un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sushi! (la Edo Sushi pe Calea Victoriei)

19 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Am fost la restaurantul Edo Sushi pentru a încerca, desigur, sushi. S-a dovedit o experiență foarte plăcută și au un meniu suficient de mare încât să ai din ce alege, dar nu atât de mare încât să te rătăcești în el.

Sushi, în caz că nu știați, sunt preparate japoneze care au întotdeauna un element nelipsit: orezul alb. În rest poți avea diverse ingrediente, de la pește crud (somon, ton, caracatiță, dorada) la legume și fructe, alge, susan, ghimbir murat, varză, salată și diverse altele. Eu nu eram mare fan al celor vegetariene, dar cele cu pește în orice combinație îmi plac și le mănânc cu plăcere.

Iată câteva fotografii. Edo Sushi este un local mic (4 mese x 4 persoane la parter, câteva și sus), iar bucătăria este deschisă, ca un bar, și poți vedea în detaliu cum bucătarii prepară comanda ta.

restaurant_edo_sushi_06

restaurant_edo_sushi_05

Edo Sushi_interior_2Edo Sushi_interior_1

Meniul include peste 60 de rețete de sushi și sunt împărțite în trei categorii, A, B și C, cu preturi de 9, 15 și respectiv 25 de lei pe bucată, în funcție de ingredientele lor. Există și categoria D, chestii chiar speciale. Partea bună este că există meniuri personalizate, care sunt mult mai avantajoase la preț și, zic eu, n-ai nici un motiv să comanzi altceva.

Astfel, un meniu cu oricare 4 bucăți din categoria A costă 33 de lei, un meniu cu 4 bucăți A și 4 bucăți B costă 65 de lei (în condițiile în care, luate separat, doar 4 bucăți de categorie B te-ar costa 60 de lei) și 4xA + 4xB + 4xC costă 99 de lei, acesta fiind gândit deja pentru două persoane, unde fiecare mănâncă 6 bucăți.

Ingredientele, am aflat, sunt aproape toate aduse din străinătate la comandă, ca să fie proaspete. Orezul e chiar din Japonia, plus diverse condimente, peștele din Grecia și alte zone în care este prins șamd.

De băut au vin, beri englezești, whisky japonez, dar eu am băut un ceai bine servit și foarte aromat, vi-l recomand cu mare plăcere.
restaurant_edo_sushi_10

Am mâncat și o supă Miso, care la japonezi este un digestiv și se mănâncă la final. E o supă de ierburi cu brânză tofu prin ea; nu-i rea la gust, dar nici nu mi s-a părut vreo revelație.

restaurant_edo_sushi_09restaurant_edo_sushi_07

Edo Sushi se găsește pe Calea Victoriei nr. 122, practic la intersecția cu strada Amzei, dar în interiorul gangului în care se intră din Victoriei; orarul este L-D 13-24. Se poate și comanda pe site-ul oficial.

    3 comentarii

  1. arata bine in farfurie dar calitatea sushi-ului poate varia enorm in functie de calitatea pestelui. in Europa am mancat intr-un singur loc (si ala extrem de scump) sushi care se putea compara cu cel mancat in Japonia. cel mai rau se simte la somon si la ton.
    in rest, numele general pentru 80% din ce se vede in imaginile tale (in afara de cei 3 sushi) este maki. uneori li se zice makisushi, de unde confuzia. apoi sunt altii care numesc totul sushi :)

    PS: supa e chiar buna, avea si ou sau doar pasta de soia si alge?

      (Citează)

    • @stefan: am încercat să rețin denumirile, dar am abandonat asta. Pe site la ei sunt completat, din ce văd.

      Supa… nu părea cu ou.

      Peștele mai avea un pic și mișca de proaspăt ce era. Cică se aprovizioneaza marți și joi, apoi conform legislației îl congelează 24 de ore și apoi se servește, deci aproape constant e proaspăt adus.

        (Citează)

  2. e bine ca e proaspat dar depinde f mult si unde e pescuit, ce a mancat, etc. De exemplu in 99% din restaurantele europene gasesti un singur tip de sushi cu ton. In Japonia erau mai multe (minim 5), in functie de cat de grasa e carnea, cel mai scump (fff scump) fiind cel cu cea mai multa grasime.
    uite aici: http://otoro.com/sites/default/files/images/bluefin-tuna-sushi-anatomy.png

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus