un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vodafone Firsts debutează cu un mega-show de artificii transmis prin realitate augmentată (P)

30 Dec 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

vodafone_nye_london_eyeȘtiam mai de mult despre ideea #Firsts a celor de la Vodafone, o nouă campanie globală ce se referă la premiere, acestea putând fi experiențe pe care noi le trăim prima oară sau evenimente ce se întâmplă pentru prima oară în lume.

M-am gândit cu această ocazie la ce-am făcut eu pentru prima oară în 2013 și mă bucur că am găsit câteva lucruri de menționat, în ciuda vârstei înaintate la care mă aflu:

  1. Paragliding. Decolare de pe o barcă, stat la înălțime vreo 10-15 minute, tras de barcă peste apele limpezi ale Mediteranei, și aterizare la loc pe puntea ei. Permiteți-mi să vă spun că 10 minute sunt suficiente, prea multă mișcare în vânt strică, dar experiența a fost inedită și am și fotografia care o dovedește (mai jos)>
  2. Am condus o mașină decapotabilă. E tare plăcut, mai ales sub soarele plăcut al verii, să conduci o mașină decapotabilă prin orașe și pe drumuri ce-ți oferă priveliști frumoase. Este un mod foarte plăcut e a călători ca turist și cred că de acum voi închiria doar decapotabile vara.
  3. Am schiat. Ca să fiu corect, am luat primele lecții de schi, dar mi-au deschis apetitul după acest sport. După Revelion îmi voi cumpăra geacă și pantaloni de schi și vedem apoi unde ajung.
  4. Am zburat cu un balon cu aer cald. De la decolarea tumultuoasă la zborul perfect lin și silențios la senzația de înălțime în aer liber și până la aterizarea plină de zdruncinături și răsturnarea nacelei, a fost o experiență unică și inegalabilă decât de vreun alt zbor similar.

Legat de astfel de experiențe în premieră, Vodafone lansează din 2014 o mega-campanie globală de brand, Vodafone Firsts, care-și propune să aducă spre clienții lor premiere globale, locale și personale, toate implicând oameni “celebri” ce vor realiza lucruri speciale sau oamenii obișnuiți ce le vor comunica și arăta pe ale lor, că doar acum cu telefonul în mână și rețelele sociale conectate putem arăta mereu celorlalți ce lucruri plăcute facem.

Altfel spus, sunt deja câțiva oameni ce vor să fie primii care realizează ceva inedit și Vodafone îi va ajuta să-și spună povestea. De exemplu vom vedea în 2014 cum surferul Tom Lowe va “călări” într-un mod inedit un val gigantic în Todos Santos, despre care am citit că este o plajă pe o insulă pe lângă Mexic unde se formează valuri de 20 de metri înălțime, dar și alte premiere din domeniul muzicii sau drepturilor omului șamd. Și, bine înțeles, cele pe care le putem spune chiar noi între noi.

Treaba asta cu premierele debutează încă din primele secunde ale anului 2014. La Londra Vodafone va organiza un show imens de artificii, la roata London Eye, spectacol care va fi transmis de BBC și online prin aplicația Vodafone NYE (Android, există și versiune iOS), pe care trebuie să o porniți în noaptea de Revelion la ora 1:59:40 am ora noastră, adică 23:59:40 ora Londrei) și să orientați telefonul spre London Eye (vă ajută aplicația să găsiți direcția), moment în care veți putea vedea o realitate augmentată pe ecranul telefonului.

Unde e premiera? Spectacolul de artificii va fi multi-senzorial pentru cei norocoși să fie în Londra pe malul Tamisei în acele momente. Vodafone colaborează cu Sam Bombas și Harry Parr, doi britanici experți în arome (citez de pe site-ul firsts.com: “focused on flavour based experiences, culinary research, architectural installations and contemporary food design.”, unde puteți afla mai multe despre ei) pentru a oferi nu doar un spectacol vizual demn de revelion în mijlocul Londrei, ci și un spectacol olfactiv.

Așa că descărcați aplicația și conectați-vă în acele momente (1:59 ora României, dar aveți cronometru invers în aplicație care vă lămurește pe deplin) la spectacolul londonez. Iar pentru 2014 ne pregătim să aflăm din experiențele noi ale oamenilor. Dacă vreți să le împărtășiți aici pe cele din 2013, cum am făcut eu, le citesc cu plăcere.

Câteva fotografii cu experiențele mele:

    1 comentariu

  1. hmm…good to know…fac si eu cateva prime lucruri anul asta, si am nevoie de sustinere :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus