un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Înghețată și mai bună: Siviero Maria gama Selezione

11 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Am fost zilele trecute la o prezentare a înghețatei Siviero Maria, o marcă italienească foarte bună pe care v-am prezentat-o încă de acum 2 ani, când am cumpărat-o prima oară. Am rămas fani, luăm de obicei din cea de cireșe, care e preferata mea, și uneori fructe de pădure sau fistic.

Acum, dacă tot le-am avut pe toate la dispoziție, mi-am permis să încerc și alte tipuri pe care de obicei le ocoleam în magazin din lipsă de informații despre ce gust au. Am mâncat înghețată cu aromă de crema catalană și a fost foarte bună, seamănă cu un creme brulee peste care s-a pus scorțișoară. Sigur vom mai lua și noi din aceasta.

O altă aromă încercată a fost Pinolata, despre care nu aveam nici cea mai mică idee ce-ar putea fi. Este o înghețată asemănătoare la gust cu cea de vanilie, dar are muguri de pin prin ea. Este o combinație inedită.

Există și o gamă specială numită Selezione (așa este scris deasupra logo-ului pe cutiile de înghețată) și diferența de calitate este foarte mare. Vă spun asta după ce am încercat înghețata Selezione Siviero Maria de fistic italienesc (se pare că Italia e mare producător de fistic) și este total altceva față de cea normală de fistic, al cărei gust îl știu destul de bine. Aceasta selezione are altă culoare (mai naturală, nu verde kryptonită), altă textură și un gust diferit, ca de cremă de fistic din aceea naturală. Cred că de acum le voi încerca și pe celelalte din gama Selezione.

Crema Catalană și Pinolata tot din această gamă Selezione fac parte, am descoperit acasă studiind fotografiile. Ce să zic, am gusturi bune.

Dincolo de asta, înghețata a avut în jurul ei alte momente tipic italienești, precum prezentare de modă, niște scutere Vespa pe care să te fotografiezi șamd. Au fost ceva de genul 30 de femei și eu, așa că am mâncat înghețată și m-am holbat la rochii mini și tocuri cui, ceea ce s-a dovedit o metodă chiar plăcută de a petrece vreo oră. Pe pagina oficială de Facebook am mai văzut câteva soiuri interesante precum Fistic cu Gianduia.

Am înțeles că înghețaaa este produsă manual în Italia (sunt mândri să-i spună gelato, nu înghețată, pentru că diferă rețetele, modul de preparare și temperatura optimă de servire) și inclusiv pusă manual în cutie. Dați-le o șansă când ajungeți prin hipermarketuri sau supermarketuri, mai ales că prețul înghețatelor a scăzut de când cu reducerea TVA-ului.

    12 comentarii

  1. Când pisica nu-i acasă…

      (Citează)

  2. Am luat si eu inghetata din asta a lu” Maria S, la recomandarea mataluta acum vreun an si ceva.Cred ca era ceva clasic de vanilie sau asa ceva,nu era din gama Selezione.Extrem de dulce…….dar nu asa oricum in doua cu zahar(probabil adaugat manual zic si eu:) si in rest nimic deosebit, absolut banala.Ce finete, ce aroma, ce italian gelato?….. da de unde…. zahar( mult…. foarte mult zahar) cu smantana si ceva arome sintetice.Cel putin asta a fost impresia mea.Culmea e ca a fost mai buna cea ieftina marca proprie K( ca sa nu fac reclama) facuta in Nemtia.Asa ca pretul ori numele sau originea simandicoasa nu e intotdeauna un reper concludent.

      (Citează)

  3. Am mancat si eu de lamaie. Nu am fost impresionat. E adevarat, si alegerea mea a fost un pic pretentioasa.

    Vad ca au aparut in kaufland si la paharele mai mici. Deci, o sa incerc si alt sortiment fara a cheltui foarte multi bani.

      (Citează)

    • De lămâie am luat și eu cândva pentru că-mi place în general, dar asta a fost cam dubioasă, prea “lămâie”, prea hellas, nu știu cum să zic. Nu părea prea naturală.

      Încearcă fructe de pădure, vanilie, din astea clasice, ca să vezi cum ies. Cele speciale sunt pentru ăia cu pasiune pentru acel gust, dar nu întotdeauna sunt pe gustul lor.

        (Citează)

  4. Radu, ce părere ai despre Hagen Dasz?

      (Citează)

    • Una foarte bună! Îmi place înghețata, cred că am și acum în congelator ceva chocolate pralines sau ceva așa. Mă bucur să văd că s-a ieftinit și ea.

      Noi mâncăm trei tipuri, oarecum pe rând sau în funcție de gust: Siviero Maria, Nirvana și Haagen-Dazs. De la ultimii de obicei luăm doar din cele ce conțin ciocolată, de la Siviero cele cu alte arome.

      Sper să se găsească și Ben & Jerry mai deseori pe la noi. A intrat în Mega Image, dar numai în cele mari, vreo 6 în total în București.

        (Citează)

  5. Da, fix aceeasi senzatie am avut-o si eu. Am incercat ieri cu straciatella si parca a fost alta viata. Nirvana e foarte buna, aia cu nuci. Am cumparat ieri din Carrefour si a fost ok. :)

    nwradu:
    De lămâie am luat și eu cândva pentru că-mi place în general, dar asta a fost cam dubioasă, prea “lămâie”, prea hellas, nu știu cum să zic. Nu părea prea naturală.

    Încearcă fructe de pădure, vanilie, din astea clasice, ca să vezi cum ies. Cele speciale sunt pentru ăia cu pasiune pentru acel gust, dar nu întotdeauna sunt pe gustul lor.

      (Citează)

  6. inclusiv pusă manual în cutie
    </blockquote?

    HAHAHA, buna gluma asta.

      (Citează)

  7. Nu-s fana fistic, dar am incercat Pinolata si Crema Catalana (se gasesc in Cora, impreuna cu unele de fructe – mere sau zmeura, prin alte magazine nu tin minte sa fi vazut sortimentele noi). Bune, dar cam dulci pentru mine (in special Crema Catalana) si nu se compara cu La Strada la capitolul textura.

    Callipo ai incercat? Se gasesc in Auchan de vreo luna si ceva.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Una foarte bună! Îmi place înghețata, cred că am și acum în congelator ceva chocolate pralines sau ceva așa. Mă bucur să văd că s-a ieftinit și ea.

    Noi mâncăm trei tipuri, oarecum pe rând sau în funcție de gust: Siviero Maria, Nirvana și Haagen-Dazs. De la ultimii de obicei luăm doar din cele ce conțin ciocolată, de la Siviero cele cu alte arome.

    Sper să se găseascăși Ben & Jerry mai deseori pe la noi. A intrat în Mega Image, dar numai în cele mari, vreo 6 în total în București.

    Ben & Jerry’s se gaseste la Leonidas (cel putin la cel vechi de la Universitate), inclusiv sortimente care nu se gasesc in Mega, cum ar fi cele din gama Core. Eu mi-am luat Blondie Brownie Core, Dough-ble Whammy Impact Core, Karamel Sutra Core si Clever Cookies anul asta. N-am gasit niciodata inghetatele lor ca fiind stralucite la nivel de implementare, dar in general sunt destul de in regula si imi place ca au o gama uriasa, unele sortimente fiind chiar interesante, foarte diferite de orice altceva am incercat. Mi-as dori sa fie insa mai ieftine.

      (Citează)

  9. Îți recomand înghețata Gelato d’amore, este bestială.
    Din păcate se face doar la comandă pe site însă e mai bine așa, ai garanția ca e proaspătă.
    Fac livrări acasă dar dacă te duci să o ridici din Centrul Vechi ai posibilitatea să vezi cum se prepară și să guști arome diferite.
    De departe preferata mea este cea cu aromă de fistic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus