un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde să urmărești online Formula 1

15 Mar 2014  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Dolce a făcut o mișcare bună și permite oricui să urmărească online canalele Dolce Sport (inclusiv HD), contra-cost. Până acum platforma online era rezervată abonaților Romtelecom.

Costurile sunt mici: un abonament de o zi costă 1,86 euro, deci asta ar fi singura taxă de plătit dacă plătești serviciul cu ocazia fiecărei curse de Formula 1.

Dacă vrei acces timp de o lună, costul este de 4,96 euro. Dacă te interesează doar Formula 1, probabil acest pachet merită doar în acele luni în care sunt 3 curse pe lună (câștigi câțiva cenți), dar dacă vă interesează și alte sporturi transmise de acest canal (Champions League, tenis, turneul celor 6 națiuni, raliuri, calificările F1 șamd) probabil că veți prefera acces non-stop timp de o lună.

Update: a funcționat foarte bine totul. Abonamentul de o zi activat ieri pe la ora 12 încă era valabil astăzi la ora 8 a cursei, semn că poate este de 24 de ore, nu de zi calendaristică.

Mergeți pe site-ul sport.dolcetv.ro/#pachete și înregistrați-vă. Contul se face rapid, nu se cer multe detalii.

După înregistrare reveniți în pagina sport.dolcetv.ro/#pachete și veți vedea un buton Cumpără. Deși prețul scrie că ar fi 1 euro/zi, aflați în pagina următoare că este de 1,5 euro pe zi, fără TVA. De asemenea, trebuie să vă încărcați contul cu minim 5 euro, deci aceasta este suma minimă pe care o veți plăti.

dolce_sport_formula_1_1

Se poate plăti prin PayPal, card bancar, SMS sau telefon fix (doar în rețeaua Romtelecom). Eu am ales PayPal pentru că este mai simplu, dovadă că nu degeaba Mastercard și Visa au lansat aplicații în care plăteșți doar printr-un simplu login (iar eu îmi știu oricum pe de rost datele cardului, nu trebuie să-l scot din portofel, dar tot am preferat PayPal). Am plătit 6,2 euro, adică 5 euro plus TVA.

dolce_sport_formula_1_2
dolce_sport_formula_1_3
dolce_sport_formula_1_4

Imediat după plată, cei 5 euro au apărut în contul meu de pe site-ul Dolce. Am optat de acolo (sus la profil, link Abonamente) pentru un pachet de 1,5 euro, adică o zi, și în cont mi-au rămas 3,5 euro. Înțeleg că la Voyo durează minim câteva ore această activare, deci felicitări Dolce pentru că ei folosesc un sistem care a făcut totul în câteva secunde.

dolce_sport_formula_1_6
dolce_sport_formula_1_7
dolce_sport_formula_1_8

Pentru a urmări Dolce Sport TV mergeți la adresa www.dolcetv.ro/#tv-live și alegeți canalul respectiv. Este posibil să vă apară un mesaj că acest canal este disponibil doar abonaților Romtelecom, dar cu un refresh se rezolvă și-l poți urmări, câtă vreme ați plătit pachetul pentru acea zi.

MARE ATENÈšIE!!!
Nu scrie nicăieri ce înseamnă “o zi”. Nu È™tiu dacă sunt 24 de ore din momentul activării pachetului sau dreptul de a urmări expiră la ora 24 a acestei zile.

Așadar, vă sfătuiesc următoarele:

  • faceÈ›i-vă cont acum, încărcaÈ›i cu 5 euro prin ce metodă de plată vreÈ›i.
  • activaÈ›i pachetul de zi chiar în ziua cursei (de exemplu, cea din Australia este duminică 16 martie de la ora 8 dimineață, aÈ™a că eu aÈ™ activa pachetul în acea dimineață, înainte de cursă).

sau dacă activați un pachet de o lună nu cred că mai contează.

De asemenea, nu investiți mai mult de 5 euro, hai întâi să ne convingem că sistemul merge din orice rețea și nu avem vreo surpriză.

Sigur, rămân valabile opțiunile de a urmări Formula 1 pe RCS sau UPC sau altceva pe canalele Rai Uno sau RTL, dar pentru 1,86 lei prefer comentariul românilor. Aștept prima cursă ca să văd cum funcționează sistemul și apoi poate cumpăr un pachet de o lună.

Cursa de deschidere a sezonului se anunță interesantă. Hamilton pleacă din pole-position, dar primele 9 mașini clasate sunt de la 7 echipe diferite

Nu-mi spuneÈ›i că-i scump, precum în toate comentariile din sursa informaÈ›iilor. Dacă 8,37 lei pentru a urmări o cursă dintr-un sport care vă place este prea mult… nu È™tiu ce să zic.

Update: tocmai m-am uitat la FranÈ›a – Irlanda pe Dolce Sport HD. Iată mai jos câteva screenshoturi din meci, cam asta a fost calitatea transmisiei.
dolce_1dolce_2

Update 2: iată câteva screenshot-uri și din cursa de Formula 1:

sursa: Automarket și faptul că-l urmăresc pe Daniel Popescu pe Twitter/Facebook, că altfel ratam complet știrea.

    17 comentarii

  1. Un lucru imi e neclar… acum cateva ore chiar ma uitam la site-ul lor si nu am reusit sa-mi dau seama de un lucru… live stream-ul se poate vedea si fara a plati? Sau e un feature pe care il am ca si abonat Romtelecom? Eram gata-gata sa platesc abonamentul acum cateva ore cand din greseala am dat pe live stream si am vazut ca merge.

    Am contul facut pe acelasi mail pe care am si abonamentul Dolce acasa, insa maine nu o sa fiu acasa ci in alta locatie si vreau sa vad cursa online :)

      (Citează)

    • Dacă eÈ™ti abonat Romtelecom È™tiu că poÈ›i vedea gratuit online È™i inclusiv prin aplicaÈ›ii Android/iOS. Cred că pentru mai multe detalii intri pe site È™i te uiÈ›i pe la help sau termene È™i condiÈ›ii.

        (Citează)

  2. Eu stiam ca este gratuit, daca te conectezi prin Romtelecom. La fel, este gratuit daca te conectezi prin 3G de pe un abonament Cosmote. Daca schimbi reteaua si intri prin altceva cred ca platesti.

    Pana una alta, RTL si Rai Uno sa traiasca, ca pentru mine nu merita 8 lei pentru comentariul in limba romana. Mai ales ca pe RTL vezi si ce se mai intampla pe la boxe.

    Pacat ca pe cei de la Digi n-o sa-i duca mintea sa introduca si RTL HD.

      (Citează)

  3. cum poti sa spui ca nu este scump cand un abonament cu 63 de canale/LUNA costa 6 euro? cand un abonament la seenow.ro e 2 euro/LUNA? cu toate acestea, ptr fitza de a te uita o zi la ceva ei cer 1.86 euro? ba mai trebuie si sa incarci cu 5 euro si nici nu esti sigur ca-ti merge? ca sa nu mai zic ca netflix e 8 euro in tarile cu salariu mediu de 2000 de euro. mi se pare incredibil cu cata nonsalanta poti spune ca nu este scump.

      (Citează)

    • @Bogdan: 9 lei să văd o cursă care-mi place? Nu mi se pare mult pentru o pasiune, o fiță cum zici È™i tu.

      Nu mă interesează cât costă Netflix decât dacă mă pot abona și eu și transmit Formula 1. Altfel, comparația nu are nici o relevanță aici, că nu vorbim de un produs pe care să mi-l doresc.

      Cum ziceam, non-subiect. Prea mulți oameni vor să li se dea ce vor ei și să fie și gratis, fie că-i tv, parcare, câine șamd.

        (Citează)

  4. Daniel Popescu

    15/03/2014 la 9:40 PM

    @Bogdan: Ce relevanta are pachetul de 63 de canale cu 6 euro? Si eu am peste 100 de posturi TV la RCS&RDS pentru 35 lei si ma uit doar la DigiSport si Eurosport. Nu conteaza numarul de posturi TV, ci calitatea continutului pe care acestea il transmit.
    Pentru mine, 22 de lei pe luna pentru a avea acces la postul care transmite Formula 1 reprezinta o suma mica. Daca cereau suma asta pentru a vedea numai rugby, n-as fi spus ca este scump, ci doar ca nu cumpar, pentru ca nu ma intereseaza acest sport. De fapt, nu m-as uita nici gratis la rugby.
    Iti inteleg punctul de vedere conform caruia nu ai da bani pentru a vedea Formula 1, dar probabil ca ar trebui sa intelegi la randul tau ca, pentru fanii Formulei 1 care nu sunt abonati la Romtelecom, pretul cerut este unul mic.
    Din pacate, serviciul a fost implementat prost, dar asta este deja o alta discutie.

      (Citează)

  5. Mi-am facut si eu abonament pe 1 luna dar mi se pare foarte slaba calitatea video. Mai degraba e un 480p decat HD.
    Sa vedem maine dimineata daca merge sau vor fi probleme…

      (Citează)

  6. Si eu am facut tot pe o luna, sper sa nu am probleme.
    Calitatea … slabuta, dar totusi ok.
    28 de lei ca sa pot vedea antrenamente, calificari + 2 curse … si comentariu in romana e chiar ok (da, e moca in germana/italiana, dar suna urat. Iar in engleza, aia sunt prea seci in vorbe si nu-mi place deloc cum suna) .

    ########
    Pana acum pe Dolce Sport nicio problema, in schimb pe restul canalelor dupa 1 minut imi apare ca pot vedea gratis daca am abonament Romtelecom.

    Cert e ca pachetul nu mai arata ca in pozele de mai sus, ci :

    Formula
    Uefa Champions League
    Europa League
    Serie A
    Ligue 1
    Liga 1
    Cupa Angliei
    Cupa Germaniei
    WTA Premier Events
    Fed Cup
    Davis Cup
    Campionatul de Fotbal al Greciei
    Campionatul de Baschet al Greciei
    Liga Adriatica
    Handbal Champions League (feminin si masculine)
    Turneul celor 6 natiuni
    Campionatul Mondial de Raliuri
    Glory Superfight

      (Citează)

    • @mario: calitatea depinde din păcate de bandă, se ajustează automat după un algoritm greu de controlat de noi. Dacă i se pare că n-ai banda, taie calitatea È™i gata, n-ai ce-i face. Cred că mai È›ine È™i de procesor, Flash-ul este destul de greoi.
      Transmisiunea este HD, asta e clar, dar eu aÈ™ prefera să meargă fără nici un fel de jitter sau “choppy frames” (È™i n-a avut probleme în 99% din timp), decât să se chinuie să-mi dea HD-ul perfect.

        (Citează)

    • @mario: cred că oferta Dolce este doar pentru canalele sport, nu pentru orice. Am primit È™i comunicatul oficial È™i spune următoarele:

      “Din 14 martie, DolceTV.ro, portalul video de la Romtelecom, oferă tuturor pasionaÈ›ilor acces la conÅ£inut video sportiv furnizat de canalele TV Dolce Sport. Indiferent de reÈ›eaua din care accesează http://www.dolcetv.ro sau utilizează aplicaÈ›ia Dolce Mobile TV, doritorii vor putea urmări online competiÈ›ii transmise în exclusivitate pe Dolce Sport, precum Formula 1, WRC, Turneul celor 6 NaÈ›iuni, dar È™i Indian Wells, Fed Cup, Davis Cup È™i unele turnee din WTA Premier Events, Campionatele de Fotbal È™i Baschet ale Greciei È™i multe altele. Meciurile din UEFA Champions League, UEFA Europa League, din campionatele Italiei si FranÅ£ei, din cupele Angliei si Frantei, din Liga Campionilor la handbal masculin ÅŸi feminin sunt, de asemenea, disponibile în portalul DolceTV.ro.”

        (Citează)

  7. Daca e sa ne raportam fix la cei 5 euro, suma nu e mare, e putin mai mult decat un pachet de tigari. Daca comparam cu un abonament de cablu de la RDS digital, care e 29 de lei, e obscen de scump. Ceea ce nu e de mirare, pana la urma, pentru cei care au fost clienti Romtelecom in perioada in care aveau monopol, si practicau niste tarife la fel de obscene pentru dial-up. Un abonament HBO HD, HBO Comedy HD si Cinemax sunt 10 lei, adica cam jumate din cat e un abonament pentru a vedea un singur post de sport. Asadar oricum am da-o, comparativ cu preturile de pe piata abonamentul de 5 euro e unul obscen si nesimtit de mare, tipic oarecum pentru o companie care ani de-a randul si-a batut joc de clienti doar pentru ca aveau monopol.

      (Citează)

  8. Iar ma pune taica’miu la cheltuiala :))

      (Citează)

  9. Lasati-ma cu platforma Dolce , am platit cei 1.86 pentru o zi si nu am putut vedea meciul cu Simona Halep pentru ca nu le-a functionat platforma (nu sunt profesionisti) . Banii ciuciu , restul ii voi consuma pentru F1 , dar mi se pare o mizerie de serviciu oferit pe multi bani . Dupa ce m-am enervat si am intrebat in stanga si in dreapta am facut rost de o subscriptie platita online Skysports HD (a cuiva din UK) si le vad cu adevarat la calitate maxima FULL HD 1080p si 50fps . Nu mai spun ca poti vedea si antrenamentele , inside news , before and after qualy si race .

    Frumos sezon – incepe sa-mi placa

      (Citează)

  10. Radu am trimes un email la dolce pt noi cei de afara nu fuctioneaza in streming net

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus