un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O ofertă bună la SSD-uri

24 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

S-ar putea să fie nevoie să profitați pe loc de unele din prețurile de mai jos, că de mâine s-ar putea să dispară promoțiile. Eu abia acum le-am văzut.

oferta_kingston_ssd_240SSD Kingston 240 GB – 549 lei redus de la 699 lei.
SATA 3, garanție 36 luni.

oferta_intel_240SSD Intel 240 GB – 599 lei redus de la 899 lei.
Tot SATA 3, în teorie un pic mai rapid decât Kingston-ul de mai sus, în practică garanția de 60 de luni aș spune că face diferența. Știu că multora le este teamă că SSD-urile n-ar fi fiabile – cu 5 ani garanție cum vi se mai par? Eu pe acesta vi-l recomand.

oferta_gopro_heroGoPro Hero 3+ Silver – 1249 lei redus de la 1.599 lei.
Dacă vreți un GoPro, luați-l acum.

La PC Garage, plăcile video Asus Radeon vin cu un joc Battlefield 4 cadou – joc care este super tare! Aici este lista plăcilor.

    15 comentarii

  1. Radu, problema defectarii SSDului este, din unghiul meu de a privi lucrurile, pierderea datelor apoi pierderea efectiva suferita de un produs pe care ai dat o anumita suma de bani care se va inlocui cu alt produs pe garantie.

      (Citează)

    • @ion: am OS-ul pe un SSD de aproape 3 ani, din 29 aprilie 2011 https://www.nwradu.ro/2011/04/mi-am-luat-ssd/
      Evident, încă funcționează ireproșabil, deși în curând îl schimb cu unul de 120 GB, că cel de 60 GB e la limită deja.

      Cam asta este părerea mea despre fiabilitatea SSD-ului.

      Am în total 3 SSD-uri în desktop, câte unul în fiecare laptop, e cea mai bună invenție ever, sporul de viteza este incredibil, iar pentru laptop câștigi și silențiozitate și autonomie.

        (Citează)

  2. Avantajele unui SSD pentru OS sunt mai presus de teama pierderii datelor. Nu e mare lucru sa-ti faci o imagine de backup, periodic.

    Suntem in 2014, SSD-urile s-au maturizat, sunt reliable.
    Si cu un HDD ai aceleasi riscuri pana la urma, mai ales de cand, odata cu inundatia din Thailanda, garantia si controlul calitatii au scazut.

    Eu folosesc un Samsung 840 Pro 256GB de peste un an, si functioneaza ireprosabil.

      (Citează)

  3. Mare grija la SSD-urile Kingston (V300). Se pare ca la ultimele loturi au folosit memorii NAND mai ieftine si mai proaste. Din aceasta cauza performanta este mai slaba. Vedeti http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nand.

      (Citează)

  4. Si pe amazon.uk au scazut preturile, am urmarit un hdd care era la promotie de black friday, acum e si mai ieftin.

    @offopic – radu, am vazut ca ai multe articole despre experienta ta in avion, poate ca ar trebui sa scrii un articol despre cât de infecte sunt site-urile firmelor de zbor, de la blue air care iti pune taxe in functie de tipul de card cu care faci plata (pentru mastercard e 40 ron taxa iar plata se face prin redirect la un site din belgia – nu glumesc), pana la lipsa de usabilitate a unor site-uri gen tarom unde nu se face nici o validare pe calendarul pentru data de intors, sa fie dupa data de plecare.

      (Citează)

    • @marius: ca o părere personală, site-urile sunt pe măsura companiilor. Cele mari, cu tradiție, au investit mai mult aici, pe când cele mici se luptă cum pot.
      Poți oricând să faci rezervările printr-o agenție specializată, tot online. Poate au și discount-uri. Dar să mă apuc să fac review-uri de site-ul este cam peste mână, având în vedere că site-urile respective le folosești totuși destul de rar.

      Să vezi în schimb părerea mea despre site-urile și cataloagele agențiilor de turism, care de multe ori sunt criptice și lipsite de informațiile de bază, darămite să mă și atragă să vreau un anumit hotel sau circuit…

        (Citează)

  5. Am ales Intel, maine ajunge, sper la o experienta cat mai buna pe laptop :)

      (Citează)

  6. Mai e si un Crucial M500 la pret bun la pcgarage printre altele: http://www.pcgarage.ro/ssd/crucial/m500-series-120gb-sata-iii-25-inch/

      (Citează)

  7. @Radu: SSD-ul pe care ai OS-ul de 3 ani, ce uzura are ? Cu crystal disk parca afisa starea.

      (Citează)

  8. @Ion: din punctul meu de vedere problema defectarii SSD-urilor e intai lipsa de educatie a userului de a face backup, apoi pierderea datelor apoi pierderea efectiva suferita de un produs pe care ai dat o anumita suma de bani care se va inlocui cu alt produs pe garantie.

      (Citează)

  9. Un ADATA SX900 tot 700 de lei este pentru noi, end userii. Si nu e facut cum face Kingston sa ia ultimele porcarii de memorii flash ca sa mai stoarca niste profit.

      (Citează)

  10. Intel tot 599 este.

      (Citează)

  11. @razorsbk: zice că-i totul ok.

      (Citează)

  12. Hello honey
    How are you doing today?
    I hope all is well with you …!!! You are a very special man who I SERIOUSLY want to explore the possibility of building a long term friendship with, that will in time turn into a marriage and family. That is my dream, and I hope to make it come true with you!. In my heart I feel you have all the qualities In this case my heart is the waterfall, and the love and passion that flows endlessly is representing the water. I am a very unique woman for many reasons, but one of those is the fact that I can never get enough of romancing that special someone.
    Thank you again for giving me the opportunity to build this special friendship with you!. You will be rewarded for it through the passionate love that makes up my heart and soul!. I am so excited to be able to do what I do best and that is romance you with all the passion that makes up my heart and soul! My special friendship with you is something I want to make permanent and eventually build into a family to call our very own!
    Directly from my heart to yours!
    Your Future Queen! (I hope!)
    jenifer1987@yahoo.com
    Expect to read from you Soonest.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus