un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

După câteva ședințe de mers la sală

3 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Am făcut-o și pe asta: din februarie am început să mă duc la sală și nu vorbesc de sala de mese, ci de cea de forță. Am ales World Class-ul de la Piața Victoriei, din clădirea America House, deoarece ajung foarte ușor acolo.

Sala aceasta are o poziție tare specială. Să faci exerciții acolo este un adevărat test de voință și rezistență mentală, am văzut în timp. Intrarea, de exemplu, se face prin Haagen-Dazs, cofetărie unde poți mânca niște combinații foarte șmechere de înghețată și fructe, culminând chiar cu un fondue impresionant de ciocolată. Practic urc la sală trecând întâi pe lângă toți cei din cofetărie, prin miros de waffles și clătite.

Ca și cum asta n-ar fi suficient, la etaj, deasupra Haagen-Dazs și pe culoarul ce ajunge la World Class, s-a deschis un restaurant chinezesc. Este ca un culoar al tentațiilor culinare, un drum al caloriilor.

Odată intrat în sală, în acele momente dintre seturi mă uit pe fereastră È™i văd, pe lângă traficul sufocant din zonă, o cafenea Gloria Jean È™i un Subway. Când plec de la sală, cu muÈ™chii îndureraÈ›i È™i corpul cerând hrană, trec nu doar pe lângă cele de mai sus, ci È™i pe lângă McDonald’s, Grand Moulin cu pizza È™i sandviÈ™uri, Starbucks È™i vreo două alte localuri.

Este ca și cum ai fi mire și drumul spre altar ar fi plin doar de femei frumoase, goale, care te vor atunci pe loc. Mai multe deodată, chiar.

***
Legat de activitatea de la sală, am trei gânduri.

1. Acolo este singurul loc unde îmi las telefonul la vestiar și pentru mai mult de o oră nu sunt conectat la nimic. Sunt doar eu, gândurile mele, durerile mele de mușchi și aparatele din sală.

Este un sentiment foarte plăcut pentru mine. Sunt alÈ›ii prin sală care merg cu sticla de apă într-o mână È™i telefonul în alta, iar între seturi mai trimit câteva mesaje È™i mai verifică reÈ›elele sociale. AÈ™ putea È™i eu să fac asta, dar prefer liniÈ™te interioară pe care mi-o dă absenÈ›a telefonului. ÃŽn alte momente, de exemplu dacă vrei să te relaxezi într-un parc, probabil că m-aÈ™ plictisi È™i l-aÈ™ aprinde din când în când, dar sala îmi impune o oarecare disciplină prin ritmul de “acum fac un set” urmat de “acum mă odihnesc fix cât e nevoie înainte de începe un nou set”.

2. Sunt multe femei care arată bine acolo. Mai ales după 17:30, când vin valuri-valuri de la multele firme din jur și chiar mai departe, ai ce admira.

Sau aÈ™a am crezut prima oară. Ulterior, însă, am ajuns la concluzia că o femeie ce are un trup “aÈ™a cum trebuie” este de fapt normală. Am ajuns să apreciem normalitatea ca pe ceva rar întâlnit.

Atenție, nu vorbesc despre cele care fac fitness de multă vreme și au un abdomen de invidiat și mușchi conturați exact cât trebuie pentru a arăta că se îngrijesc de aspectul fizic. Pentru acelea, toată stima.

Vorbesc despre femeile care pur È™i simplu sunt “ne-grase”, care au corpul un pic tonifiat, cărora nu le atârnă nimic, unde nu se revarsă nimic. Nu despre campioane ale aerobicului, ci despre ceea ce ar trebui să însemne normalitate, dar este totuÈ™i tot mai greu întâlnită într-o lume tot mai stresantă È™i unde mâncăm mai mereu pe fugă È™i cu porÈ›ii bogate în calorii.

3. Așa cum știam că se va întâmpla, cele mai plăcute momente vin după câteva ședințe, când nu mai faci febră musculară pentru că te obișnuiești cu efortul. Ies de la sală și mă simt sprinten, vioi, ușor la pas și în orice alt efort. Încep să înțeleg de ce mulți oameni se duc la sală la primele ore ale dimineții pentru a primi energie pentru restul zilei.

bunni_fitness

foto: Bunni Azzopardi via HottestFitnessWomenOnEarth. Nu, nimeni acolo nu arată așa, deși poate merg eu prea devreme.

    21 comentarii

  1. Vreau si eu sa ma apuc de mers la World Class, cat platesti pentru membership? :)

      (Citează)

    • @Roxana: am uitat să zic că preÈ›ul depinde È™i de perioada pe care plăteÈ™ti. Eu dau 310 lei pe lună, abonându-mă pe câte două luni deodată. Dacă iei direct pe un an sau 6 luni, este un pic mai ieftin. S-ar putea sa fie È™i diverse vouchere pe site-urile de reduceri, nu È™tiu.

        (Citează)

  2. Să ne spui cu cât a crescut rata de succes la femei după postul asta!

      (Citează)

  3. Rata cred că a rămas aceeași, că a negociat la sânge condițiile de creditare :)

      (Citează)

  4. Lasă rata de succes, important e cât a crescut rata de conversie :)

      (Citează)

  5. @Roxana: abonamentul e mega-scump la prețul de listă, dar World Class se vinde cel mai bine prin diverse corporații, ca bonus oferit angajaților.

    Te sfătuiesc să găsești pe cineva care lucrează la o firmă pentru care WC oferă prețuri mult mai bune. Ar trebui să-ți poată face și ție la același preț.

    Eu dau 310 lei pe lună printr-un astfel de aranjament.

    Depinde și de sală. Cea nou deschisă, lângă Auchan Titan, are prețuri bune acum la lansare. Cele care au și piscină sunt mult mai scumpe.

      (Citează)

  6. Hai ca nu-i rau, nu ti-au luat decat vreo 30 de ani ca sa afli ca sportul iti ofera un alt tonus peste zi.

      (Citează)

  7. Și în Plaza există un pericol de a intra într-o buclă buclă infinită. Fix când ies de la sală dau cu ochii de Dristor Kebab :(

      (Citează)

  8. Un antrenament nu e antrenament daca nu ti se face rau sau nu ajungi pe punctul de a vomita de la efort :D.
    Eu dupa antrenamente de obicei sunt o leguma, apuc sa mananc ceva si somn de voie. Singurul sport care ma ‘prinde’ dimineata este inotul.

      (Citează)

  9. Felicitări pentru iniţiativă, Radu. :)

      (Citează)

  10. World Class sunt niste penali, au deschis sali in toate tiganiile posibile. Isi fac reclama la metrou la Muncii pentru ca in mintea lor de gaste isi inchipuie ca lumea ia metroul de la Muncii ca sa se duca la Promenada.
    Se vede disperarea dupa clienti si din pretul abonamentelor, care a scazut grav, nu exista sub 2000 de euro pe an acum cativa ani.

      (Citează)

    • @Gaelex: nu înÈ›eleg exact ce legătură are ce-È›i oferă sala ca dotări È™i servicii cu locul unde-È™i fac reclamă. Mi se pare ultimul criteriu de evaluare.

      Eu m-aș fi dus la Promenada, ajung la fel de ușor acolo ca și la Victoriei tocmai pentru că este metrou. Mi se pare un selling point bun acesta. Am ales Victoriei pentru că mai știu pe cineva care merge acolo, dar Promenada are o sală mai mișto.

      Cât despre prețuri, mi se pare normal să scadă. Ajung și ei la o masă mai mare de clienți, deci le pot scădea, a venit criza și fitness-ul probabil că este primul tăiat de pe listă etc. Faptul că le-au scăzut este un indicator că știu să facă business; dacă le mențineau la 2000 de euro era un semn de prostie.

        (Citează)

  11. Felicitari!!! Eu am reusit sa merg de minim 5ori/sapt doar dimineata de la 7-8:30 din Ianuarie si sunt foarte multumita de mine si iti inteleg starea!!! Spor si sa nu renunti!

      (Citează)

  12. @Gaelex, nu sunt singurii. Asa au inceput si Moving in Romania, pentru sala din Iasi “oferta” obtinuta prin cineva care lucra la ei era 1200Euro pe an + 100Euro emiterea “cardului de membru”. Acum e undeva la 600Euro pe an fara alte prostii ca emiterea cardului, si lunar daca platesti tot iese mult mai ieftin decat la inceput.

      (Citează)

  13. La World Class Titan este cam 1800-2000 ron un abonament pe un an, deci chiar rezonabil.

    – iti vine sa vomiti doar cand lucrezi abdomen intens, sau daca ai mancat cu vreo 5 ore inainte de antrenament si rulezi pe rezervele de energie.

      (Citează)

  14. Salut! Referitor la pretul abonamentelor:
    Pe langa pretul de 1500-2000 RON pe care-i dau pe un an de zile mai platesc si de fiecare data sedinta la ora? Intreb pentru ca pana acum am avut card de membru la IDM si acolo plateam 600RON/6luni taxa de membru plus la fiecare sedinta in functie de cat stateam 12RON/h.
    Ms!

      (Citează)

  15. Gaelex:
    World Class sunt niste penali, au deschis sali in toate tiganiile posibile. Isi fac reclama la metrou la Muncii pentru ca in mintea lor de gaste isi inchipuie ca lumea ia metroul de la Muncii ca sa se duca la Promenada.
    Se vede disperarea dupa clienti si din pretul abonamentelor, care a scazut grav, nu exista sub 2000 de euro pe an acum cativa ani.

    Ești un snob sau un parvenit! Pune și mintea la mișcare.

      (Citează)

  16. Chiar mi-a facut placere sa citesc articolul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus