un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oreo versus Alka

5 Jan 2015  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Biscuiți Alka cu cacao și cremă de frișcă – 26 de lei kilogramul
Biscuiți Oreo cu cremă dublă – 31 lei kilogramul

Asta în valori normate, că la pachet vorbim de 5,69 lei vs 5,69 lei, unde clar aș alege Oreo chiar dacă e cu vreo 20 de grame mai mic. Doar mie mi se pare că cei Alka sunt foarte scumpi?

oreo_alka

    14 comentarii

  1. Mie imi plac biscuitii aia magici de la Belvita la vreo 90 de lei kilu. Nici kilu de somon de Alaska nu e atat iar fisticul e mult mai ieftin. Nu mai zic de migdale, nuci, alune de padure. Totusi…cat de prost sa fii?

      (Citează)

    • @gogu, @razorsbk: nu are rost comparația de prețuri între chestii total diferite.

      De exemplu benzina pornește ca petrol extras din adâncuri cu sonde și un lanț întreg de echipamente complexe și oameni bine plătiți, călătorește la mama naibii, este rafinat în niște uzine gigantice, făcut benzină, transportat la pompă, alți oameni, alte echipamente… și costă 2,2 lei litrul înainte să bage statul accizele, mai ieftin decât un litru de suc, un pic mai scump decât un litru de apă plată.

        (Citează)

  2. totusi sunt mai ieftini decat somonul norvegian afumat :)

      (Citează)

  3. este afisat digital pretul la Alka?

      (Citează)

  4. mircea(primul)

    05/01/2015 la 6:33 PM

    Biscuitii aia de la alka si cei cu lamaie sunt mult peste oreo, cel putin aia clasici. Dar cum gusturile nu se discuta iar la moda e sa mananci oreo pentru ca pana acu 5 ani nu se gaseau pe la noi, atunci da, alka sunt scumpi.

      (Citează)

  5. Radu, nu sunt chiar atat de diferite, sunt toate alimente, nu e ca si cum ai compara merele cu heroina. Biscuitii sunt facuti din cereale si zahar adica cele mai ieftine (si putin sanatoase) ingrediente din alimentatie.

      (Citează)

  6. @radu: pe ce te bazezi cand spui ca alka sunt scumpi?

      (Citează)

  7. Alka sunt scumpi pentru că încă le merge și puțini sunt cei care analizează comparativ cu un brand străin.

    @deplictis. Oreo nu cred că se produc în RO, deci se importă, consumatorul plătind transport, marketing, etc.

    Alka se produce în RO, deci teoretic costuri mai mici cu manopera, energia, etc. Marketing n-am văzut cine știe ce de la ei, deci tragem bară. Concluzia mea e că fie au costuri mari ca să-și recupereze mai repede investiția, fie au adaos enorm pentru că încă le merge.

    Eu observasem o chestie similară cu un biscuite format “eugenie” de la ROM, cu blat de cacao și cremă albă. Delicios, dar peste oreo ca preț.

      (Citează)

  8. unde mai pui ca nici nu mai aveti nevoie de colac de salvare la mare.

      (Citează)

  9. Tine doar se gust. La mine in casa se alege alka :-??

      (Citează)

  10. joke.r or not

    06/01/2015 la 8:54 AM

    1. Preturile ajung sa varieze si in functie de cerere – parere personala, urmarind un produs mai multe luni la un market;
    2. Pretul la alimente depinde invariabil de evolutia pretului chimicalelor folosite – ca tot este vorba de produse similare…
    Vorba/postul unui cititor: am ajuns vremurile cand o masina are garantie de 3 ani si un piscot e garantat 10 ani…

      (Citează)

  11. Pe cei de la Mega Image la 3.99 nu ii vezi?! Mai ales ca Mega Image are niste produse brand propriu foarte bune. Iar eu nu am nici o problema sa cumpar “copia” de la Mega Image, Oreo si-o merita pentru cum au furat produsul de la cei care l-au inventat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus