un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cu cine veți vota? (primul sondaj)

7 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

43 comentarii

Când am fost la Sighișoara la o nuntă, în august, am întrebat discret în stânga și în dreapta despre preferințele electorale ale oamenilor.

Aproape nimeni nu declară că votează cu Ponta, ba chiar toți aveau o părere proastă despre acesta. Iohannis avea destui susținători, dar nu neapărat pentru că Sibiul e prin zona aia, ci pentru că oamenii l-au plăcut ca persoană. Monica Macovei nu era în cărți atunci, iar Tăriceanu nu avea fani.

M-a surprins părerea despre Udrea. Nu știu cum a reușit Băsescu să facă asta, dar și-a convins susținătorii actuali să o voteze pe Udrea, transferând spre ea capitalul său de imagine, acolo unde mai exista unul. Am auzit vorbe precum “cu Udrea, e frumoasă și deșteaptă, nu-i ca hoții ăștia!”.

Mai jos aveți două sondaj cu principalii candidați. L-am pus astăzi ca să vedem cum stăm ca preferințe la începutul campaniei electorale. Probabil că voi mai face și altele în viitor cu scopul de a vedea dacă au evoluat preferințele voastre. Update: am uitat să pun opțiune “nu votez / nu sunt decis”. Nu votați dacă acesta este cazul, iar în comentarii puteți spune de ce.

Cu cine veți vota în turul 1 la prezidențiale?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Cu cine ai vota în turul 2 dintre cei de mai jos?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    43 comentarii

  1. Jur ca nu inteleg ce rationament au cei care voteaza in primul tur cu betiva!?

      (Citează)

  2. Problema e ca nu stiu cu cine sa votez. Niciun candidat imi inspira incredere, desi asta e de asteptat in politica.
    Macovei se screme, saraca, si chiar mi se pare ca are intentii bune, dar pare prostuta.
    Ponta sper sa si-o ia peste bot. De Udrea nici nu mai zic…
    Tariceanu si Iohannis ar fi singurii pe care as putea sa ii votez. Tariceanu mi se pare mai carismatic, are experienta in spate, dar faptul ca a fost prim ministru numit de Basescu ma descurajeaza putin. Iohanis are campanie ok, rezultate, multi tineri sustinatori (ceea ce e bine si rau in acelasi timp; tinerii pot avea mintea unor pensionari ce se uita la antena 3).
    E greu… si nu stim care e raul ce mai mic.

      (Citează)

  3. nu imi*
    cel*

      (Citează)

  4. @Gabriel,

    exista vreo dovada ca Macovei e “betiva”? Tot aud de la oameni chestia asta. Sau ca a facut avort. De fapt, avorturi.

    Exista cea mai mica dovada ca e “betiva”? Poti sa ne-o arati si noua? Sau sa ne dai un link catre video, jpg, png, ce vrei tu.

      (Citează)

  5. S-au activat postacii platiti, sau cum naiba e Macovei in fruntea clasamentului? :)

      (Citează)

  6. Ce conteaza ca e betiv/a? sau ca facut avorturi? Basescu era betiv, chel, chior si a ajuns presedinte. Problema cea mai mare este ca e femeie :( si de asta n-o sa voteze lumea cu ea.

      (Citează)

  7. @ Gabriel – Macovei este persoana care a creat premisele ca marii corupti gen Nastase si Voiculescu sa ajunga unde trebuie.

      (Citează)

  8. Judecand dupa rezultatele de pana acum, 93% Iohannis, Ponta 2% in turul 2. Acum mergi putin si pe la sate, in special in Moldova si in Oltenia si imbina sondajele.

      (Citează)

  9. a fost ieri la tvr o dezbatere intre macovei si tariceanu, de unde calin a lipsit si a trimis o tata. a fost destul de savuros, dar nu s-au discutat chestii concrete, monica axandu-se pe faptul ca nu i se pare normal sa discute cu un purtator de cuvant care habar nu are de ce facea tariceanu la sedintele de guvern si tot asa.
    p.s.: mi-ar fi placut mult ca la turul 2 sa fie intre iohannis si monica, desi cea din urma nu prea ar parea ca are sanse. pacat.

      (Citează)

  10. In plus Macovei nu are in spate tot felul de baroni (cum are, din pacate, chiar si Iohannis – vezi Presedintele CJ Brasov). Pe de alta parte Macovei nu are avea nici o sansa in turul 2 impotriva lui Ponta, fiind demonizata de toata media si clasa politica (inclusiv Basescu recent) asa ca mai bine ca nu ajunge in turul 2.

      (Citează)

  11. Daca Ponta are sanse asa de mici la ce vad eu aici nu inteleg de ce l ai bagat la turul doi, logic toti ar trebui sa apara la turul doi.

      (Citează)

  12. Sondajele din online n-au nicio relevanta. Am vazut intr-un sondaj pe cel mai mare forum din Craiova ca Ponta era pe locul 5, dar asta nu inseamna ca n-o sa aiba peste 50% in Dolj.

      (Citează)

  13. cred ca problema e ca aia care sunt zmei pe net nu prea merg la vot: “ca nu au cu cine”

      (Citează)

  14. La Kelemen Hunor Kelemen este numele (de familie) iar Hunor este prenumele :)

      (Citează)

  15. Lipseste VADIM unde-i Vadim :))

      (Citează)

  16. mircea (primul)

    07/10/2014 la 3:52 PM

    votati macovei, iohanis sau udrea si il aveti instantaneu pe basescu presedinte, prin functia de prim ministru.

    votati ponta si o sa aveti un papagal imbecil ca presedinte.

    auzi si tu, macovei a construit premizele intrarii marilor corputi la puscarie. se vede treaba ca nu trebuie sa fii neaparat pensionar, ba chiar ajunge sa ai internet si smartfon ca sa fii redus. considerentul de a intra la puscarie nu e sa fii corupt, ci impotriva sistemului care e la putere. daca de la anu balanta se inclina invers, intra altii, si tot asa. faptul ca sunt si corupti e o coincidenta.

      (Citează)

  17. @Robert : Eu nu as putea sa votez pe cel care a inventat taxa auto ca sa-si aperele interese proprii (APIA – Citroen).
    Pe Ponta nici mort, face experimente pe noi cu acciza lu’ peste pentru pensii, taxa pe stalp , ciuciu autostrazi etc…

      (Citează)

  18. Eu o să-mi anulez buletinul de vot pentru ca nu ma convinge niciunul din cei 14 candidati. M-am lamurit care e strategia domnilor politicieni, cel puțin din 2000 in coace de cand am drept de vot si de cand de fiecare data am fost nevoit sa votez cu răul cel mic.
    Cat despre MM sa fim seriosi, nu exista candidați independenti, asta e doar o strategie politica. Oprescu a candidat ca independent si priviti-l numai cat de independent este cu PSDul in spate.
    Iohannis? E un Stolojan mai tânăr, după vorba, după port si nu numai. Iar cand ma uit la ce partide are in spate… e clar ca va avea rol de paravan.
    De Ponta, Udrea si de restul nu mai vorbesc pentru ca îmi irosesc timpul aiurea.
    In concluzie, Romania este guvernata de niste găști, grupuri de interese (spuneti-le cum doriți), de niste indivizi care de peste doua decenii fura prin rotatie si care odata la 4-5 ani mai schimba garnitura pentru ca, nu-i așa, ne aflam intr-un stat democratic. In politica interesele personale primeaza. Omul de rand contează doar in preajma alegerilor si cam atât.

      (Citează)

  19. In turul 2 ai uitat sa incluzi Macovei, nu stii de unde sare iepurele.

      (Citează)

  20. Tariceanu.

      (Citează)

  21. Problema nu se pune aici pe blog, unde cititorii sunt cei care au acces la net, stiri si la toate prostiile facute de Ponta/PSD.
    Problema este la oamenii batrani care urmaresc stiri doar la televizor, la cei de la tara care nu sunt informati (si aici nu intra oricine nu sta la oras, ci partea oamenilor de acolo) si care sunt “cumparati” usor: facem un pod nou, facem un bar nou, facem un c@@@t, dar sa stiti ca plateste Ponta/PSD asa ca pe el il votam.
    Acolo trebuie intrebat si explicat cum sta treaba.

      (Citează)

  22. E incredibil cum oameni aparent inteligenti sunt gata sa investeasca cu putere niste unii care i-au furat si o sa-i mai fure. Ca aici nu se voteaza de fapt un candidat, ci aliantele si partidele din spatele lor. Partide care au format in mare toate combinatiile posibile pentru a pune mana pe putere si pentru a putea fura. Unde era doamna Macovei, preferata celor de pe internet, cand in 2009 Basescu, declarandu-se extrem de fericit, aducea psd-ul la guvernare? Si-a dat Macovei demisia? A protestat in vreun fel. Ei, as, nici vorba. A stat in PDL pana si-a mai asigurat un al doilea mandat de europarlamentar. Johannis? Pai ma scuzati, dar nu e el sustinut de un partid ce tocmai a rupt alianta cu PSD? Vreo 2 ani au fost infratiti, si datorita lor Victor Ponta e premier. PNL fiind acelasi partid al carui senator, Sorin Rosca Stanescu, a fost de cateva ore condamnat la inchisoare cu executare. PNL care l-a luat in partid pe Gigi Becali, asta daca nu avem memorie scurta. Poate daca n-am avea memorie scurta ne-am aduce aminte ca-n 2004, aceeasi alianta PNL + PDL il aduceau pe Basescu presedinte si pe Tariceanu premier. Chiar vreti sa ne aducem aminte ce-a facut Tariceanu ca si premier in 2008, an de crestere economica de 6-7% si de deficit bugetar de 5%. Sa va aduc aminte ca-n 2004 erau vreo 800-900.000 de bugetari, iar in perioada guvernarii Tariceanu numarul acestora a ajuns la 1,3 milioane? Chiar ne-am tampit de tot de am uitat istoria recenta? De ce l-ar vota cineva pe Iohannis, care a si spus, ca va incerca sa formeze un nou guvern, nu, nu prin alegeri anticipate cum ar fi firesc, ci prin jocuri politice de culise cu ajutorul curvelor traseiste. Si nu, nici Ponta, care e de departe un mincinos si-un incapabil nu merita votat. Nimeni de pe lista aia nu merita votat. Asta daca esti zdravan la minte si memoria nu ti-e atrofiata.

    Da, l-as fi votat oricand pe Iohannis daca ar fi candidat independent. Nu, nu pot sa-l votez pe Iohannis girand in acelasi timp cu incredere si putere doua partide care de-a lungul anilor si-au dovedit nu doar incompetenta ci si ticalosia si hotia.

    Asa ca Radu, te-as ruga, sa adaugi o optiune de “nu merg la vot pentru ca nu vreau sa investesc pe nimeni cu puterea de a ma fura”

      (Citează)

  23. @zetu Cineva tot o sa castige alegerile fie ca votezi sau nu. Cel putin asigura-te ca ii rotesti pe cei de la putere. In asta consta democratia, sa nu lasi pe nimeni sa aiba putere absoluta. Daca PSD este f bine reprezentat in parlament macar presedintele sa fie de dincolo. Eu nu pot avea incredere nici in cel mai bun si bine intentionat om (grup) ca sa primeasca puterea totala.

      (Citează)

  24. @razorsbk, ce fumezi?

      (Citează)

  25. Macovei, evident!

      (Citează)

  26. @nwradu Mai bine nu faceai acest sondaj pentru ca ti-au invadat toti postacii blogul. E interesant faptul ca Macovei e pe primul loc pentru ca vedem si noi cine ii plateste pe acesti postaci (reiese si din comentarii).

    P.S. Macovei e aia (nu merita “acea”) care spunea baliverne despre Romania in Parlamentul European.

      (Citează)

  27. Mda.. nu poţi să îţi anunţi şi tu o opţiune, că se găseşte un imbecil să te înregimenteze politic undeva, dacă nu ai aceleaşi doleanţe că el.

      (Citează)

  28. @Alex, felicitări, tocmai acesta este motivul pt ca Tăriceanu este tăiat din lista mea. Ponta ma deranzeaja teribil si pe undeva sunt satul de Iliescu, Nastase acum Ponta… Personal l- as vota pe Băsescu daca ar mai candida. Apropo, din toate sursele care le am eu nimeni nu vad sa voteze cu Ponta, si totusi are sanse. Cum oare?

      (Citează)

  29. @Marius
    Nu-i nevoie sa dai citate de la Antene, sondajul asta nu iti spune ca aici e un club select de cititori?

      (Citează)

  30. Ca si cetatean platitor de taxe al acestei tari nu as putea vota niciodata cu un partid/candidat care face pomeni electorale din banii mei si ai celorlalti cetateni onesti platitori de taxe. Niciodata in viata mea nu as vota un partid precum este PSD.

      (Citează)

  31. Fara o mobilizare masiva a noastra, a tinerilor tot Ponta o sa iasa, pentru ca pensionari…

      (Citează)

  32. @Coffee E un club select de nevazatori? Stiu ca postacii nu sunt plante si ii duce capul la replici, insa ce vina am eu ca inregistrarea cu Macovei a fost difuzata doar pe antene (la fel ca inregistrarile cu Mircea Basescu, etc). Ti-as fi citat din B1, RTV, Realitatea, insa acolo nu s-a difuzat acea inregistrare in care Macovei spunea numai minciuni despre Romania. Mobilizati-va ca sa-mi ascundeti si acest comment!

      (Citează)

  33. mircea (primul)

    08/10/2014 la 10:49 AM

    @marius ca sa votezi trebuie sa ai 18 ani si cetatenie. nu inseamna automat ca daca votezi cu vreunu din lista aia esti si vreun inteligent pentru simplu fapt ca ai votat. timpul a demonstrat si o sa demonstreze ca destupatii cu smartfoane si cu acces la net sunt la fel de incuiati ca pensionarii pe care astia ii hulesc. nu te mai certa cu niste unii care isi traiesc viata pe net si isi cumpara paine de la emag. pentru ca, in fond, aia care ii injura pe labeunisti din inertie sunt la fel de prosti ca aia care ii injura pe antenisti din inertie.

    singurii cu o farama de ratiune sunt aia care recunosc, in mod firesc, faptul ca pe oricine ai vota, totul o sa mearga tot de cacat.

    asa ca nu te mai certa cu niste unii care isi traiesc viata pe net si isi cumpara paine de la emag. pentru ca, in fond, aia care ii injura pe labeunisti din inertie sunt la fel de prosti ca aia care ii injura pe antenisti din inertie.

      (Citează)

  34. CU TOTI ! (si nu glumesc !)
    Pentru ca toti sunt capabili (impreuna, luati la gramada), altfel daca ii luam la “bucata” sunt cu totii incompetenti.

    ps: @nwradu – acest articol (pe care recunosc ca nu l-am citit – ma dezgusta politica mai ales acum in campania de fertilizare agricola) era bun de testat in grupurile de FB – sa vezi atunci trafic si voturi…. electronice :D

      (Citează)

  35. Din pacate multi din cei care “o ard” prin online nu prea voteaza … la vot merg tot cei de la tara carora le spun popii si primarii cu cine sa voteze.

      (Citează)

  36. Daca rezultatele astea ar fi la nivel de tara, ar fi minunat… Din pacate fara o mobilizare masiva a votantilor liberali ne vom trezi cu Ponta presedinte. Vizualizati asta putin.

      (Citează)

  37. mircea(primul)

    08/10/2014 la 8:38 PM

    Se pare ca lumea super culta de pe blogul asta are impresia ca ceva va fi diferit daca iese macovei sau iohannis, pentru ca niciunj din ei nu e unul din lacheii lu basescu. Care a fost o mare valoare. Cam la fel de prost ca ponta, de fapt. Asa ceva?…

      (Citează)

  38. În online se pare că lucrurile sunt stabilite, Iohannis sau Macovei. Sper ca și cei care stau toată ziua pe A3 să înțeleagă (deși e greu la ce nivel ridicat a ajuns manipularea felixiană) că nu VV e răul cel mai mic.

      (Citează)

  39. Iohannis Presedinte!! Votati Iohannis!! Hahaha!! Sa stai ore in sir la coada, si pentru ce? Pentru a vota o alta viitoare deziluzie politica. Ma intreb daca romanii vor invata vreodata din trecut. Slabe sanse. Avem memoria mult prea scurta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus