un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Allview lansează X1 Xtreme, un super-smartphone de nivel Note 3

18 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Allview_X1XtremeAllview a anunțat astăzi modelul X1 Xtreme și, dacă nu mă înșel, este cel mai puternic telefon lansat vreodată de o companie românească. Este foarte aproape de Samsung Note 3.

Specificații X1 Xtreme:

  • ecran 5,5 inchi la 1920 x 1080 px, fabricat de JDI
  • procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 la 2,16 GHz
  • 3 GB de RAM
  • cameră de 16 megapixeli
  • amplificator audio Yamaha

Prețul recomandat este de 1.999 lei. Desigur, toate acestea sunt specificații primite pe email și nu am văzut “cu mână mea” telefonul, care în fotografii arată cam pătrățos și asemănător cu Sony Xperia Z, dar felicitări Allview pentru hardware și pentru prețul relativ decent. Mai multe detalii ar trebui să fie pe allview.ro/xtreme, care momentan este picat. Probabil că-l voi vedea la MWC Barcelona, văd că Allview are stand acolo.

    20 comentarii

  1. E la nivel de Xiaomi MI3 si ZTE Nubia. Pretul pentru asa ceva este sub 500$, fara tva.

      (Citează)

  2. Nu inteleg deloc faza asta cu “Allview/Eboda/Evolio a lansat”. Maine merg si cumpar din piata o chinezarie de bormasina, ii lipesc un sticker cu Flo pe ea si o lansez si eu.

      (Citează)

  3. Gionee a lansat un super smartphone .

      (Citează)

  4. Mama lui il striga Gionee Elife E7, asta cu xtreme e porecla data de romani. Ramane de vazut daca va avea succes. Ei se bazeaza pe faptul ca romanii cumpara ce e mai ieftin, ramane de vazut daca la categoria asta de pret au dreptate.
    Daca scad pretul spre 1500 ar putea avea succes, acum sunt in zona Nexus 5, LG G2 si chiar daca specificatiile hardware sunt mai bune, e greu de concurat cu softul stabil al telefoanelor de marca. Iar Note 3, cu care se aseamana e doar la 200 lei distanta, cel putin acum.
    Diferenta o da softul, Note 3 va avea destule update-uri de acum incolo, Gionee…. nu stiu.
    Cam riscanta miscarea celor de la Allview #doarzic
    http://www.youtube.com/watch?v=6JRURTWeqDg

      (Citează)

    • @cartus: Allview vinde destul de bine, sunt ceva mai răsăriți decât ceilalți din piața și au fost mereu primii care au introdus ecrane mai bune sau procesoare mai rapide.
      Teoretic nu-i nimic riscant. Chinezii fac oricum telefonul, Allview a comandat câteva cu un ROM configurat pentru ei.
      Note 3 este la vreo 500 de lei distanță. Diferența meritată, nu zic, prin softurile Samsung și calitatea produsului.

        (Citează)

    • Nu-i dual-SIM, apropo, iar bateria pare un posibil punct slab, doar 2500 mAh pentru un ecran mare rău.

        (Citează)

  5. Atat: android 4.2 pe un ultra telefon.

      (Citează)

  6. Oh nu, mâine poimâine o să aflăm că toate laptopurile sunt de fapt Quanta, Compal sau Foxconn (da inclusiv concepție, nu numai producție).

    Așa se fac banii în lumea reală. Nu reinventezi roata degeaba riscând ca la sfârșit sa iasă pătrată.

      (Citează)

  7. … de prin ianuarie am un Xiaomi Mi3 (luat din China) … m-a costat 1.600 lei (cu transport DHL) … din punctul meu de vedere nu are absolut niciun rival (ecran de 5” full HD, 441ppi, 13MP Sony Exmor, 2GB RAM, 64 GB ROM, Tegra 4+1 core la 1,8 Ghz si 3050 mAh) … nu are lag, ecranul este impecabil, duce videoclipuri 4K, iar MIUI-ul functioneaza perfect … nu s-a blocat absolut niciodata si nici o aplicatie nu a crapat … iar in benchmark-uri scoate scoruri ce depasesc telefoane care au un pret aproape dublu … asa ca, nu as da niciodata 2.000 lei pe un allview .. :D

      (Citează)

  8. Allview ăsta e mai bun ca un iPhone?

    Don’t answer that!

      (Citează)

  9. @nwradu: Nu exprimarea ta m-a deranjat, ci pretenția lansatorilor ăstora de a fi făcut ceva. Nu au făcut decât să comande un produs chinezesc branduit.

    @nea_caisă: Nu, tati, nu ne interesează unde e produs, ci unde e conceput. Dacă un Dell și un HP sunt făcute în aceeași fabrică, pot înțelege, pentru că fiecare are piesele lui, carcasa lui etc-ul lui. Dar Allview este FIX un telefon chinezesc cu logo-ul lor printat pe el. Concepție proprie minimă doar la partea de software.

      (Citează)

    • @Flo: da, dar din nou, cui îi pasă? E în bugetul tău? Face ce-ți trebuie ție? Cumpără-l! Gândește raportat la avantajele tale, nu la chestiuni filosofice precum cine l-a proiectat.
      Nu e că sunt altele 100% românești și ăștia de fapt înșală pe cineva spunând același lucru și ei.

      Măcar Allview este o firmă românească ce angajează și niște români și plătește taxe în România. Alte branduri mari au 5-10 angajați în România și atât, poate nici nu sunt înregistrați aici.

        (Citează)

  10. @Baionay: Pe Xiaomi ala daca te saturi de interfata aia copiata de la iphone, poti sa ii pun un Android stock ? Un cyanogenmod ceva ? Eu am avut miui pe Nexus dar m-am saturat de rom in mai putin de o zi.

      (Citează)

  11. Puteau sa fie originali si sa nu foloseasca acelasi nume pe care l-a folosit si Evolio in decembrie pentru noua gama de tablete..

      (Citează)

  12. Pentru “florin”: Gama X1 La Allview exista din octombrie daca intrii la ei pe site si te uiti! Deci cine pe cine copiaza? In plus, nu cred ca este cazul sa comparam Allview cu Evolio si daca ar exista o comparatie, Evolio pot sa spun ca este in urma rau cu produsele si tehnologia folosita.

      (Citează)

  13. @Daniel … din ce vad aici http://huaweikitkatrom.blogspot.ro/2014/01/xiaomi-mi3-compact-44-kitkat-rom.html se poate sa pui 4.4 pe el … banuiesc ca merge sa instalezi si alte rom-uri, dar sincer nu m-a pasionat .. merge ok miui-ul .. :D

      (Citează)

  14. Florin are dreptate. si eu am auzit de tabletele celor de la Evolio care se numesc asa si sunt lansate deja de cateva luni!!!

      (Citează)

  15. Chiar nu se putea gasi un nume original pentru telefonul asta?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus