un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre afilierea “mare” și mii de comisioane obținute pe săptămână

6 Jan 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

Rețelele de afiliere spun chestii de genul “uite, pune linkuri de afiliere prin site-ul tău și vei câștiga niște bani în plus“.

Apoi rețelele spun “generăm vânzări de milioane de lei lunar magazinelor, iar afiliații câștigă un comision proporțional cu acestea, foarte mulți bani la mijloc“.

Ce nu precizează clar rețelele de afiliere este că, în general, niște simple linkuri nu vor genera vânzări de milioane și nici comisioane pe măsură.

Văd afiliați care aruncă des linkuri pe Facebook, eventual deghizate sub forma unor întrebări inocente precum “uite ce lopată de zăpadă mi-am luat”, dar statisticile pentru acel link bit.ly arată 5-10-20 de clickuri. Câți cumpără apoi ceva?

Văd afiliați care scriu despre noul lor router sau hard disk și pun link afiliat, cu bold, pe fiecare mențiune a acelui produs în articol. Sunt și 10 linkuri în 5 paragrafe, doar-doar o da cineva click pe unul dintre ele. Și apoi care e planul, doar-doar o și cumpăra cineva dintre ei ceva?

Asta e afiliere “mică”, îi zic eu. Scrii un review, pui un link afiliat (eu pun doar două, la început și la final – așa mi-am făcut tiparul), poate vinzi unul sau două produse. Scrii despre niște oferte bune și poate vinzi 10-15 diverse gadgeturi. La final de lună faci 30-50 de conversii și poate 100-500 de lei; statul îți ia vreo 30% dintre ei prin diverse impozite.

Acum să vă arăt ce înseamnă afilierea “mare”, așa cum s-a văzut ea de Black Friday.

2 Parale a lansat atunci un concurs pentru afiliați, cei care urmau să obțină cele mai multe comisioane fiind apoi recompensați cu un iPhone 6 și alte premii.

Concursul a fost lansat pe 17 noiembrie. A doua zi un super-afiliat trecuse deja de o mie de comisioane înregistrate. Nu am screenshot, dar am făcut în zilele următoare.

22 noiembrie, imediat după Black Friday – 8921 de comisioane generate.
2parale_super_noi22

27 noiembrie – 13.074 comisioane generate. Nu-i cunosc personal, dar numele lor sunt publice aici, când au fost anunțate rezultatele finale.
2parale_super_noi27

27 noiembrie – 3.140 de comisioane generate de un afiliat normal. 2 Parale numește super afiliați o categorie aparte de afiliați care au astfel de rezultate în mod constant, iar numele lor le puteți găsi în Hall of Fame.
2parale_afiliati_noi27

2 decembrie – 15.127 de comisioane generate, din care 5202 aprobate. Acelea chiar aduc bani în cont.
2parale_super_dec2

18 decembrie – același număr de comisioane generate (concursul se terminase), dar între timp s-au aprobat până la 9.802 comisioane. La o valoare estimată pesimist la doar 5 lei/comision, calculați voi câștigul afiliatului în perioada Black Friday. Acum calculați același lucru considerând 10 lei/comision aprobat.
2parale_super_dec18

Puteți vedea rezultatele complete aici. Și rețineți că acestea sunt date de la 2 Parale și reprezintă vânzări generate pentru magazinele din rețeaua lor, de obicei fashion, jucării, cărți și altele. Nu sunt incluse aici vânzări generate pentru eMAG, magazin care vinde mai mult decât toate celelalte de pe piață la un loc, eMAG fiind în rețeaua Profitshare.

Profitshare a avut propria competiție cu cele mai multe comisioane înregistrate în perioada 13-30 noiembrie 2014 și aprobate până la 15 decembrie. Rezultatele sunt cele de mai jos:
castigatori-olimpiada-afiliatilor-profitshare

Din nou, mii de conversii înregistrate în 17 zile. Sigur, a fost Black Friday, când se cumpără mult mai mult decât de obicei, dar în același timp și prețurile sunt mult mai mici, deci comisioanele mai scăzute. Altfel spus, datele nu sunt reprezentative pentru orice perioadă din an, dar sunt sigur că vă faceți o idee despre ce înseamnă cu adevărat afiliere. Nu trebuie să rămâneți cu impresia că rețelele de afiliere și implicit afiliații generează vânzări de milioane prin linkuri în review-uri.

Cel mai bine a rezumat totul un comentariu de pe blogul Profitshare:
comentariu_elvira

Ce bine ar fi dacă am ști cum reușesc super-afiliații să genereze atâtea comisioane, nu?

CUM REUȘESC SUPER-AFILIAȚII SĂ GENEREZE ATÂTEA COMISIOANE

Nu știu clar, îmi pare rău să o spun. Dacă aș ști-o, aș fi în Dubai acum. Sau în Antigua. Probabil că m-aș putea muta permanent în Antigua, că poți face afiliere de oriunde ai o conexiune la net.

Știu însă câteva date generale despre metodele folosite pentru a genera atâtea comisioane. Sunt, desigur, mai multe metode.

Una implică crearea de site-uri care să atragă acolo căutările din Google după anumite tipuri de produse, pe care tu le trimiți mai departe prin linkuri de afiliere. Mai există și site-uri speciale de Black Friday, care doar includ liste de magazine participante și liste cu oferte, dar răspund bine de tot dpdv SEO și atrag mult trafic. eMAG, de exemplu, nu permite afiliere prin astfel de site-uri special făcute pentru Black Friday, dar aproape toate celelalte magazine din rețele nu spun nu.

Alte metode implică reclame AdWords pentru anumiți termeni. Asta înseamnă să studiezi bine ce caută lumea (de exemplu “rochii pentru revelion”, “rochii sexy” șamd în perioada ce tocmai s-a încheiat), să eficientizezi prin separarea clară a căutărilor (căutări longtail “rochie scurtă verde fără bretele”) și apoi să faci reclame AdWords care să trimită direct oamenii spre magazine prin linkul tău de afiliere.

La o adică poți face ceva asemănător și pe Facebook.

Într-o vreme mergeau agregatoarele și site-urile cu URL cât mai descriptiv. Am auzit de oameni care aveau zeci, chiar sute de domenii de toate felurile (sutiene-push-up.com, ghete-barbatesti.com șamd – exemple scoase din burtă) pe care atrăgeau trafic și îl direcționau apoi. Închipuiți-vă ce volum de muncă înseamnă să le și populezi cu linkuri, fotografii, să testezi A/B ce layout e mai potrivit, să încerci noi magazine, să vorbești cu magazinele pentru a le convinge să scoată de pe site numărul de telefon, să rulezi reclame AdW pentru fiecare astfel de site și, la fel ca mai sus, să analizezi și randamentul acestor reclame și cum l-ai putea îmbunătăți. E o muncă full-time.

Muncă full-time, dar liniștită. Nu știe nimeni exact cine ești, nu-ți sare nimeni să-ți spună că ai pus un link afiliat în articole, nu are nimeni bucuria de a-ți spune că are mare grijă să steargă cookie-urile de afiliere, ca nu cumva să primești tu vreun comision. Șansele sunt mari ca aceeași oameni să fi cumpărat deja de multe ori prin linkuri de afiliere “mare” fără ca măcar să realizeze că au făcut asta.

Ce nu se spune niciodată este câți bani investesc afiliații pentru a obține acele rezultate. Adică public se văd doar rezultatele lor, dar o mare parte din venitul din afiliere este reinvestit de afiliați în reclame AdW și FB, site-uri, mentenanță, domenii, teste șamd. Probabil chiar și 50% din bani se duc astfel.

Mi-a rămas în minte articolul acesta de pe seoserv.ro despre cum Cristian Șerban a obținut 6000+ comisioane prin afiliere într-o singură săptămână din octombrie 2012.

CONCLUZIE

Să nu înțelegeți din tot ce-am spus mai sus că nu are rost să încercați afilierea. Nici vorbă, încercați, vedeți ce puteți, vedeți ce idei de promovare vă vin. Înscrieți-vă chiar acum în Profitshare (link afiliat, primesc 2 lei pentru fiecare cont nou :D) și 2 Parale.

Mai mult vreau să vă arăt care este momentan limita de sus a afilierii. Până la astfel de niveluri se poate ajunge. Cu tot mai mulți oameni având acces la net, crește numărul de achiziții online, va crește deci și afilierea în România.

Rețineți însă că 10 linkuri într-un review sunt la fel de eficiente ca 2 linkuri. Rețineți că linkurile aruncate prietenilor pe Facebook sau Twitter nu vă vor îmbogăți prea tare. Faceți afiliere “bună”, nu “rea”. Intrați în afiliere, încercați diverse metode, vedeți ce idei vă vin pentru a trece de la afilierea “mică” la cea “mare”. Pe cei din exemplele de mai sus nu i-a învățat nimeni cum să facă asta, că nu există manuale, ba chiar este o știință foarte nouă, ci secretul succesului cred că este o combinație de idei bune de promovare a magazinelor, bani și timp investiți în ele și multă muncă depusă continuu.

    22 comentarii

  1. always be cobblin.

      (Citează)

  2. Chiar nu pot sa inteleg cum gandesc cei care sunt deranjati ca tu pui linkuri sa faci 1 euro cinstit …. cat timp continutul pe care il postezi e bun din partea mea sa fie plin de reclame . Singurul lucru care ma deranjeaza sunt review-urile platite indiferenet unde sunt postate sau popup urile dar cat timp sunt sub forma de link adica ai posibilitatea sa nu dai clic daca vrei …. Sper sa te imbogatesti din blog si sa crepe alti de ciuda .

      (Citează)

  3. Multi dintre cei care fac sumele astea din afiliere fac SEO Spam si asta e o mare problema, mai ales ca retelele de afiliere inchid ochii pentru un mic comision. Chiar si cand advertiserii reclama aceste fapte, ei raspund ceva de genul: daca scoateti afiliatul, concurentii vostri nu il vor scoate si veti pierde…

    Poate o voce mai puternica a comunitatii ar reusi sa schibe ceva.

      (Citează)

  4. pentru cei care chiar vor sa faca bani buni din afiliere..recomand clickbank.com,cea mai mare platformă online de marketing afiliat pentru produse informaționale …comisioanele sunt uriase in comparatie cu cele din ro…
    Aveti aici si o poza cu cat castig pe autopilot de mai bine de 1 an incoace ca sa va motivez. http://postimg.org/image/liaqsafi5/
    PS : Invatati SEO
    Succes!

      (Citează)

  5. serban cristian

    06/01/2015 la 10:29 AM

    Sile: nu e nici un spammer in top 3 la afiliati sau super afiliati, garantez.

    Cifrele respective se ating cu investitii masive, iar dincolo de bani ai nevoie de inspiratie si studiu atent, pentru ca nu inseamna intotdeauna profit daca bagi bani. Dar la un eveniment de genul BF conversia se dubleaza si atarna greu chiar premierile oferite suplimentar de advertiseri.

      (Citează)

  6. @George – Wow, ce sume impresionante vanzand nimicuri, decat sa fac asa ceva mai bine ma las de afiliere. Apropo, sumele alea pentru un afiliat bun in.ro inseamna micul dejun, asa ca lasa-ne cu prostiile.
    @Sile – Se face SEO SPAM la greu, dar putini mai fac si bani seriosi din asta, dar nu e nici o problema, unii se concentreaza pe ce fac altii rau sau bine si mai putin pe ce ar trebui sa faca ei si apoi se intreaba de ce nu fac bani, 2p e de rahat, Profitshare la fel, vorba aia “ursul latra cainii trec sau cum era” :))

      (Citează)

  7. Alea 15 mii de conversii sunt facute cu un site de black friday si Adwords pe toate cautarile black friday + remarketing in reteaua de display. Si mai sunt cu asemenea siteuri intre primii. Deci sa faci asemenea vanzari trebuie sa fie black friday si sa bagi bani in adwords. Eu sub o.3 / click nu am reusit. In rest ramane cum am stabilit, oamenii de marketing sunt cei mai mari mincinosi. Profisthare a facut 80000 de vanzari si are top afiliati cu cateva mii, mult sub 2p. care a raportat mai putine conversii.

      (Citează)

  8. @mihai: pare simplu de făcut, dar după cum observi doar câțiva sunt dispuși să o facă și mai ales să și investească sute de milioane în Adwords.

      (Citează)

  9. Toata lumea isi inchipuie ca daca faci un site, pui niste linkuri, or sa curga comisioanele mama mama. Mai nou si bloggerii au articole dedicate cu linkuri cu bit.ly in care intreaba “ce telefon sa-mi cumpar?” Si cel mai distractiv e ca incep sa scrie de tehnologie bloggeri care multi ani au declarat ca sunt straini de ea.

    Dar pana la urma fiecare face ce vrea. Eu unul nu-mi mai bat capul cu ce comisioane fac eu decat, la fel ca si tine, doar ca sa vad cat de mare e piata, care e limita de sus si pana unde se poate ajunge.

      (Citează)

  10. Anul asta ma concentrez doar pe afilierea din afara plus adsense pentru continut in engleza. E ok si cea din Romania sunt chiar multumit pana acum, dar vreau sa vad si potentialul unor retele precum linkshare, amazon, shareasale, peerfly, ebay partner etc.

      (Citează)

  11. Daca ar fii asa usor sa ajungi super afiliat , toti ar fii SUPER MEGA AFILIATI . DAR majoritatea sunt la marginea seo spamului si a altor tehnici nu prea ortodoxe .

      (Citează)

  12. Pai si cum ai ratat cel mai smecher spammer din RO la ora actuala?

    https://www.facebook.com/video.php?v=10204312148597241&set=vb.1634860228&type=3&theater

    Ce zici tu legat de restul spammerilor e nimic, vezi pozitii in Google pentru ce face baiatul asta.

    Daca retelele nu o sa se implice mai serios la curatenie, presupun ca in maxim 2 ani vom avea doar spam pe afiliere si nimic altceva.

    In alta oridine de idei, sunt afiliati cu doar 1 singur site care produc sume frumoase in fiecare luna. Deci si metoda asta merge bine daca o faci cum trebuie si esti perseverent.

      (Citează)

  13. Legat de comentariul Elvirei din post, treaba cu vizitatorii multi nu e foarte relevanta. Mai mult, cineva ii raspunde ca e nevoie de vizitatori targhetati. Ei bine, imi permit sa vin si sa spun ca nici asta nu e de ajuns. Degeaba ai vizitatori targhetati daca sunt putini si nici nu stii daca vor sa cumpere, sau daca le arati ce ar vrea sa cumpere. Eu folosesc facebook ads pentru emag. Am oamenii foarte bine targhetati dar mereu ma surprind cu ce cumpara. Le arat ceva, ei dau click si peste 2 zile cumpara ceva neasteptat.

      (Citează)

  14. George, daca tot ne-ai motivat, da din casa. Ce inseamna mai exact autopilot? :P

      (Citează)

  15. Sunt de acord cu tine. A fi afiliat si a face afiliere la scara mare nu este usor.

    Insa odata ce ai gasit metodele potrivite pentru a face asta, o parte din castigurile pe care le obtii reprezinta venituri pasive, adica bani pe care ii vei primi ceva timp de acum incolo ca urmare a faptului ca ai muncit la un moment dat.

    Exemplu: am scris acum mai bine de 1 an un articol in care am recomandat cititorilor 3 carti de gandire pozitiva. Acest articol a ajuns in primele pagini pe Google si primesc continuu noi comisioane datorita acelui articol.

    Desigur, asta nu este suficient pentru a face afiliere la scara mare. Insa este un inceput. Daca constati ce merge si continui sa multiplici acel lucru, esti pe drumul cel bun :)

      (Citează)

  16. Spamul e o mare problema in afiliere. In cazul in care ai vizitatori targetati si totusi nu ai conversii, chiar e o problema. Si poate avea legatura cu spamul. Inca sunt acceptate de toate platformele atat site-uri incomplete cat si practici la limta inselaciunii cu promotii fictive bine evidentiate cu un counter. Degeaba ai vizitatori, degeaba ai click-uri, daca ultimul click vine mereu de la ala care promite reduceri…

      (Citează)

  17. Din serviciile web poti castiga 5% lunar din venituri

    https://www.neroit.ro/afiliere

      (Citează)

  18. Este interesant de stiut cati dintre voi ati incercat afilierea cu Amazon. Pe mine unul ma tenteaza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus