un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce se găsește într-o capsulă Nescafe Dolce Gusto

15 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

V-am spus că am cumpărat un espressor Nescafe Dolce Gusto, din acela mic cu formă de pinguin, și am tăiat o capsulă de cafea Espresso Intenso ca să văd cum arată cafeaua din ea.

Știu că mulți spun că în capsulele Dolce Gusto se găsește cafea solubilă (ness), nu cafea normală, prăjită și măcinată, plus alte chimicale. Din ce-am observat eu bând cafea în ultimele luni, situația este următoarea:

  • În capsulele Dolce Gusto se găsește ce scrie pe eticheta cutiei că se găsește. De exemplu Espresso, Espresso Intenso și Espresso Barista conțin “cafea arabica și robusta, prăjită și măcinată”. Pe Espresso Macchiato Cortado scrie de cafea solubilă amestecată cu lapte praf și stabilizatori și emulgatori.
  • Cea tăiată de mine conținea cafea măcinată și atât, ca orice cafea cumpărată de mine din diverse surse.
  • Uitați-va pe cutie înainte să o cumpărați, mai ales la varietățile speciale. Nescafe a avut destule scandaluri de-a lungul istoriei sale privind ingredientele din diversele produse și pentru o cafea nu cred că merită să ne mintă, mai ales că totul poate fi ușor auditat sau verificat.

Clipul este mai jos:

Puteți găsi întreaga gamă Nescafe Dolce Gusto la eMAG, deși v-aș sfătui să așteptați una dintre promoțiile periodice, când prețul unui espressor scade la jumătate. Capsule puteți lua cam de oriunde, dar din ce-am văzut pe piață, în Carrefour și Cora sunt mai mereu la 21-22 lei.

    13 comentarii

  1. Pfoai ce cârpător verde ai!

    P.S. – cafeaua din soiul “robusta” e low quality.

      (Citează)

    • @George: chiar azi mă uitam pe o cutie Espresso Lungo și aceea conține doar Arabica. Voi lua una în viitor ca să văd diferența față de Intenso, de care beau de obicei.

        (Citează)

  2. Ai filmat cu webcamul de la un laptop mai vechi?

      (Citează)

  3. Ai nevoie de o Katana pe viitor :))

      (Citează)

  4. Putei sa iti faci cafeaua si dupa sa desfaci capsula :) .
    Nu inteleg de ce nu ai dezlipit folia de deasupra si te-ai chinuit sa tai capsula .

    Personal folosesc sistemul tassimo , imi place sistemul de cod de bare ce iti face fiecare capsula cu cantitatea optima de apa in functie de sortimentul dorit .

      (Citează)

    • @L!nux: da, puteam să o folosesc la espressorul normal. N-am dezlipit hârtia pentru că voiam să obțin o secțiune, nu să demontez treptat capsula.

      E complicat sistemul tassimo, codul de bare înseamnă electronică în plus, dacă vrei să scoți din el apă caldă sau să faci un ceai trebuie să folosești un adaptor cu cod de bare – prea ciudat.

        (Citează)

  5. Adaptorul de care vorbesti este defapt capsula de intretinere ce vine cu fiecare aparat , bagi capsula fosforescenta si apesi butonul si hopa apa calda . Avantajul la codul de bare este ca bagi capsula de espresso de 25 de ml atunci iti pune apa pentru acea capsula , bagi machiato atunci iti face reteta de machiato samd … Apa este calculata exact pentru fiecare produs in parte , iar ca electronica nu e cine stie ce ….

      (Citează)

    • Are și Nescafe ceva asemănător. Pe capsule scrie la ce nivel sa reglezi mașina automată, iar mașina are o rotiță de la care dai la respectivul nivel. Așa apa se oprește automat.

      Eu am mașina manuală, la care pornesc și opresc apa când vreau eu. Avantajul este că pot doza cum vreau eu cafeaua, că poate o vreau mai lungă (Espresso Barista mi se pare foarte tare), iar la cappuccino este și mai utilă pentru ca pun mai puțin lapte și mai multă cafea.

        (Citează)

  6. Nesscafe e o corporatie si intotdeauna se vor uita intai dupa profit. Sa minta sau sa ocoleasca adevarul e cea mai mica chestie care o face o corporatie pentru un pumn de dolari in plus.

      (Citează)

  7. Lasa gargara si adu inapoi filmuletele cu blenderul!
    PS: ce cana gay.

      (Citează)

  8. @nwradu Sa stii ca si la Tassimo poti face cafeaua cat de lunga o vrei. Iar pentru preparatele cu lapte ai laptele separat. Eu am Tassimo de peste 2 ani si sunt foarte multumit de el. Am avut la birou un Dolce Gusto si nu mi-a placut deloc faptul ca trebuie sa am grija cand sa opresc apa.

      (Citează)

  9. Bună seara! Îmi puteți spune, vă rog frumos, cum se realizează plata pentru comanda online de capsule dolcegusto? Pe site-ul lor oficial nu scrie şi nici pe pagina oficială de Facebook nu mi s-a răspuns. Mulţumesc anticipat și mă scuzaţi dacă acest comentariu e off topic :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus