un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony Xperia Z2: un mic facelift pentru Z1

27 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

sony_xperia_z2_05
La standul Sony m-am dus direct la noul Xperia Z2, smartphone-ul lor de top. Design-ul urmărește liniile deja clasice pentru gama Z de la Sony, adică butonul On/Off rotund pe lateral, carcasa în unghiuri drepte și spatele de sticlă; ca și Z și Z1, este rezistent la apă și praf cu nivel de protecție IP58.

Hardware-ul este unul dintre cele mai bune de pe piață: procesor Qualcomm Snapdragon 801 la 2,3 GHz, are 3 GB de RAM, unul dintre puținele telefoane astfel dotate, ecranul de 5,2 inchi Full HD beneficiază de tehnologia Triluminos, camera foto are 20 de megapixeli, iar bateria 3200 mAh. Pe hârtie pare extraordinar.

În practică, mi s-a părut că ecranul nu este bine pus în evidență deoarece sticla prea groasă introduce reflexii multe și culorile acestuia parcă nu te impresionează așa cum o face SGS 5 sau LG G2. Apreciez însă bateria generoasă.

Mulți vor spune că Z2 reprezintă o îmbunătățire minoră, practic neimportantă, față de generația anterioară Z1. În fond, principalele modificări sunt că ecranul a crescut cu 0,2 inchi, poți filma 4K, memoria RAM a urcat de la 2 la 3 GB și bateria de la 3000 la 3200 mAh. Așa este, modificările sunt foarte mici, dar acesta este un semn că Z1 a fost un telefon foarte bun pentru vremea sa. Z2 include tot ce-i mai bun în acest moment, dar nu este atât de diferit de generația anterioară.

Acum rămâne de văzut și cum se va vinde. Forma sa de paralelipiped este posibil să nu fie pe placul tuturor.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    4 comentarii

  1. Facelift este cand aduci modificari cosmetice. Cand:
    maresti ecranul cu 0.2″
    maresti memoria cu 50%
    maresti rezolutia camerei video la 4K
    pui procesor mai nou si mai puternic
    pui baterie mai mare
    Asta este upgrade.

      (Citează)

  2. paralelipiped?

    unde?

      (Citează)

  3. Paralelipiped? De ce nu poti sa fii obiectiv? Au adus un upgrade major , au trecut in sfarsit la IPS , asta dupa ce TFT-ul de pe Z1 era destul de slabut .Daca ai un G2 nu inseamna ca celelalte telefoane nu-si au rostul pe piata.

    Cine stie , poate a revenit Samsungul cu aceea campanie din primavara trecuta . Si-au marit orizonturile si au ajung si-n Romania.

    TRIST.

      (Citează)

    • @Mr. S: ecranul nu m-a impresionat. Tu citezi din specificații, eu îți spun ce-am văzut utilizând telefonul.

      La fel a fost și anul trecut. Am zis că Z are un ecran nasol și toată lumea s-a atacat, că-i perfect, că-i cel mai bun. Un review pe un magazin online care spunea același lucru s-a lăsat cu scandal și înjurături, deși cel ce l-a scris era un cumpărător, iar cei care-l contraziceau vorbeau fără să fi văzut vreodata modelul.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus