un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce orașe ai vrea să vizitezi într-un tur în jurul lumii?

4 Dec 2014  ·

TURISM  ·

16 comentarii

Este tare plăcut să visezi la concedii în tot felul de locuri exotice, mai ales pe vremea asta de afară. V-ați gândit vreodată ce destinații ați alege dacă ar fi să plecați în turul lumii, fără nici o limitare în afară de un timp rezonabil pentru călătorie?

M-am jucat ieri de câteva ori cu configuratorul SkyTeam pentru un circuit în jurul lumii cu avionul. Mi-am impus o singură limitare: maxim 6-7 destinații de vizitat în total, că dacă stai în fiecare loc câteva zile deja a trecut o lună întreagă și na, poate mai ai și altă treabă sau, mai ales, muncă pe acasă.

Evident, sunt mult mai multe locuri pe care aș vrea neapărat să le vizitez. Bănuiesc că va trebui să plec în mai multe astfel de concedii, nu?

Iată ce orașe am ales eu:

Plecare din București. Faptul că TAROM face parte din grupul SkyTeam te ajută enorm la plecarea și sosirea în țară. În plus, alegând doar zboruri SkyTeam (configuratorul asta face, că doar este al lor), beneficiezi de o continuitate și de bonusurile în mile care, pentru o astfel de călătorie, sunt aproape suficiente să te ducă la nivelul Gold.

skyteam_1

1. New York, SUA
Îmi plac orașele moderne, zgârie-norii și agitația marilor bulevarde. New York mi se pare locul cel mai potrivit pentru a le simți, Manhattan-ul m-a atras dintotdeauna, iar în plus orașul mă atrage și din punct de vedere gastronomic. De foarte multe ori am citit diverse articole care începeau cu “hai să-ți spun despre un restaurant inedit, unic în lume, ascuns pe o străduță din New York”.

În funcție de cât aș sta acolo, poate aș da o fugă și până la Washington.

2. Honolulu, Hawaii
Orice concediu trebuie să aibă și o etapă de relaxare și stat la plajă, iar ce loc poate fi mai bun decât Hawaii? Aș fi putut alege și Caraibe, dar insulele vulcanice americane sunt și o “escală” bună peste Pacific și oferă și un relief foarte interesant, așa că aș avea multe de văzut pe acolo.

Poate că Honolulu nu-i cea mai potrivită destinație, dar nu contează. Poți merge în Maui sau Kuaui, dacă nu vrei insula Oahu, peste tot dai de acel peisaj minunat. Chiar, a fost cineva de pe blog în Hawaii?

3. Hong Kong, China
Hong Kong-ul ar fi pe lista mea indiferent de traseul ales și de ce alte destinații aș mai dori. Vreau să văd golful Victoria cu clasicele lor corăbioare și în spatele lor zgârie norii înalți ai unuia dintre cele mai puternice centre financiare ale lumii.

Ca și în New York, și aici mă atrage ideea de a găsi orice ți-ai putea dori ca turist, indiferent de tipul de turism practicat, dar în combinația inedită de cultură asiatică și colonialism englezesc, adus la zi de cele mai noi tehnologii.

4. Auckland, Noua Zeelandă
Auckland ar fi doar o destinație pentru aterizare. Orașul pare foarte frumos, modern, liniștit; îi invidiez pe cei din Noua Zeelandă pentru viața liniștită pe care o duc.

Totuși, odată ajuns aici aș ieși din oraș și aș vizita cât mai mult din insulă. Chiar au de toate acolo. Probabil pentru Noua Zeelandă aș aloca cele mai multe zile.

5. Sydney, Australia
Sydney devine o destinație obligatorie pentru că acolo este poarta către Asia, așa că de ce să nu opresc aici câteva zile? Nu era intenția mea, dar sunt sigur că orașul merită câteva zile pentru un tur, plus că aș vedea cu ochii mei canguri.

6. Teheran, Iran
Poate că vă surprinde, dar Teheranul este de mult timp pe lista mea de destinații must-see. În ciuda regimului islamist de la putere, ca turist cred că ești în siguranță și, după Noua Zeelandă, aici aș sta cele mai multe zile pentru a descoperi cât mai mult din lumea arabă și pentru a vizita și alte orașe și locuri speciale din Iran.

Simularea asta îți spune un preț estimativ după ce închei traseu (5000 euro :| – măcar am o țintă în minte pentru economii), apoi poți chiar să alegi zboruri și companii aeriene și escale.

skyteam_2skyteam_3

Și această etapă practică mi s-a părut interesantă. E ușor să visezi la destinații minunate, dar în practică te lovești și de alte considerente precum orarul de zbor, companii, ore petrecute în zbor și în aeroporturi șamd. Totuși, călătoria a fost relativ ușor de planificat, orașele alese de mine sunt mari și în fiecare zi există o soluție pentru a ajunge în următoarea destinație de pe listă. Bani și timp să fie…

Vă puteți juca și voi cu acest simulator (și puteți și cumpăra bilete, caz în care chair v-aș invidia) pe Round The World cu SkyTeam. Dacă vreți, puteți să-mi spuneți în comentarii ce traseu ați alege voi pe același sistem cu maxim 6-7 destinații mari.

Am mai făcut apoi două simulări pentru “nord și sud”, adică una care elimină Noua Zeelandă și Australia și adaugă în schimb o etapă în Delhi, India, și o altă simulare în care zbor direct la Buenos Aires, Argentina pentru tango și friptură bună, de acolo la Lima, Peru pentru câteva zile de aventuri montane, apoi Australia și întoarcere tot prin Hong Kong. Simulatorul are o limitare, nu te lasă să treci Atlanticul și Pacificul de mai multe ori, ca să se cheme tur.

skyteam_4skyteam_5

    16 comentarii

  1. Eu am ales Bucuresti-Amsterdam-New York- Tokyo – Bangkok – Singapore – Paris pt 2700 de euro.

      (Citează)

  2. Nu-i rău, dar în Amsterdam și Paris poți ajunge oricând, nu doar într-un circuit în jurul lumii.

      (Citează)

  3. FYY – Iranienii nu sunt arabi. Sunt urmașii imperiului persan. Se supără dacă ii bagi în aceeași oala.

      (Citează)

  4. Joaca-te cu RTW de la star alliance ca au acoperire mai buna.

      (Citează)

  5. bucuresti – moscova – astana – beijing – tokyo – los angeles – washington dc – bucuresti

      (Citează)

  6. Eu am ales orasele astfel incat sa fie legaturi directe si astfel pretul sa fie mai mic. De exemplu am vrut dupa Singapore sa merg la Doha, dar varianta propusa era prin Amsterdam asa ca am renuntat. Initial Tokyo lipsea din lista mea, vrand sa zbor de la New York la Bangkok si am vazut ca zborul are escala la Seul sau Tokyo, asa ca l-am adaugat pe cel din urma in lista.
    Am facut dupa o simulare cu Momondo pe aceleasi rute si aceleasi zile de calatorie si am ales variantele directe sau daca erau implicate si escale timpul de zbor cel mai mic fata de simularea cu Skyteam.Mi-a iesit in jur de 2200 de euro la care se adauga probabil vreo 150 de euro taxe pt ca era vorba si de ceva low-costuri (Air Asia si Scoot parca). Mi se pare mai avantajos asa, cu siguranta vei iesi mai ieftin plus ai avantaju ca poti configura mai bine orasele alese.

      (Citează)

    • @Andrei Marcu: și aici le poți configura mai bine. Pe hartă apare una, dar când treci la alegerea efectivă a biletelor poți descoperi și alte variante de escale.

        (Citează)

  7. Tkyo ar fi pentru mine preferat, restul nici nu ma gandesc.

      (Citează)

  8. salut, radu.ma simt nococos pentru ca am ajuns cu exceptia noii zeelande, a iranului si japoniei in toate locurile enumerate mai sus.pot sa-ti spun cu mana pe inima ca hawaii e in topul locurilor exotice de pe planeta asta,meritand cu prisosinta zborul de 24 h….iar sydney….hm…nu sunt numai canguri ca si atractii pe acolo…
    concluzia? viata-i scurta, plimbati-va cat de mult puteti,cu asta ramaneti!!

      (Citează)

  9. Hawaii-ul e cool, mie-mi place ca loc de relaxare. Insula mea preferata e Kauai, dar toate au farmecul lor. Singura pe care nu am fost e Big Island (care e de fapt Hawaii Island) dar ma duc in vacanța asta de iarna si abia aștept. High season in Hawaii nu e vara, ci din Decembrie pana in Martie (sau Aprile). BI are niste chestii super faine: înotatul cu delfinii, vulcan activ etc.
    New York: daca va place sa dati nas in nas cu 300 de oameni in prima secunda dupa ce ați ieșit din apartamentul super mic si super pricey, atunci NY e pentru voi. Eu prefer spațiile mari si aerisite din CA. Dar, in vizita m-as duce oricând. Am mâncat cel mai bun steak la Peter Luger, m-am ratacit puțin in Manhattan (asta din cauza ca eu asteptam ca Wall St. Sa fie o strada mare si larga lol-asta e din categoria Candy ass californian ), am fost invitați ad-hoc la o petrecere simandicoase doar pentru ca gazda era născuta in Cali etc. :)))

      (Citează)

  10. Honolulu clar!!!!

      (Citează)

  11. Eu as da Hawaii pe Caraibe, ambele locuri sunt superbe dar m-am simtit mult mai bine in caraibe.

      (Citează)

  12. HAWAII chiar trebuie vizitat! Au o grămadă de fructe exotice bune: guava roșie, pitahaya de toate culorile, o grămadă de chestii… și aș mai posta o chestie scrisă de mine, dar mă abțin! Dă-mi un e-mail (sau un mesaj pe facebook) și-ți trimit ceva chiar interesant, deși e posibil să fi mâncat. Eu zic că e cel mai interesant articol al meu! Cum ești gurmand (cam asta observ din câte articole am citit), s-ar putea să-ți placă!

      (Citează)

  13. O singură chestie despre Iran: vezi să nu-l insulți pe profet https://richarddawkins.net/2014/12/iran-death-sentence-for-facebook-posts/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus