un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

40 de mâncăruri de încercat în lumea largă

2 Dec 2014  ·

TURISM  ·

6 comentarii

Când plecați prin țări străine rețineți și această listă cu 40 de mâncăruri memorabile de prin lume. Pare bine făcută; nu pot garanta pentru toate (ce mi-ar plăcea să pot!), dar vreo 3 de pe listă le-am bifat și eu și le-aș recomanda oricui, așa că am încredere și în restul listei.

De la mâncăruri fine în restaurante simandicoase și până la ceva cumpărat de pe stradă, lista prezintă recomandări din diverse țări. Uneori sunt felurile lor tradiționale, alteori sunt diverse locuri unde să mergi pe încredere, dar n-ar fi păcat să ajungeți prin vreo astfel de țară și să comandați altceva decât ceea ce-i face celebri sau să intrați în restaurantul de lângă cel celebru în toată lumea?

Din păcate (sau fericire), nici un burger nu a intrat în listă, dar avem câteva pizza.

joseph_hadad_restaurant_rata_11

    6 comentarii

  1. deja mi-ai facut pofta de aceste mancaruri bune

      (Citează)

  2. nu mai plecam nicaieri, nu auzi ca cica se pregatesc atentate cu avioane in Europa, de sarbatori? e naspa rau.

      (Citează)

  3. In america crevetele este are capul taiat si parte din aparatul digestiv este indepartat pe cand in europa am vazut ca este intreg cam peste tot. Doar la japonezi l-am vazut fresh si il executa in fata ta un sushi chef.

      (Citează)

    • @s4finla: la crevete îi rupi tu picioarele până vezi burta albă, apoi capul, apoi dai jos solzii de pe spate și obții o coadă lungă și albă de carne. Din ea mai poți elimina apoi o mică dungă neagră de pe burtă, probabil acel aparat digestiv, dacă vrei.

        (Citează)

  4. Ultimul Piefig

    02/12/2014 la 10:05 PM

    Au sarit meze-le cipriotilor.Mai era un top si acolo se regasea…de,dupa gusturi.

      (Citează)

  5. Super… now feed me.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus