un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gadget-uri de la Intel

3 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Intel a anunțat la MWC Barcelona procesoare noi pentru telefoane și tablete, chipset-uri Atom Merrifield precum Z3480 la 2,13 GHz pe 64 de biți. Relația cu partenerii merge foarte bine, au acorduri pentru ca procesoarele lor să fie introduse în tot mai multe tablete și telefoane Android șamd, lucrurile obișnuite cu care se laudă Intel la orice prezentare.

La standul lor erau prezentate tablete și ultrabook-uri și diverse tehnologii, dar nimic ce nu s-a prezentat ceva. Mie mi-au atras privirea două gadget-uri.

Primul este o cască inteligentă. Nu știu cum se numește și probabil este doar un prototip, o demonstrație tehnologică, dar casca este un asistent virtual integrat acum în urechea ta. Este un Siri pus pe cap. Te ascultă în permanență și teoretic știe să facă diferența între momentele când vorbești cu cineva și cele în care întrebi cum va fi vremea mâine sau la ce oră decolează zborul RO422 spre București.

intel_casca

Desigur, este legată de un telefon, că are nevoie de conexiune de date, și probabil de o aplicație din telefon. Avantajul ar fi că poate fi utilizată cu orice telefon, dacă aplicația respectivă îți recunoaște vocea și îți caută informațiile necesare, nu doar pe variantele iPhone/Siri, Samsung/S-Voice și LG/VoiceMate, care sunt disponibile doar pe modelele de top.

Al doilea gadget este acea farfurie neagră care pare ceva din care ar mânca pisica mea. Este un încărcător wireless asemănătoare cu cele prezentate aici de Qualcomm, dar Intel ne arată că acestea pot arăta ca orice alt obiect de prin casă. Probabil că mulți dintre voi aveți vreun bol în care la intrare vă lăsați cheile și monedele și portofelul; acum un astfel de bol îți poate încărca și telefonul.
intel_wireless

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    3 comentarii

  1. Ceva nu merge in logica ta: nu poti avea si pisica si sa iti tii cheile intr-un bol din asta. NU POTI!!!

      (Citează)

    • @nashu_mare: ba da, dacă pui bolul foarte sus :P
      Dacă ai pisică nu prea poți folosi încărcare wireless, da. Poate doar la birou.

        (Citează)

  2. Iti dai seama cum ar fi sa stea pisica in bol ? Ar iesi zburlita de acolo, ca un arici :)) i guess.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus