un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Galaxy S5 a fost prezentat oficial în România

24 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am fost astăzi la prezentarea Samsung Galaxy S5 în România. Spun “prezentare”, nu “lansare”, pentru că telefonul va apărea în magazine în perioada 11-15 aprilie, deci mai avem până atunci.

N-am aflat chestii noi și nici nu am altceva de spus față de primele mele concluzii de la Barcelona. Vă invit să citiți acel articol Samsung Galaxy S5 hands-on și impresie personală la MWC 2014, unde găsiți un clip cu telefonul și o prezentarea a funcțiilor sale. Ceva mai complex de atât nu va ieși decât la review.

M-am jucat însă mai mult cu accesoriile. Ceasul Gear 2 este mult îmbunătățit chiar și dacă ne gândim că autonomia sa a crescut la 3 zile, ceea ce îl face – să zicem – un ceas normal, utilizabil. Am fost curios cum îmi deteactează pulsul și sistemul a funcționat fără reproș, adică l-am pus la mână, am pornit aplicația de puls și în câteva secunde mi-a spus cum îmi bate inima.

Am făcut același lucru și cu brățara Gear Fit, despre care v-am spus că mă atrage mai mult. Îmi permite să port în continuare ceasul meu la cealaltă mână în timp ce ea îmi oferă informații de diverse tipuri și notificări. Un singur lucru deranjant am observat acum – scrisul de pe ecran nu este orientat spre tine (pe motiv de formă), fiind un pic dificil de citit și de lucrat, trebuie să întorci mâna cu pumnul spre pieptul tău pentru a privi normal ecranul.

Puteți vedea în galeria de mai sus și o fotografie cu carcasa demontată – are o garnitură ce protejează bateria și cardurile microSIM și de memorie de apă, în timp ce difuzorul extern are probabil membrană internă, iar camera foto este bine montată. Și portul microUSB are un căpăcel.

Am făcut și câteva fotografii. Ca și la lansare, camera foto mi s-a părut foarte rapidă, iar HDR-ul se face instantaneu (nici nu știam exact dacă îl am activat sau nu). Mai sunt câteva moduri interesante pe acolo, precum Selective Focus, care trebuie testate în detaliu. Mai jos observați două cadre cu și fără HDR. Originalele au 5312 x 2988 pixeli.
sgs_5_hdr_1sgs_5_sample_1

sgs_5_hdr_2sgs_5_sample_2

Apropo, numele de cod pentru acest model este G900F. Există pentru Europa și un G900H, dar nu m-am prins care-i diferența. Lansarea n-a mai fost cu elicoptere, n-au apărut nici OZN-uri, ci cu oameni și experiențe.

De unde se poate cumpăra noul Samsung Galaxy S5?
Momentan la precomandă cu livrare în aprilie, pe principalele magazine de la noi și de la operatori. Prețul este de 3.158 lei la toți.

  • PC Garage
  • eMAG
  • Evomag – tombolă pentru un Gear 2 și voucher de 15% reducere la accesoriile Samsung
  • Marketonline
  • Vodafone – dacă precomanzi SGS 5 poți cumpăra ceasul Gear 2 cu doar 532 lei
  • Orange – cadou husă S-View neagră

Specificații Samsung Galaxy S5:

  • ecran AMOLED Full HD de 5,1 inchi, procesor quad-core 2,5 GHz, 2 GB memorie RAM
  • 16/32 GB stocare, card microSD
  • cameră foto de 16 megapixeli, foarte rapidă, focalizare cu detecție de fază
  • filmare 4K
  • LTE, telecomandă universală infraroșu, microUSB 3.0
  • protecție la apă și praf IP67, rezistă 30 de minute sub apă de 1 metru
  • senzor de puls pe spate
  • grosime 8,1 mm, greutate 145 grame
  • baterie 2800 mAh

    8 comentarii

  1. un pret estimativ pt Gear Fit ?
    sa stiu daca astept sau sar pe un fitbit de la orange

      (Citează)

  2. @gg: Nu s-a zis nimic de preturi. In afara s-a anuntat un pret de aproximativ 199 dolari, tradu asta in euro si afli pretul de la noi.

    Gear Fit este dublu ca pret fata de Fitbit Flex (Force-ul parca nu mai este in oferta Orange de cand au anuntat problemele cu iritatiile de piele), iar daca nu ai un telefon Samsung cu S Health nu prea ai ce face cu el.

      (Citează)

  3. A început iar războiul mufelor? Văd într-o poză același tip de mufă ca la Note 3 adică una lată.

      (Citează)

    • Ăla e un micro USB 3.0. Vechiul conector micro USB 2.0 poate fi folosit, se înfige în jumătate din mufă, dar pe 3.0 ai transfer mai rapid (contează când tragi pe telefon 5 albume audio sau iei filmele 4K) și încărcare mai rapidă.

        (Citează)

  4. Senzorul de puls mi se pare o prostie inutila. Oricine, dupa un minim exercitiu, poate sa-si ia singur pulsul. Nu este vreun miracol sau ceva extraordinar in asta.

      (Citează)

  5. nu-i mare diferenta intre s5 si s4, totusi daca ar fi sa aleg intre cele 2 telefoane as alege s4 pentru ca designul este superior fata de s5

      (Citează)

  6. Singurul lucru pozitiv la S5 este ca i-a scazut pretul lui S4 ! In rest nu aduce mare lucru decat o carcasa mai mare si cam atat !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus