat si am gasit o varianta interesanta pe ioooi.ro – http://ioooi.ro/corpuri-de-iluminat/becuri-edison.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus