un blog de Radu Dumitru

Canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru și youtube.com/NwraduBlog ••• Știri despre Ucraina

MasterPass de la Mastercard, un sistem online concurent cu PayPal

3 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

La standul Mastercard de la MWC Barcelona se prezenta noua lor aplicația MasterPass, care îți permite să faci plățile mult mai simplu, logându-te doar cu adresa ta de email și o parola în loc să introduci toate datele cardului tău.

Sună foarte asemănător cu ce face PayPal? Chiar este. MasterPass este un răspuns direct la creșterea PayPal pe piața de plăți online, care a tras un puternic semnal de alarmă în rândul celor ce emit carduri bancare. Recent PayPal a început să dialogheze direct cu băncile și să facă plățile direct din contul tău, trecând peste etapa în care îți înrolezi cardurile bancare în sistemul lor. La Barcelona PayPal era utilizat din belșug pentru plăți la comercianți în carne și oase, iar la MWC aveai chiar niște bonusuri pentru utilizarea sa.

Așa că Mastercard (și Visa, vă zic după) s-a prins că oamenii preferă acest sistem simplu de autentificare pe bază de email și parolă, nu cu numărul cardului, CV2, 3D secure și tot tacâmul. Așa că MasterPass este o aplicație în care îți înrolezi o singură dată cardurile tale și apoi plătești direct cu ea, fix așa cum folosim PayPal acum.

Ei demonstrau asta pe o integrare directă cu revistele. Dacă țin bine minte, era revista Wired în care era prezentat un gadget și aveai buton pe ecran “Shop now”. Îl apăsai și se deschidea o interfață de achiziție prin MasterPass în care cumpărai direct obiectul prin simpla introducere a parolei tale – restul detaliilor, precum cardul cu care plătești, adresa de livrare șamd erau deja reținute de respectiva aplicație. Ei consideră că o astfel de integrare și simplitate pentru a face o achiziție vor impulsiona suplimentar “impulse shopping-ul”.

Sistemul va putea fi folosit pe orice site ce afișează butonul “Buy with MasterPass”. Momentan nu-i lansat și în România, dar magazinele/partenerii/clienții pot afla mai multe detalii pe masterpass.com

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

  7 comentarii

 1. era cazul si timpul sa se simplifice lucrurile…o initiativa foarte buna de a prezenta o asa aplicatie.

    (Citează)

 2. Prea tarziu din pacate. Paypal detine monopolul in acest moment pentru platile online. Foarte, foarte putini au reusit sa le fure o bucatica din piata.

    (Citează)

 3. Am mai zis si la v-dot.com,acelasi lucru…basme ca sa justificam marketing-ul :) app @radu estem Cvv2 :) and + ai citit ToS-ul la Paypal daca il tot folosesti?
  @Paypal – GO F* YOURSELF,niste bulangi corditi,de sunt stapani pe banii tai!

    (Citează)

  • @Scoth: n-am citit, dar întrucât e singura metodă de plată pe eBay, nici nu-mi păsa. Însă apreciez rapiditatea cu care plătesc acolo, un simplu login, o confirmare și gata.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus