un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Electrolux Design Lab caută accesoriile pentru casele viitorului

31 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

N-am știut despre edițiile anterioare ale competiției internaționale Electrolux Design Lab, dar acum că am aflat de ea îmi place mult ideea. Este un concurs de idei la care poate aplica oricine și scopul este să propuneți produse, accesorii sau consumabile pentru oricare dintre cele trei mari teme:

  • experiența culinară
  • îngrijirea țesăturilor
  • purificarea aerului

Altfel spus, este un concurs ale cărui rezultate ingenioase le-am putea folosi în viitor, dacă vor fi produse și aduse pe piață. Exemplul primit de mine este un “ou” făcut dintr-un material special și care, pus în ibric alături de alte ouă la fiert, își schimbă culoarea pentru a-ți arăta cât de mult le-ai fiert. Uitându-mă pe site-ul oficial la propunerile din 2013, văd niște idei foarte SF (roboți care curăță casa șamd) și unele mai normale, precum o masă cu o formă circulară ce încurajează gătitul în grup și interacțiunea.

Partea nasoală este că orice idee trebuie trimisă până pe 6 aprilie, deci nu mai este mult timp. Partea bună este că se pot câștiga premii (5000 euro plus un stagiu plătit în centrul Electrolux de design), iar în plus Electrolux România va da 500 de euro celei mai bune idei românești.

electrolux_mab

    5 comentarii

  1. fan electrolux

    31/03/2014 la 10:18 PM

    Singura si cea mai importanta propunere pe care o pot face Electrolux Romania e sa isi revizuiasca in sus calitatea produselor vandute pe piata romaneasca.
    Acum vreo 2 ani ne-am hotarat (un grup de 3 cunostinte) sa profitam de o oferta din aceea in care duci frigiderul vechi si primesti un voucher pentru unul nou. Si cum majoritatea celor noi la preturi decente erau Electrolux am fost convinsi ca asta este alegerea potrivita mai ales ca multi isi aminteau ca Electrolux pe vremuri insemna CALITATE.
    Daca pun acum niste poze cu cele 3 frigidere Electrolux (1 cu afisaj, 2 fara si identice ca model) o sa credeti ca sunt vechi de vreo 10 ani. Emailul nu numai ca s-a scorojit, dar a aparut si rugina. Cel cu afisaj e praf. S-a umflat emailul pe usa mai ceva decat varul vechi de 10 ani atunci cand te inunda vecinul.
    Iar despre calitatea suportilor de plastic din interior sau de zgomotele ciudate pe care le face motorul de o vreme…
    Inteleg ca nu poti vinde aceeasi calitate ca in vest cetatenilor romani care au salarii estice. Dar sa vinzi gunoaie care se scorojesc dupa 2-3 ani…
    Regret sincer frigiderul Arctic pe care l-am dat ca sa “fiu in rand cu lumea” si sa am congelator separat cu propriul motor. Am dat din casa frigider cu emailul impecabil si am acum frigider smecher pe care in vara o sa il repar cu spray de email.
    Bravo mie!

      (Citează)

  2. fan electrolux

    31/03/2014 la 10:21 PM

    Si ca un contra-argument pot pune niste poze cu masina de spalat automata cu vechime dubla ca a frigiderului si care in ciuda umiditatii mediului de lucru nu are un punct de rugina. Doar ca masina a fost cumparata din seria primelor aduse in Romania adica “originale”, facute in europa. Diferenta de calitate e de la cer la pamant.

      (Citează)

  3. fan electrolux

    31/03/2014 la 10:22 PM

    Masina de spalat Indesit.
    Multumesc ca am avut unde sa imi scriu oful.

      (Citează)

    • Ești sigur că nu le-ai spălat cu ceva nepotrivit? Eu am reușit să fac inoxul de cea mai bună calitate să ruginească spălându-l cu ce nu trebuie…

        (Citează)

  4. Salut fan Electrolux,

    Te rugam sa ne transmiti un contact pentru a discuta pe aceasta tema.

    Echipa Electrolux Romania

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus