un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Escriba, o cofetărie bună în Barcelona

3 Apr 2014  ·

TURISM  ·

5 comentarii

cofetaria_escriba
Anul trecut v-am arătat La Boqueria, o piață superbă de pe Rambla din Barcelona. Sună ciudat să vizitezi o piață, dar vă asigur că merită.

Acum vă arăt o cofetărie mică de pe Rambla, cu speranța că informația va fi de ajutor turiștilor ce pleacă spre Barcelona. Se numește Escriba și se găsește pe Rambla nr. 83, iar o a doua locație puteți găsi pe Gran Via de los Corts Catalanes nr. 546.

Am găsit-o din întâmplare, mi-a plăcut aspectul ei mic, cochet, și prăjiturile expuse la intrare într-un galantar. Odată așezat la o măsută, am început să mă prind că e ceva special atunci când în toate fotografiile de pe pereți erau mari vedete (gen prințul Spaniei) fotografiate acolo sau Antonio Escriba acceptând diverse premii și diplome.

Se pare că această patiserie/cofetărie a fost deschisă în 1906 și a devenit cunoscută în Barcelona, dar nepotul primului proprietar, Antonio Escriba, este maestrul care a gândit toate prăjiturile bune de acolo. Este medaliat cu aur la diverse competiții și în anii ’70 a primit chiar titlul de cel mai bun patiser din Europa într-o ceremonie a Comisiei Europene. Cofetăria Escriba este în continuare condusă de Antonio și copiii săi.

Mai jos vedeți prăjitura Angie, care jos are un strat de cremă de zmeură, apoi urmează mousse de ciocolată și o ciocolată neagră delicioasă deasupra. A costat cam 4 euro. Am mai dat vreo 3 euro pe o cafea cu lapte.
cofetaria_escriba_barcelona_rambla_4

  5 comentarii

 1. arata bine si preturile sunt (ca de obicei in Spania) mai corecte decat in localurile echivalente din restul Europei de Vest. daca vrei o prajitura “de autor” in Paris nu scapi sub 5-6 Eur (ca sa o iei acasa, nu sa o mananci la fata locului).

  postul asta l-ai facut ca sa compensez partea cu sala, nu?

    (Citează)

  • Da, am în plan să scriu mai multe despre turism, că și mie îmi place să citesc de la alții.

   La cât am mers în Barcelona pe la standurile respective și prin oraș cred ca puteam să nu mai merg 3 luni la sală. Cu 15 km parcurși zilnic pe jos și program 6 am – 2 am am consumat destule calorii.

     (Citează)

 2. Am mancat prajituri foarte bune la ‘La pastisseria Barcelona’ – arago nr. 228 – prajituri in forma de mar sau cireasa – poze pe http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d3296268-Reviews-La_pastisseria_Barcelona-Barcelona_Catalonia.html

    (Citează)

 3. Radu, am patit pt prima oara in viata la Barcelona sa ma doara pur si simplu picioarele de mers, dar la modul cel mai serios. Cred ca faceam cam tot vreo 15 km/zi.
  Oricum, nu te amagi cu asta. Sala e cu totul altceva si e foarte buna.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus