un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Emirates va zbura București-Dubai

10 Aug 2014  ·

TURISM  ·

19 comentarii

Zvonurile spun că Emirates va începe zborurile pe ruta București – Dubai din septembrie.

Emirates este una dintre cele mai mari companii din lume (a comandat 140 de avioane Airbus A380, de exemplu) și venirea ei în România este un pas important pentru noi din trei motive:

  1. mai multe zboruri spre Dubai, destinație destul de populară pentru români.
  2. poți călători oriunde spre Asia și Australia folosind Dubai ca escală intermediară, în timp ce până acum mulți turiști zburau întâi spre Amsterdam, Paris, Frankfurt sau Istanbul și de acolo plecau spre alte destinații, ceea ce însemna un ocol mare.
  3. Bucureștiul poate deveni un punct de escală pentru turiștii asiatici și arabi ce vin spre Europa, de aici fiind conexiuni cu multe capitale europene.

Aparent, Emirates va zbura cu un Airbus A330-200, ceea ce înseamnă că va fi printre puținele avioane widebody care aterizează la Otopeni (nu știu dacă mai vin altele în afară de TAROM, care operează cu Airbus A310). Un A330 poate transporta în jur de 270 de pasageri, o cifră mare pentru zborurile uzuale spre București. Sper că Emirates și-a făcut bine planurile.

shutterstock_147266132_emirates

sursa: CumAjungiStewardesa.ro (orar și alte detalii) via Aeronews.ro. Sursa foto: Emirates A330 via Shutterstock.

    19 comentarii

  1. O veste buna si pentru Romania, caci in ultima vreme aproape numai de-ale rele am auzit…

      (Citează)

  2. big birds are comming ;)

      (Citează)

  3. Punctul 3 poate insemna un adevarat pericol daca turistii arabi ar incepe sa ajunga pe la noi sau in Europa (in numar si mai mare). Nu stiu daca ai avut tangente cu persoane din Irak, Iran, Afganistan, Pakistan, etc mai mult decat mine. Nu-i o placere sa-i cunosti si acestia sa locuiasca sau sa fie in preajma ta. Nu generalizez, dar marea majoritate dintre ei sunt la fel. Ei n-au un comportament adecvat pentru Europa. Ar fi bine sa ramana la ei acolo. Traiesc intr-o altfel de societate, au o religie departe de restul lumii, au altfel de reguli, si nu le doresc nimic altceva decat sa traiasca in armonie la ei in tara.

      (Citează)

  4. @alex ionut: mda, o parere avizata. Natiile alea nu aveau cum sa ajunga in .eu pana acum. Noroc cu Emirates ca a deschis linie Dubai-Bucuresti.
    Nu mai spun ca romanii, urmasii celor mai drepti dintre traci, sunt un standard de civilizatie.
    Ia o pauza cu insighturile astea de radio santz. Semeni cu britanicii aia care prevesteau invazia romanilor in UK.

      (Citează)

  5. @Jessie: aveau cum sa ajunga si au cam prea ajuns. Faptul ca tu nu ai intalnit asemenea oamneni, asta e.

    Seman cu britanicii aia? Ei bine, urca-te intr-un microbus dinspre Anglia spre Ro si asculta ce se vorbeste. TU stii cat i-am injurat eu pe englezi si pe alte natii care ne fac cum ne fac? Pana in momentul cand am auzit ca romanii “nostrii” merg la cumparaturi in supermarket-urile din Anglia si nu ies fara sa ia ceva. Si o zic asa cu o seninatate de iti vine sa plangi. Si da, nu sunt doar tigani. Si astea-s doar chestii marunte

    Sa iti spun una si despre aia care platesc la casa. Stii ce frumosi sunt cand sunt cu giubenele pe cap inclusiv vara, la casa, stand la rand sa plateasca, vorbind (nu, tipand) unul la altul, povestindu-si diverse chestii, iar zeci de persoane isi dau coate si arata spre ei?? Bine ca strainii nu prea stiu ce e aia pwla.

    Chiar vrei sa-ti povestesc de arabii din Belgia? Dar despre romani?

      (Citează)

  6. Nu pricepi alex ionut. Nu e nimeni interesat de experientele tale singulare pe baza carora infierezi natii intregi. Ca esti plimbat sau nu, rationamentul tau este la nivelul alora de pe la Antena3. Din pacate, tu ai retinut doar ce povestesc altii ca tine pe microbuz, etc. La nivelul asta esti. Si modul cum te exprimi sufera.

    ”Nu generalizez, dar marea majoritate dintre ei sunt la fel. Ei n-au un comportament adecvat pentru Europa. Ar fi bine sa ramana la ei acolo. Traiesc intr-o altfel de societate, au o religie departe de restul lumii, au altfel de reguli, si nu le doresc nimic altceva decat sa traiasca in armonie la ei in tara.”

    Ai stabilit tu, ionut alex, ca arabii nu au comportament adecvat pt .eu. Si ca religia lor este departe de restul lumii (sic). Si ca sunt diferiti. Wow.
    Can-can-uri de pensionar care nu a vazut nimic mai departe de strada lui.

    Esti off-topic oricum, probabil comentezi doar ca sa iti arunci linkurile pe aici.

      (Citează)

  7. @Jessie:

    Nu sunt plimbat, ci locuiesc in alta tara. Am renuntat in a mai ma uita la televizor de prin 2008. Da, cineva mi-a povestit ce a auzit in autobus, intocandu-se din Anglia. Nici un rost sa minta. Au confirmat si altii. Daca modul cum ma exprim, sufera, atunci nici cu exprimarea ta nu imi e rusine.

    N-am stabilit eu ca arabii au un comportament inadecvat. Au stabilit natii intregi care s-au vazut invadati de ei. Ghici ce. Nu pot striga asta in gura mare, dar eu o pot face pentru ca pot si vreau.

    Nu-s nici pensionar, si am fost si pe alte strazi in afara de a mea. Am un nume si o poza la avatar. Nu ma ascund in spatele unui nickname.

    Nu-mi arunc link-uri pe aici, ci dau sansa sa vada lumea cine e ala de vorbeste “aiureli” pe net. Asta inseamna ca-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce spun. E strict parerea mea.

    Daca tu imi aduci argumente care pot combate parerile mele, atunci ascult cu placere. O zi buna.

    PS: n-am fost off-topic, am comentat axandu-ma pe punctul 3 din articol.

      (Citează)

  8. Bune argumente alex ionut,

    Au spus altii, spun si eu :)))
    Am auzit eu de la un baiat, care mi-a povestit ce a auzit pe autobuz.
    Au stabilit natii intregi. Serios? Care sunt natiile alea?

    Hai, ca eu ma opresc aici, te pot trola saptamani intregi. Sa iti combat eu parerile? Pai parerile tale sunt generalizate, fixe si putine. Cam ca tine, asa.

      (Citează)

  9. @Jessie: ok, multumesc la fel. Si eu ma opresc aici. O zi buna in continuare (sper ca nu ti-am stricat-o cu comentariile mele) :)

      (Citează)

    • @alex ionut: din experiența mea, sunt oameni și oameni indiferent de nația de care aparțin.
      Totuși, arabii au bani și sunt genul de turiști pe care-i vrea toată lumea, chiar și fiind diferiți de cultura noastră.

        (Citează)

  10. @nwradu
    De acord, insa se poate generaliza, sa nu fim mai crestini decat popa.. de exemplu daca majoritatea tiganilor au un caracter de cacat, personal am parerea ca tiganii sunt niste jigodii, chiar daca exista mici exceptii, ici colo, sunt fix zero comparativ cu numarul celorlalti tigani care sunt de rahat.

    Stiu, stiu, am un rationament primitiv.

      (Citează)

  11. Eu faceam referire la cei care vin sa se stabileasca. Vin sa profite de ajutoare, sa nu munceasca, sa isi bata nevestele in public, sa se ia de lume pe strada seara, sa invarta droguri. Eu de astia spuneam. Nu de turisti. De doua ori s-au luat un grup de irakieni si pakistanezi de cativa belgieni, in fata imobilului. Acum doua luni au injunghiat pe unul de 18 ani, la 5 dimineata, in centru. Tot arabi.

      (Citează)

  12. Relax, guys.
    Se pare ca va fi doar cargo…
    Cat despre arabi, nu spun ca sunt si exceptii, dar una peste alta, ciudati oameni.

      (Citează)

  13. sunt curios cati romani stiu sa faca diferenta intre termenii “arab”, “musulman”, “iranian”, “turc”, “kurd”, etc
    in rest, alex ionut, daca tot suntem la capitolul generalizari si stereotipuri, iti reprezinti bine natia.
    FIY, romania era plina de arabi, iranieni si musulmani in general chiar si inainte de revolutie. ii gasesti si acum, ajunge sa vizitezi orice centru universitar mai rasarit

      (Citează)

  14. ciudati arabii, dar totusi este o veste buna.

      (Citează)

  15. @alex ionut

    După 7 ani petrecuți în Dubai voi fi foarte direct: ești idiot. Am lucrat 7 ani pentru Emirates așa că am zburat către majoritatea destinațiilor din Orientul Mijlociu și pot recunoaște inclusiv dialectele limbii arabe. Așa cum pot recunoaște un idiot rasist ca tine!

    De ce nu-ți vezi de treabă în micul tău univers pur și arian (probabil)?

      (Citează)

  16. @cristian

    si tu esti la fel de idiot ca n-ai ramas acolo. Mi se rupe unde ai lucrat si ce dialecte cunosti tu. Si eu ti-o zic direct pentru ca imi permit la fel cum ai facut-o si tu.
    Du-te in globul tau de fericire din Dubai, dar fa un bine si nu te mai intoarce.

    Uite si un cadou la care sa te uiti si sa il traduci asa cum stii tu mai bine. E proaspat.

    https://www.youtube.com/watch?v=AUjHb4C7b94#t=11m10s

      (Citează)

  17. Nu ma deranjeaza daca vin sa viziteze, dar pe mine unul nu ma intereseaza absolut deloc Dubai si nu ma intereseaza nici Doha, Abu Dhabi, Shakhir si basinile lor de araboi care si-au gasit sub curte rezerve de aur negru.

    Pe mine ma intereseaza sa avem din nou curse Bucuresti-New York ca in anii 90, pana s-a bagat jegosul de Nastase si a vandut pe o spaga groasa aceste zboruri la companii straine, iar acum ca sa ajungi acolo tre sa faci escale lungi nu stiu unde.
    Cica nu erau profitabile, dar erau pline la orice zbor, chiar 3x pe saptamana, chiar cand mergeau pe la Baia Mare ca era razboi in Iugoslavia si nu puteau ateriza la Timisoara…
    Nu avem zboruri directe in Europa spre o gramada de orase importante, dar deh, trebuie la Dubai.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus