un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nexus 6 va avea ecran de 6 inchi, se zvonește

8 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Zvonurile despre viitorul Nexus 6 sunt foarte îngrijorătoare: se spune că va avea ecran de 6 inchi! Mai exact, 5,92 inchi, de parcă am vorbi de prețuri cu ’99.

Ecranul ar trebui să aibă rezoluția 2560 x 1440 px, ca la LG G3 și Note 4. Fabricat de Motorola, ar rula pe un Snapdragon 805 cu 3 GB memorie RAM și 32 GB stocare și cameră de 12-13 megapixeli, iar cadrul ar fi metalic și bateria de 3200 mAh.

Toate acestea sună bine, mai puțin dimensiunea. E ca și cum Google și-ar dori special ca gama Nexus să se adreseze programatorilor și celor entuziasmați de Android, ocolind însă marea masă a altor tipuri de clienți prin acest ecran foarte mare. La aproape 6 inchi, iese din cărți ca opțiune pentru mine.

9to5Google.com are și fotografii. Rețineți însă că toate acestea sunt zvonuri, deși de cele mai multe ori astfel de bârfe s-au dovedit adevărate. Lansarea probabil că va fi în noiembrie.

nexus_6_2nexus_6_1

Sursa: 9to5Google via CNET.

    12 comentarii

  1. Poate ca nu am deranjeaza ca l-au facut cat casa, dar puteau sa puna baterie macar de 3500. Daca G3 are 3000…

      (Citează)

  2. Ar fi bine sa-i puna si 2 curele pe carcasa. Sa poata fi luat in spate, ca un ghiozdan, ca in buzunar sigur nu intra.

      (Citează)

  3. Multumit ca am luat Nexus 5…

      (Citează)

  4. @lupu: de ce vrei baterie de capacitate mai mare? Îți place să o schimbi mai des? A, sau tu credeai că cu cât îi mai mare cifra, e mai bună?

      (Citează)

  5. @dam167: Nu, credeam că dacă numărul e mai mare, autonomia e mai bună. Există vreo legătură între capacitatea acumulatorului și durata de viață a acestuia? Credeam că sunt direct proporționale.

      (Citează)

  6. @Lupu: autonomia nu depinde numai de capacitatea acumulatorului, ci și de felul consumatorului. Un telefon mobil (televizor în cazul de față) consumă energie în funcție de modul de utilizare, astfel că unii preferă capacitate ceva mai mică, dar care se păstrează în timp. De asta cei care folosesc intens resursele unui iPhone sunt nemulțumiți de autonomie, care iPhone folosit normal are o autonomie foarte bună.
    Inclusiv la aparatele foto, de multe ori acumulatorul dedicat oferit de producător are o capacitate mai mică decât cele produse de terți, dar o durabilitate mai mare.

    Așa, ca fapt divers, am schimbat mult mai repede o baterie cu o capacitate mai mare decât una cu o capacitate mai mică. Asta e, probabil am pierdut 2 ore de facebook…

      (Citează)

  7. @dam167 este vorba de ACELASI telefon. Intre un telefon cu bateria de 2.000 mAh si acelasi telefon cu bateria de 3.000 mAh, 99% l-ar alege pe cel cu bateria mai mare.

    Legat de durabilitate, as inclina sa cred ca un acumulator mai mare va avea o durata de functionare mai mare, pentru ca va avea mai putine cicluri de incarcare in aceeasi perioada de timp. Daca tu ai avut o problema cu un acumulator de capacitate mare, nu inseamna ca este o regula ca ele sa fie mai proaste.

      (Citează)

  8. Unii țin telefonul cam 1 an, așa că ar prefera autonomia mai mare că de asta au smartphone, să se bucure de tot ce oferă pe parcursul întregii zile minimum, până se strică acumulatorul oricum își iau alt telefon.

      (Citează)

  9. Astia nu renuntasera la Nexus ca manca din felia celorlalti vendori? Parca asa imi amintesc..

      (Citează)

  10. Pot sa zic ca sunt destul de dezamăgit de cei 5.92 inch. Doar să-i facă rama ultra subțire si sa obțină un format cat mai mic. Singurul telefon de 6 inch cu care m-am jucat foarte mult a fost Lumină 1320 si credeti-ma e mare, prea mare. Fiind un mare fan al seriei Nexus așteptam de vreo 6 luni noul Nexus. Inițial se zvoneau 2 variante (5.2 si 5.9) moment in care eram umed deja. In ultima săptămână se pare va varianta de 5.2 a fost scoasă din ecuație. Cel mai probabil voi trece pe 5. Nu am trecut pana acum doar pentru ca am colegi cu N5 iar in utilizarea normala nu am văzut nici o diferență(fata de N4). Jocurile uzuale se mișcau exact la fel. Bateria la fel nu ma dădea pe spate…Nu ca as avea acum motive serioase sa trec la N5 dar N4 și-a depășit cele 18 luni de suport si sunt șanse mari sa nu mai primească update oficial la 5.0. Cred ca ar fi singurul motiv de a face upgrade. Stiu ca vor fi ROM-uri si pentru N4 dar piticul meu de pe creier prefera oficial. Pana la anunțul oficial inca mai sper la un Nexus 6 de 5.2 inch. Daca nu, asta e.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus