un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Microsoft a oprit gama Nokia X de telefoane ieftine

21 Jul 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Pe lângă concedierea a 18.000 de angajați, majoritatea de la nou-preluata Nokia, Microsoft a anunțat și oprirea producției gamei Nokia X.

X-urile erau telefoane “corcitură”, rulând un Android modificat și axat pe serviciile Microsoft. Google Drive era înlocuit cu OneDrive, Google Maps cu Nokia Here Maps, Gmail era înlocuit cu Outlook șamd.

Lansate în februarie 2014 la MWC, au rezistat doar 5 luni pe piață, chiar mai puțin de atât. Păcat, aveam mari speranțe pentru ele, crezând că vor putea înlocui gama Asha și că vor oferi un ecosistem mai mare de aplicații prin Android.

Am testat un Nokia X și concluzia mea a fost că softul este acceptabil, chiar simplu de utilizat mai ales de începători, dar calitatea materialelor și construcția telefonului lăsa de dorit. Totuși, rămân în continuare convins că ar fi putut avea succes pe piețele emergente, dar Microsoft pur și simplu a refuzat să continue investițiile în această gamă, concentrându-se doar pe cea Lumia. Oare au fost și tensiuni cu Google la mijloc?

sursa: Mobile World Live.

    4 comentarii

  1. Eu zic ca e simplu – aveau nevoie de telefoane cu Windows pentru a-l promova. Acum au eliminat intermediarul Nokia si se vor concentra pe softul de pe telefoane pentru a-l imbunatati. Cred ca in maxim 2 ani vor ajunge Android. Deja au aparut tablete cu W8 ca pe PC, in curand pe telefoane W9 sau 10. Ecranele telefoanelor au deja rezolutii de monitoare, procesoarele de pe telefoanele de top sunt quad-core la frecvente de peste 2 GHz, daca apar si se raspandesc ecranele flexibile, ce vedeti clipul de mai jos va fi realitatea de zi cu zi. https://www.youtube.com/watch?v=rOoGgkXAWVQ
    Ramane ca cineva sa rezolve problema autonomiei bateriilor si PC-urile, asa cum le stim azi, vor dispare.

      (Citează)

  2. cand am spus ca e o panarama de telefon, a sarit lumea cu minusurile… ba mai mult, unii mai si stiau ei ca ce bine se vinde telefonul asta, ca o sa iasa si x2…
    cat despre colegul de mai sus care crede ca in 2 ani windows poate egala cota de piata a androidului, ma abtin… dar in cazul asta, oare cu apple ce o sa se intample?

      (Citează)

  3. lasa ca face Microsoft acuma niste telefoane de sta mata-n coada. m-am convins cat de competenti sunt de cand mi-am cumprat o tastatura fff scumpa de la ei si in doua luni nu mai functionau vreo 5 taste.

      (Citează)

  4. Pentru Gogu. Eu am tastatura si mouse wireless de la Microsoft de multa vreme si functioneaza foarte bine. Mai scapa si produse de proasta calitate, poate era defecta din fabrica. De obicei imi place sa cumpar accesori de la ei pentru ca sunt foarte robuste.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus