un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Eutanasierea câinilor a fost stopată

23 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

S-a făcut treabă românească: Curtea de Apel Bucuresti a suspendat vineri normele de aplicare a legii pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Practic legea care spune ce trebuie să se întâmple cu câinii vagabonzi (adunare, perioadă de adopție, eutanasiere etc) devine inutilă fără normele ei de aplicare, norme care spuneau cine, ce și cum face pentru a pune în aplicare legea.

Ne întoarcem de unde am plecat, câinii rămân pe străzi și în continuare trăim ca-n epoca de piatră, cu animalele peste noi. Ca-n Bucureștiul de acum 555 de ani, că tot ne pregătim să-l aniversăm. Și pun pariu că acum Guvernul nu va mai da o altă hotărâre, că e an electoral și nu vrei să te cerți cu publicul, așa că totul va rămâne înghețat până când moare, probabil, următorul copil.

Rezultatele prinderii câinilor începuseră să apară, în luna martie 2014 doar 7 bucureÈ™teni au fost muÈ™caÈ›i pe zi de câini, în timp ce în martie 2013 numărul mediu era de 27 de oameni muÈ™caÈ›i în fiecare zi. Da, “doar” 7 față de 27.

Dacă e să mă întrebați pe mine, statisticile arată și că cei ce protestează împotriva eutanasierii câinilor sunt buni doar de gură, mai puțin cu faptele. În luna martie, 11% dintre câinii adunați de pe străzi au fost adoptați de cineva. În primele luni rata adopțiilor a fost mai mare, iar ea a scăzut puternic, ceea ce înseamnă că de fapt s-a ajuns la saturație. Toți cei care au vrut să adopte un câine au cam adoptat deja, iar tot ce rămâne acum este un surplus pentru care societatea nu are nici o soluție.

V-am arătat cum se procedează la americani cu câinii violenți, chiar dacă au stăpân. La noi ne bucurăm că numărul zilnic de persoane mușcate în București a scăzut de la 27 la 7.

caini

sursa: Hotnews.

    19 comentarii

  1. Am o prietena ce lucreaza ca ospatarita la sports bar in zona Crangasi . Cand e pe tura de seara pleaca pe la ora 1-2 , ora la care e pustiu pe strazi asta daca esti om . Sunt o gramada de caini mai ales pe langa ghenele de gunoi dintre blocuri asa ca prietena mea poarta la ea un spray cu piper , spray pe care nu a fost nevoita sa-l foloseasca pana acum .

    A zis ca renunta la el dupa o discutie cu o prietena care era “pro caini vagabonzi”. Supriza la 2 zile dupa ce a aruncat spray-ul a fost muscata de 4 ori de o ceata de caini , noroc avand cu un tip care ducea gunoiul . A facut plangeri pe la primarie etc nu s-a intamplat nimic .

    PS : Bonus prietena pro caini cand a auzit ce s-a intamplat a venit repede sa o consoleze si sa-i explice sa fie mai atenta ca sa le mai faca ceva cainilor ca sigur din cauza asta au atacat-o ………….

      (Citează)

  2. Exista asociatii ProMaidanezi… alde 4 Labe, 16 coltisori, 2 rabii, “Rabia malai viseaza” samd
    Dupa cum se vede aceste organizatii au succes. De ce nu se infiinteaza asociatii Contra Maidanezilor? Care sa functioneze legal, sa mai primeasca si niste banuti, etc… Daca protesteaza 2 mame in fata primariei impotriva cainilor fara stapan de pe strazi, nu prea au nici un fel de ecou. Pe cand daca esti o organizatie, altfel merge Kalimera…
    Poti sa te dai bine pe langa autoritati sa emita alerte de calatorie pentru turisti:
    “Atentie turisti ce mergeti in Romania. In afara de bani, pasapoarte, obiecte personale, sa aveti neaparat la voi: Bat pentru alungarea cainilor vagabonzi, spray cu piper (de dubla folosinta, agresiune umana sau canina), spray contra capuselor, spray contra tantarilor.
    Saipos (si am incalecat pe o sa)

      (Citează)

  3. Justitia asta, bat-o vina, o fi corupta? Oare au contribuit toti maidanezii cate 10 lei pentru a-l mitui pe judecator? Sau judecatorul are vreo 3 pechinezi acasa si i s-a facut mila?
    Legea a fost respinsa pentru ca era proasta. Daca nu puteti accepta asta, va doresc bagare placuta a unghiei in gat.

      (Citează)

  4. Andrei Teodorescu

    23/06/2014 la 4:43 PM

    @Radu si eu iti doresc muscare placuta de vreo 10 maidanezi

      (Citează)

  5. Si daca peste un an, doi va fi omorat alt copil\batran ? pe cine se va arunca vina ?

    Oprescu cu siguranta va spune ca el a aplicat legea, ca nu stia ca situatia este asa grava.

    In alta ordine de idei, cine conduce Curtea de Apel Bucuresti ? Eu unul vreau sa stiu numele celor care au votat aceasta lege.

      (Citează)

  6. Eu zic sa interzicem masinile, omoara mai multi oameni intr-o zi decat cainii in 10 ani.

      (Citează)

  7. @Andrei Teodorescu

    Nu am fost muscat de niciun caine, si nici macar de caini agresivi care veneau spre mine. Crezi ca iti trebuie vreun talent deosebit? Nu, trebuie doar sa ai suficienta minte sa stii sa te feresti si sa ai niste notiuni elementare de bun simt: sa nu arati ca iti este frica sa realizezi ca animalul care latra sau care te ataca o face de multe ori dintr-o frica mai mare decat a ta. Dar se pare ca mintea si bunul simt sunt o mare necunoscuta pentru unii oameni.

      (Citează)

  8. Strada nu este pentru caini. Punct.
    Ca sa gasim tot felul de tehnici de ocolire a haitelor de caini, putem sa o facem.
    Pana una alta, iubitorii de caini pe strada au pe constiinta (daca o au) un japonez si un copil mic. (din ce stiu eu)
    Nu m-a impiedicat niciodata constiinta in a-mi lua copilul mic in brate din carucior in prezenta maidanezilor agresivi si de a folosi caruciorul pe post de “bastarca”, “ciomag”, “bum bum”, dar nu este normal sa faci flick-flack-uri de genul acesta pe strada.
    Ah, si mentionez acum ca am uitat. Am in casa (apartament de bloc) un caine ciobanesc german. Pe care-l plimb cu frica, nu cu frica de a ma ataca maidanezii, ci cu frica de a nu ataca micutul “Don von Haus Bura” potaile hranite de toate babele care nu mai au pentru ce sa traiasca decat sa-mi faca mai viata un cosmar canin.
    Deci iubitorule de caini! Ia-l in casa, hraneste-l si ce e mai important, strange cacatul dupa el. Pentru ca daca nu stii, aceste organisme vii defecheaza, sau in acceptiunea ta, se caca.

      (Citează)

  9. mircea(primul)

    23/06/2014 la 7:15 PM

    @radu, la modul la care pui tu problema, toti aia cel putin muscati, daca nu omorati de caini sunt prosti, n-au stiut sa se fereasca. Sa se fereasca, de altfel, de ceva ce in mod normal nu ar trebui sa existe. Caz in care iti doresc cel putin spitalizare tie si apropiatiilor.

    @nwradu better?

      (Citează)

  10. Am zis ca nu comentez dar deja Radu ma scoate din sarite , cum poti sa spui si automat sa crezi “trebuie doar sa ai suficienta minte sa stii sa te feresti” ?!?? Poti sa ii spui asta unui copil , unui batran …sau pur si simplu unui om ? Am fost atacata intr-o dimineata , in cartierul Floreasca in drum spre liceu – 6 caini m-au inconjurat si in mai putin de 5 secunde unul si-a infipt coltii in piciorul meu , cand a sarit al doilea am luat-o la fuga ( nu stiu daca am gresit sau nu , nu mai conteaza in momentele alea atat m-a dus capul ) norocul meu a fost ca m-au vazut niste muncitori , cum alergam urmarita de o haita de caini si au inceput sa urle pana s-au potolit. Au trecut niste ani de atunci si nu am uitat groaza care m-a cuprins in clipele alea….pot numai sa sper ca intr-o buna zi se va rezolva problema cainilor , dar avand in vedere ce incompetenti sunt la “conducere”…vai de noi !
    @nwRadu te rog sa ma scuzi si poti sa stergi comentariul daca este deplasat …dar as vrea sa-i transmit lui Radu : “Esti un idiot! ”

      (Citează)

  11. De cand trebuie sa invat sa ma apar de animale in oras ?

      (Citează)

  12. @Gaelex

    Eu zic sa interzicem masinile, omoara mai multi oameni intr-o zi decat cainii in 10 ani.

    *clap*
    Logica ta e fara cusur.
    *clap*

    Pe acelasi principiu eu as interzice si munca. Mai multi oameni au murit in accidente de munca decat muscati de caini.

      (Citează)

    • @Sabotor: chestia asta are un nume în teoria psihologiei, dar nu-l mai È™tiu. MulÈ›i oameni spun că o chestie nu-i gravă doar pentru că există alte chestii mai grave de atât în lume.

      E la modul “mi-au dat amendă că aveam 150 la oră. Ce, asta-i viteză, când alÈ›ii merg È™i cu 210 la oră?” sau “l-au arestat pe X pentru o mită de 10.000 de euro, când alÈ›ii iau milioane”.

      Lumea uită sau nu vrea să accepte că lucrurile se pot face în paralel, mai ales când n-au nici o legătură între ele. Putem interzice și mașinile (de asta există codul rutier, în fond) și armele și războaiele și câinii în același timp, nu trebuie luate pe rând în funcția importanței.

        (Citează)

  13. mircea(primul)

    24/06/2014 la 4:25 PM

    pai si eu, care folosesc masina sa omor caini, si nici nu pot merge repede cu ea? pot sa fac exceptie?

      (Citează)

  14. Exista si organizatii care actioneaza pentru aplicarea Legii lui Ionut. Reamintim ca sunt suspendate doar normele de aplicare a legii, nu si Legea!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus