un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Whisky-uri speciale și cutii scumpe de trabucuri

30 Dec 2013  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Cutia de mai jos, un port-trabuc elegant marca Davidoff, este din piele de aligator de Mississippi și are și certificatul care dovedește asta. Prețul este vizibil în dreapta: 5.755 de lei.
port_trabuc_davidoff

Am rămas uimit când i-am văzut prețul în magazinul Davidoff of Geneva din Marriott, unde căutam un whisky anume. Nu l-am găsit acolo, așa că am mers la magazinul lor din mall-ul Băneasa, unde am fotografiat frumusețea de mai jos.
macallan_ruby_davidoff

Este un whisky Macallan din “colecția 1824” și se spune că are culoarea mai roșiatică pentru că a fost ținut în butoaie utilizate anterior pentru sherry. Whisky-urile ies incolore din distilator, dar capătă culoarea lor caracteristică prin păstrarea în butoaie, iar pentru multe whisky-uri scoțiene se folosesc butoaie aduse din America, unde anterior au fost folosite la bourbon, ceea ce influențează un pic culoarea și aroma.

Macallan Ruby costă 1190 de lei. Lângă el se vede o sticlă de Sienna, tot din colecția 1824, care este la jumătate de preț.

Eu am luat un Yamazaki de 12 ani, un whisky japonez single-malt. Am vrut ceva diferit de Crăciun.
yamazaki_12_ani_davidoff

    10 comentarii

  1. Cum ti se pare Yamazaki? E pe lista de incercari viitoare… :)
    Si eu as fi vrut ceva bun, insa m-am trezit pe ultima suta (a se citi 24.12 ora 15.30) si n-am gasit pe nicaieri pe unde am reusit sa ajung un Lagavulin 16 YO, asa ca am apelat la un Singleton of Dufftown single malt (luat din Metro), care a fost excelent la pretul lui.

      (Citează)

  2. Si ce impresie ti-au lasat japonezii?

      (Citează)

    • N-am văzut mari diferențe față de un whisky scoțian de calitate. Dacă nu vrei neapărat să vezi japonezul, vă recomand Cardhu de 12 ani, e foarte bun, sau Jack Daniels Single Barrel, care e foarte diferit de ediția normală.

      Singleton am băut și eu, e ok. Lagavulin nu mi-a plăcut, prea afumat pentru gustul meu. Macallan 12 YO a fost neimpresionant, mă așteptam la mai bine, Glenlivet a fost ok, după ce termin japonezul poate voi încerca un Glenfiddich.

        (Citează)

  3. Pe langa Glen-urile mentionate de tine, ca sa le zic asa, iti recomand sa incerci si Glenfarclas, mie personal mi s-a parut cel mai placut de baut dintre cele trei.
    Cardhu intr-adevar este foarte bun, la fel si Dimple.

      (Citează)

  4. @alexduduman Lagavulin aveau in Auchan. L-am vazut atat in militari cat si in Th. Pallady.
    Ce-i drept mai acum 1-2 saptamani cand am fost ultima data

      (Citează)

  5. eu beau dalmore atunci cand vreau “altceva”… astea de care vorbiti voi sunt cu mult mai bune?

      (Citează)

  6. bun de tot Cardhu.
    Glenfiddichul de 12, iar un lucru bun de stat in pahar. Ala de 18, numa daca iti place un pahar cu personalitate si cam masculin pentru gustu gajicilor.

      (Citează)

  7. Scurtu Sorin Izvoras

    06/02/2014 la 8:10 PM

    Care este deosebirea intre spirtul de 96, din cereale, amestecat cu ceva esente naturale, 1/2 apa super filtrata si ce balmajiti voi aici?!, prea mica pentru “purcoiul ” de bani aruncati pe asemenea “trascau” de “elita”, sau tocmai asta este chestia, cantitatea (de bani) dovedind calitatea (celui ce-i poseda)?!
    Ce-si mai rad de ei cei ce-i servesc cu asa ceva, poate cu originalul sau cu posirca perfect copiata!
    Si mai ales pentru ce???

      (Citează)

  8. nwradu:
    N-am văzut mari diferențe față de un whisky scoțian de calitate. Dacă nu vrei neapărat să vezi japonezul, vă recomand Cardhu de 12 ani, e foarte bun, sau Jack Daniels Single Barrel, care e foarte diferit de ediția normală.

    Singleton am băut și eu, e ok. Lagavulin nu mi-a plăcut, prea afumat pentru gustul meu. Macallan 12 YO a fost neimpresionant, mă așteptam la mai bine, Glenlivet a fost ok, după ce termin japonezul poate voi încerca un Glenfiddich.

    Salut!
    Daca tu recomanzi Cardhu si Jack Daniels oricare ar fi el e clar ca si tu te pricepi la whiskey cum ma pricep eu la IT.
    Numai de bine si lasa specialistii sa faca recomandari ca tu esti pe langa.

      (Citează)

    • Comentariile de la anonimi care te critică, dar fără să explice de ce și fără să recomande o soluție mai bun, “put” a specializare. Practic, ți-ai dovedit cunoștințele prin acest mesaj, ne înclinăm cu respect..

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus