un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un card bancar ce-ți aduce puncte în programul Flying Blue

10 Dec 2014  ·

TURISM  ·

19 comentarii

Îmi place foarte mult colaborarea anunțată ieri între Banca Transilvania și Air France KLM și TAROM. Dacă utilizezi anumite carduri BT, vei primi mile premiu (Award Miles în original) în programul de loialitate Flying Blue, din care face parte și TAROM.

Este vorba despre două carduri Visa noi, numite BT Flying Blue Classic și Premium. Citez ce beneficii au:


Cardul BT Flying Blue Classic
Cu Cardul BT Flying Blue Classic, membrii Flying Blue vor primi 1.000 de Mile Premiu la prima lor achiziţie. Ei vor câştiga 1,5 Mile Premiu la fiecare 4 lei cheltuiţi, pentru achiziţiile produselor sau serviciilor AIR FRANCE KLM şi TAROM.

Membrii vor câştiga 1 Milă Premiu la fiecare 4 lei cheltuiţi pentru orice tip de achiziţii efectuate la comercianții din România și 1,5 Mile Premiu la 4 lei cheltuiţi în străinătate.

Cu Cardul BT Flying Blue Classic, membrii pot plăti în maximum 3 rate pentru achiziţiile produselor AIR FRANCE KLM şi TAROM. Cardul BT Flying Blue Classic vine cu asigurarea de călătorie gratuită.

BT Flying Blue Card Premium
Cu Cardul BT Flying Blue Premium, membrii Flying Blue vor primi 2.000 de Mile Premiu la prima lor tranzacţie de cumpărături. Ei vor câştiga, de asemenea, 2 Mile Premiu la fiecare 4 lei cheltuiţi pentru achiziţiile produselor sau serviciilor AIR FRANCE KLM şi TAROM şi 2,5 Mile Premiu pentru achiziţii efectuate în străinătate.

Membrii vor câştiga 1,5 Mile Premiu la 4 lei cheltuiţi pentru achiziţiile efectuate în România. Cu Cardul BT Flying Blue Premium, membrii pot plăti, de asemenea, în maximum 3 rate pentru achiziţiile produselor AIR FRANCE KLM şi TAROM.

Cardul BT Flying Blue Premium vine cu asigurare gratuită de călătorie şi acces în business lounge-urile din aeroportul Henri Coanda Bucureşti şi Aurel Vlaicu Cluj-Napoca.


Numai accesul acela la lounge-urile din aeroport și tot merită oferta, iar cu milele Premiu poți cumpăra bilete de avion și alte produse din magazinul Flying Blue. Dacă zbori des, ai toate motivele să folosești un astfel de card bancar. Mă bucur că băncile încep să fie deschise la astfel de colaborări între bănci și alte companii, pe piața noastră sunt foarte puține carduri care să-ți dea diverse bonusuri în parteneriat cu alte firme pentru utilizarea lor.

Mai este o ofertă specială, primii 1000 de deținători ai cardului primesc ca bonus 10.000 și respectiv 15.000 de mile Premiu la prima achiziție făcută cu acest card.

    19 comentarii

  1. Andreas Scotch

    10/12/2014 la 2:43 PM

    Eu te intreb asa,cati folosesc “low cost” si cati T si A F?:)
    Dupa..gandeste-te la ce ar fi mai Rentabil..

      (Citează)

  2. Wizz air are si el un card cu o banca (Bancpost parca) prin care primesti bonus 2% din achizitii sa le folosesti la wizz. Plus alte avantaje la zborul cu wizz. La o prima vedere e mai avantajos.

      (Citează)

  3. speedy gonzales

    10/12/2014 la 4:04 PM

    prea complicate conditiile si prea putine beneficii. dupa cum a spus cineva mai sus mi se pare mai avantajos cardul de la bancpost cu wizzair. ptr cineva care zboara mult cu wizz-ul e chiar avantajos si stii clar cat primesti.
    de ex la 1000 RON cat ar fi un zbor mediu primesti 20 RON, adica suficient ptr o cafea pe aeroport.

      (Citează)

  4. Astept cardurile Visa Classic si Mastercard World Elite :)

      (Citează)

  5. BT creste spectaculos, mai ales ca a cumparat Volksbank.
    Bancpost tocmai inchide 40 de agentii…

      (Citează)

  6. Mai sunt astfel de carduri la noi pe piata – de exemplu la Unicredit ai card Miles & More care are conditii similare. Puteai si cu el sa intri in Lounge dar de cand a fost facut rebrandingul, trebuie un card Mastercard premium.

    Din pacate la noi piata cardurilor de credit este net inferioara celei din afara: ex, in US primesti bonus 50000 mile la noi primii 1000 primesc 10000.

    Avand in vedere ca incepe sa creasca comertul online poate si piata cardurilor de credite se va diversifica.

    P.S. ma intreb de ce au ales Visa si nu Mastercard – probabil fiindca MC are lounge-ul advers

      (Citează)

    • @C: păi da, probabil pentru că Mastercard deja și-a făcut ceva pe partea de zboruri. Apoi, depinde cu cine are BT o relație mai bună, Visa sau Mastercard.

      Eu am vrut să-mi fac card Mastercard premium pentru acel lounge, dar n-am putut la băncile mele.

        (Citează)

  7. Eu zic că ar fi util să dezvolți un pic articolul și ar ieși mai mult decât un advertorial sec:
    – diferența dintre award miles și status miles
    – expirarea miles
    – ce poți cumpăra efectiv cu acele miles
    – ce îți oferă acele lounges
    – condițiile de acordare a asigurării de călătorie (doar dacă faci plata călătoriei prin acel card)

      (Citează)

    • @mmm: aș putea, la fel cum la orice alt articol aș putea să scriu 10 pagini și apoi să ramific în explicare oricărui subiect, de ajung ca Wikipedia.
      Dar nu-mi stă în obicei să intru în așa detalii pe baza unor comunitate de presă primite pe adresa redacției, iar cine se știe zburător înțelege direct. De exemplu, nici eu n-am căutat multe dintre informațiile despre care vorbești, că le știam deja.

        (Citează)

  8. Cardul de la banc post(wizz) iti da acces la bussines loungeul din otopeni , viena, si multe altele din toata lumea unde master card are bussines lounge. eu le-am folosit pe cel din otopeni si din viena, si face toti banii.
    Cumparturile facute tot anul cu acest car. (il am de 1 an de zile ) mi-au adus in contul wizz cam 1400 de ron, suficienti pt o calatorie dus intors de 2 pers in europa, chiar 2 zboruri daca le ei din timp
    Platesc cu el tot ce inseamna utilitati, plus combustibil, plus cumparaturi vacante etc, dupa care am 60 de zile sa pun banii inapoi , ceea ce si fac virand direct din contul de salariu prin Internet banking.

    Consider ca este un produs mai bun decat ce ne prezinta radu aici.

      (Citează)

  9. off topic… o mica modificare la blog sa poti raspunde la un comentariu ? :)

      (Citează)

  10. @Jack oferta de la Bancpost e chiar okay nu atat pentru milele Wizz (daca zbori cu Wizz sunt binevenite) cat pentru accesul in lounge vs taxa de administrare anuala.
    Accesul in Lounge in OTP si VIE e dat de cardul MC practic – la noi daca nu ma insel ai access de la Platinium in sus, international de la World in sus. Daca ai un World Elite cum spunea un coleg, deja probabil ca asta nu te mai intereseaza :)

      (Citează)

  11. Andreas Scotch

    11/12/2014 la 8:20 PM

    @radu @offtopic : la articolul cu Black Friday – Tablete/Telefoane payments,poti sa-mi lasi un raspuns cat la % din tablete/telefoane au fost Android?

      (Citează)

  12. @C
    Cu master card world ( produsul celor de la banc post cu brandul wizz) ai acees in toate bussines loungeurile MC.
    Am uitata un alt avantaj al lui, automat esti membru un wizz discount club, asta ar insemna cam 149 ron pe an, ceea ce iti gareanteaza un minim de 50 ron discount pe un segment de zbor.
    Pt mine e super ok, il las pe radu sa zboare cu flyingblue la londra, eu zbor cu wizz pt mai sper exemplu 2 pers 2 intors aprox 500 ron, platiti din contul de wizz cu banii acumulati din cumparaturi, adica practic 0 lei.
    Poate sa spuna NWR ca nu am masa ca nu am servetele parfumate ….de acord, dar pt 0 lei platiti practic….mie imi este suficient, mananc bine si beau bine in Bussines lounge astfel incat sa nu mai am nevoie in avion :)

      (Citează)

  13. Radule, spune ce se întâmplă cu milele alea ca sa nu fac un drum degeaba la BT, plus ca am deja un card la ei.

      (Citează)

  14. stiti bancul cu ala cu “pac un deget?” bt.
    mai bine stai acasa!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus