un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sfaturi pentru Summer Well ziua 2

10 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Ieri a fost o zi foarte plăcută la Summer Well, dar trupele de astăzi sunt și mai și, iar recomandarea mea este să veniți încă de la primul concert. Cei din deschidere, Reptile Youth, m-au convins să vin de la început după ce am ascultat câteva melodii de-ale lor.

Iatâ câteva sfaturi pentru cei care duminică ajung prima oară la Summer Well sau vor să aibă o experiență mai plăcută:

1. Dacă vă întâlniți cu prietenii, stabiliți-vă dinainte un punct clar de întâlnire în interior.
Am văzut ieri vreo 20 de persoane răcnind în telefonul mobil “eu sunt la primul chioșc de jetoane, tu unde ești?” sau “sunt mai în stânga scenei”. Da, mult noroc în miile de oameni de acolo.

Dacă stabiliți un punct de întâlnire, alegeți unul care este pe hărțile ce se împart gratuit, un punct de reper unic. De exemplu Palatul Administrativ, foișorul Samsung sau pavilionul Orange 4G, care este tocmai în spatele câmpului din fața scenei. Veți scuti mulți nervi așa.

Nu contați prea mult pe telefonul mobil. La câți oameni sunt acolo, e posibil să nu aveți semnal decât pe Orange, care cred că a suplimentat masiv capacitatea rețelei.

2. Jetonul costă 7 lei și puteți plăti și cu cardul bancar, iar în incintă sunt și bancomate.
A făcut-o bine Unicredit pe asta. Costul unui jeton e mai mare, dar prețurile sunt în final ca la orice concert. O bere (Beck’s și Beck’s Lemon) costă un jeton, sucurile la fel, apa este jumătate de jeton.

La mâncare un Dil Kebab de la Calif este 2 jetoane, dar e mai mic decât ce-ai primi în restaurantele lor din oraș. Burger și cartofi sau hot-dog mare și cartofi costă 3 jetoane, pe la Agra Palace mănânci între 1,5 și 3 jetoane, mai poți găsi salate și sandvișuri cu 2 jetoane, tot felul de clătite cu pui, pește și salate, ceva dulciuri, popcorn, limonadă, vată pe băț, Jagermeister șamd.

Față de anul trecut, pe lângă Calif, am remarcat și prezența Origo acolo, cu două espressoare mari și blendere pentru sucuri naturale. Costă între 1,5 și 3 jetoane.

Singurul preț care sărea rău calul este cel la Bacardi Breezer, care costa 2,5 jetoane, cam 18 lei. În magazine este 9 lei.

Nu vă înghesuiți la casele de jetoane! La prima casă care vă iese în cale probabil că va fi coadă foarte mare, dar mai mergeți 50 de metri sau dați o tură pe acolo și veți descoperi altele mult mai libere.

3. Așteptați-vă la aglomerație în autobuzele speciale.
În drum spre Summer Well am trecut pe lângă stația de autobuz a liniei speciale RATB care te duce acolo și deja așteptau 100 de persoane la ora 15. Pregătiți-vă de ceva așteptare sau luați taxi-ul. Dacă veți comanda un taxi prin Clever Taxi, primiți 2 euro bonus dacă alegeți plata prin SMS (detalii în secțiunea Transport pe site-ul oficial). Asta înseamnă o reducere de 10 lei la o călătorie de vreo 30-40 de lei, mă gândesc eu.

4. Parcați mai departe de intrare.
Dacă veniți cu mașina proprie și nu de la prima oră, veți găsi aproape toate locurile de parcare din preajmă ocupate. Nu vă complicați și parcați direct unde vă iese primul loc în cale, eventual pe străduțele mai îndepărtate de acolo. Mai bine mergeți pe jos 5-10 minute decât să pierdeți 20 de minute în coloana de mașini, doar pentru a descoperi că trebuie să întoarceți sau că Poliția vă forțează pe anumite străzi.

5. Aduceți-vă o pătură sau ceva de pus pe jos.
Acolo nu se dă vreun carton sau ceva de pus pe jos, așa că aduceți-vă de acasă vreo pătură dacă vreți să stați pe iarbă. În ultima treime a parcului unde este scena cam așa se stă.

6. Luați cu voi spray anti-țânțari.
Nu sunt așa mulți țânțari încât să fie obligatoriu, dar acolo n-am văzut să se vândă spray.

7. Luați cu voi un spray sau gel dezinfectant.
Există două zone mari de toalete publice, plus o a treia toaletă în clădirea din spatele zonei principale de mâncare. La cele două zone publice, apa de spălat pe mâini se terminase foarte rapid, ceea ce nu este plăcut. Luați și niște șervețele, cei cu mâncarea sunt foarte zgârciți la acest capitol.

8. Nu se mai vând bilete.
Biletele s-au epuizat cam acum vreo săptămână și nu se vând nici la intrarea în Summer Well. Dacă nu aveți deja bilet, nu veniți până acolo.

Iată line-up-ul de astăzi:
program_summer_well_2014

Ieri programul a fost respectat aproape perfect, concertul final începând la ora la care trebuia.

Ziua 1 a fost foarte bună. Lumea s-a animat cu adevărat la al treilea concert, The 1975, iar John Newman a făcut cel mai bun show, dansând foarte mult pe scenă. Bastille a încheiat perfect seara cu melodiile lor celebre și vreo 2-3 cover-uri în stil propriu, plus un “mulțumesc” pronunțat foarte bine.

În pauze poți vizita pavilionul Orange 4G, unde eu am jucat bowling pe ecran, iar alții jucau fotbal cu unii de la Piața Universității, prin 4G. Era o coadă mare la tatuaje temporare. În altă parte, după lăsarea serii, a început un program de cinema în aer liber, iar în spatele său puteai sări de la trambulină pe o mare saltea adusă acolo de Samsung, apoi te puteai ridica vreo 20 de metri cu balonul cu aer cald de la Orange.

Foișorul Samsung prezenta telefonul Galaxy S5. Dacă asiști la cele 4 demonstrații și strângi niște ștampile, intri la tragerea la sorți pentru unul.

Există o mică tiroliană, câteva magazine de haine, Harap Alb Continuă, un labirint de lemn, mese, mașini Hyundai șamd. Mai multe informații găsiți și în aplicația oficială Summer Well pentru telefoane Android și iOS.

    11 comentarii

  1. Numai idiotii slabi de minte merg la astfel de festivaluri, culminare a spiritului de turma.

      (Citează)

  2. Nu am mai putut trece de bucata cu Orange “care cred că a suplimentat masiv capacitatea rețelei”. Pur și simplu nu am mai putut!

      (Citează)

  3. Pentru tantari, puteti cumpara de la magazinul skull candy de la festival o bratara cu ukeiuri aromatice naturale. Care chiar isi facentreaba, si o poti refolosi dupa daca o bagi in ambalajul initial.

    costa 2 jetoane.

      (Citează)

  4. Hey , te-am vazut ieri pe acolo…chiar ti-am facut o poza crazy paparazzi style haha :D
    Bune sfaturile si da gelul dezinfectant + paturica sunt absolut necesare .
    C ya :)

      (Citează)

  5. @George: păi era plin de echipamente CISCO agățate în copaci și bănuiesc că nu-s de la Digi.

      (Citează)

  6. @nwradu: dacă vrei să facem un pic de polemică, fie – echipamentele Cisco din copaci nu sunt pentru ”semnal” la telefonul mobil, sunt pt. wi-fi (cel mult).

    *prin ”semnal”, în contextul 4G, eu înțeleg altceva, nu wi-fi. Poate greșesc.

      (Citează)

  7. a fost belea, printre cele mai bune festivaluri de la noi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus