un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Masterchef sau Hell’s Kitchen?

7 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

OK, să discutăm despre Masterchef de la ProTV È™i Hell’s Kitchen de la Antena 1. Voi la care vă uitaÈ›i È™i de ce?

Masterchef mi se pare că a pornit bine, dar fără nimic spectaculos. Noul juriu este liniÈ™tit È™i serios, cu excepÈ›ia lui “chef Foa”, care zici că este complexat de faptul că-i prea tânăr È™i trebuie să compenseze asta purtându-se urât cu toată lumea È™i fiind dur deÈ™i nu-i cazul.

Am dat din când în când È™i pe Iadul Bucătarilor. Vai ce-i acolo! Numele corect ar fi trebui să fie “iadul telespectatorilor”. Emisiunea de pe Antena 1 mi se pare dovada că acest post TV nu poate face ceva de calitate oricât s-ar chinui È™i oricâte vedete ar aduce.

Aproape întreaga emisiune l-am văzut pe Florin Dumitrescu răcnind cât îl țin plămânii la echipele din bucătărie. Băi dar răcneală non-stop, de parcă aș fi fost în mijlocul unui scandal. Mai avea un pic și-și scuipa acolo plămânii, în studioul TV, și apoi murea de inimă. De ce m-aș uita la așa ceva?

Adăugați la asta concurenți care par să înjure non stop și doar se ceartă între ei în acele momente în care emisiunea parcă devine Casa Big Brother sau Survivor și trebuie eliminat cineva. E destulă mârlănie în viața de zi cu zi, de ce m-aș uita la așa ceva și la televizor?

Adăugați acum și faptul că imediat ce-am dat de pe Pro TV HD pe Antena 1 m-a frapat calitatea proastă a imaginii și veți înțelege de ce mă voi uita în continuare doar la Masterchef, câtă vreme cele două emisiuni sunt la aceeași oră. Din ce-am auzit despre audiențe, așa fac și alții.

masterchef

    27 comentarii

  1. Clar Masterchef. Antena 1 are un stil de a realiza emisiuni de parca e in anii 90. Lumina e groaznica, unghiurile de filmare sunt praf, sa nu mai zic de calitatea imaginii care cred ca e gandita pt vizionare de pe telefon.

    In anul 2014 cand foarte multi oameni au televizoare HD Antena 1 transmite mai prost decat multe alte posturi.

    Cum sa pretinzi ca esti o televiziune de top cand tu nu folosesti camere HD.

      (Citează)

    • @Dorin: unghiurile nasoale provin din faptul că nu e un platou deschis, unde se poate filma din toate părÈ›ile, ci acei perechi ai bucătăriei strică o parte din posibilitățile regizorale.

        (Citează)

  2. Anu’ trecut am vazut cateva emisiuni Masterchef, vreo 2-3, la inceput, insa m-am linistit rapid. Prea multa tiganie pentru gusturile mele.

    Acuma ma uit la Masterchef pentru ca Hadean.

      (Citează)

  3. Hels Kitchen este atat de praf incat prefer sa ma uit la reclamele de la Masterchef decat sa ma obosesc sa inteleg ce se intampla in bucataria aia unde toata lumea isi etaleaza limbajul colorat si se intrec care tipa mai tare

      (Citează)

  4. Pentru mine chiar este un “mister” cum de reusesc cei de la Antena 1 sa faca audiente atat de slabe desi au luat toata “crema” de vedete de la Pro Tv.

    Am o vaga banuiala ca si in cazul in care absolut toata echipa de la ProTv se va muta la Antena 1 (vedete, masinisti, cameramani, femei de servici) tot nu ar reusi sa treaca peste audientele ProTv’ului.

      (Citează)

  5. + 1 la tot ce ai spus tu. Si nu e valabil doar aici ci si la alte emisiuni concurente

      (Citează)

  6. Meh. Dupa ce i-am vazut mutra complexata a lui “chef Flo” am schimbat rapid canalul. Mi se pare extrem de bizar comportamentul lui, fata de a lui Adi. Totusi e o emisiune si au nevoie de audiente, asa ca se explica anumite chestii.

      (Citează)

  7. Eu am renuntat la amandoua.

    Antena 1 a luat 3 vedete pe care le-a distrus cu o productie de tot rahatul, de la sunetisti, luministi, tehnicieni, cameramani, transmisie SD si pana la regie si machiaj.

    ProTV a adus un juriu imbecil. Anonimul Foa sufera maxim prin atitudine, freza si costumatie, iar Patrizia e din ’93 in Romania dar parca vorbeste prin rect. Din 5 cuvinte inteleg unul singur. Imi aduce aminte de penibilul Hadad. Oamenii astia mai bine raman in bucatarie.

    Cu ocazia asta am renuntat si la Vocea Romaniei si la X-Factor, mi-am luat Sopranos, si sunt mult mai fericit, parul meu straluceste si am scapat si de matreata!

      (Citează)

  8. Emisiunea de pe Antena 1 e adresata publicului sau obisnuit, un public pus pe scandal si nu foarte educat.

    Imi place mult de Adi Hadean si il respect mult ca bucatar, dar si ca om. Totusi, il vad un pic cum se forteaza sa fie mai dur, el, care e zen tot timpul…

      (Citează)

  9. Am incercat sa vad Hell’s Kitchen insa nu am inteles nimic asa ca raman la Masterchef.

    Totusi, nu stiu daca Masterchef avea acelasi success daca nu se schimbau chef-ii. Cred ca lumea s-a plictisit deja de cei vechi si s-ar putea ca asta sa fie chiar o problema in plus pentru Hell’s Kitchen.

      (Citează)

  10. Nu stiu ce aveti cu Foa, mie chiar imi place tipul. Adi Hadean is the best, iar Patrizia e ok, desi parca il vad pe Raducioiu in aeroport cand vorbeste ea. Masterchef rulz!

      (Citează)

  11. Nu stiu ce are PRO TV fata de ceilalti dar are ceva in plus. Emisiunile lor bat si cred ca vor bate emisiunile concurentei si de acum inainte. In prima faza am crezut ca e vorba despre jurati dar nu, nu e. Apoi am crezut ca e vorba de oamenii care nu se vad pe sticla dar nu tine nici de ei. Poi sa fie cameramanii? Femeia de servici? Sau avem noi vreun cip implantat setat pe “Gandeste liber”?

      (Citează)

  12. exact dilema mea de ieri, dar mărturisesc că am rezolvat-o miÈ™eleÈ™te înregistrînd iadul (să trăiască smart-urile È™i epg-ul) È™i privind mastărÈ™eful. dincolo de cele spuse È™i evidente legate de iad (emisie de rahat, filmare varză È™i montaj muci) adaug libertatea limbajului. io-s cam foodie addicted, am văzut integral Hell’s-ul lui Ramsay, È™i, deÈ™i fuckuieÈ™te È™i ăla de zor, formatul nu are mare legătură.
    ăsta de pe antenă e mai degrabă o mixtură de iad cu big brother în care concurenÈ›ii au fost încurajaÈ›i să își folosească mădularul pe post de semn de punctuaÈ›ie, vorba lu’ teo.. prea multă vulgaritate gratuită È™i prea puÈ›ine lucruri despre haleală È™i concurenÈ›i, ceea ce conduce la pierderea sensului È™i impresia generală că nu se înÈ›elege nimic. nu că ar fi un exemplu unic, eu mă străduiesc la modul sincer să înÈ›eleg formatul x-factor de cîțiva ani, de cînd a apărut, È™i asta pentru că simpatizam juriul (ok, parÈ›ial), È™i spre ruÈ™inea mea trebuie sa va spun ca nu am reuÈ™it.. balamucul ăla de perechi, de grupe, de antrenori, de probe solo, de eliminări fără noimă, nu am nici cea mai vagă idee despre ce e vorba..
    în orice caz, chiar și prost, așa cum se află, e și mai prost că a fost pus în același timp cu mastărșef.. grație tehnologiei, însă.. cine vrea să le vadă, le vede.
    bine că măcar marțea stăm fără stresul ăsta..

      (Citează)

  13. Emisiunile Antenei 1 parca sunt un program de revelion din anii ’90, cel putin decorul, iluminarea, calitatea imaginii, etc. Si nu compar cu ProTv HD, ci cu cel SD.

      (Citează)

  14. Sint convins ca muriti si dupa Las Fierbinti. ProTv e cool. Gindeste liber.

      (Citează)

  15. Masterchef, clar. Abia am asteptat sa plece istericii aia cu farfuriile lor aruncate si sila lor pe fatza. Mie imi place noul juriu, il stiu pe Foa de la inceputurile lui in tv, il urmaream la 3 Flavors.
    Iar diferenta intre Pro si Antena e imensa, nu inteleg cum reusesc sa ia atatea vedete Pro-ului si sa nu faca nimic cu ele. :))) Pana la urma se dovedeste ca Sarbu avea odata dreptate, Pro-ul isi face propriile vedete care, odata plecate, nu se mai bucura de acelasi succes. Cum se intampla, n-am idee! Or avea karma buna acolo :))

      (Citează)

  16. @Cosmin ‘Anonimul’ Foa a avut vreo 10 ani la Prima emisiunea ‘Cei 3 bucatari’.

      (Citează)

  17. Poate ma insel, dar nu cumva Foa si baietii de la Flavors 3 Bucatari au fost cam primii in Ro cu emisiune culinara la tv, cand mai era pe “sticla” doar Radu Anton Roman? Mult inainte sa apara la noi emisiunea lui Varlan, Masterchef, HK…

      (Citează)

  18. Eu nu inteleg de ce sunteti atat de atrasi de astfel de emisiuni.

      (Citează)

  19. Clar…PRO TV pentru ca Masterchef.

      (Citează)

  20. Am o vaga banuiala ca si in cazul in care absolut toata echipa de la ProTv se va muta la Antena 1 (vedete, masinisti, cameramani, femei de servici) tot nu ar reusi sa treaca peste audientele ProTv’ului.

    Pai mi se pare normal, degeaba ai tu toate vedetele daca nu esti in stare sa ii folosesti. Conducerea strica toata antena.

    Cat despre intrebarea lui Radu: niciunul. Prefer Hell’s Kitchen US (il urmaresc de 5-6 sezoane) si Masterchef, tot US, care il urmaresc de cand a inceput.

      (Citează)

  21. Antena a incercat sa faca o emisiune cu țărani pentru ca să “se râdă” țăranii. Altfel de ce ar fi avut un sfert de ora in prima emisiune in care ii arată pe ăia cum se minuneaza de luminile Bucurestiului? I-au plimbat cu un autobuz etajat cu platforma si mai ca nu a È›ipat careva din off “sârma, băăăă!”.

      (Citează)

  22. Masterchef fara indoiala.

      (Citează)

  23. sezonu asta m-au pierdut ca vizitator. Aia de la Pro. La HK m-am uitat 10 minute si am ras cand m-am gandit ca m-au sunat daca vreau sa particip.

      (Citează)

  24. Daca as intelege ce zice italianul ala de la Masterchef poate ca m-as mai uita … poate din sezonul viitor baga subtitrare.

      (Citează)

  25. Patrizia Paglieri>proasta dracu
    Adrian Hadean >taran prost
    Florin Scripca>papitoiu dracu

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus