un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Topul hipermarket-urilor

29 Dec 2013  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Dacă erați curioși care este topul hipermarketurilor din România:

Potrivit firmei de cercetare, cei mai puternici retaileri din România erau în prima jumătate a acestui an Kaufland, Carrefour şi Lidl, top identic cu cel din 2012.

Firma de cercetare este GfK, iar articolul de pe Digi24 nu dă informații despre mărimea fizică după care s-a făcut topul. Vânzări? Număr de clienți? Nu știu. La Carrefour mă așteptam, poate și la Kaufland, dar Lidl este o surpriză plăcută. Știu că au multe unități în țară, dar nu credeam totuși că depășesc alți giganți din domeniu.

Aceeași firmă de cercetare spune că în 2014 Auchan va ajunge pe locul 2, acum că a preluat lanțul Real, după Kaufland și înaintea Carrefour.

GfK face niște studii de piață complexe și care acoperă cam toate domeniile posibile, de la hipermarket-uri și până la cote de piață pe laptopuri și cât la sută din vânzări reprezintă telefoanele de peste 5 inchi. Din păcate, aceste cercetări costă mii de euro și puțini au acces la ele. Dacă aveți astfel de informații și vreți să mi le spuneți și mie, emailul (radu [at] nwradu.ro) vă este mereu deschis; îmi plac statisticile.

Și întrucât articolul nu zice nimic de Cora, voi spune eu. Chipsurile acelea de ciocolată, din stânga, sunt mega-delicioase. Cam scumpe, vreo 8 lei, dar foarte bune. Am mai luat și niște sărățele (căutam unele cu cașcaval, dar nu aveau atunci) care s-au dovedit a avea sare și piper din belșug, făcându-le bune mai degrabă de ronțăit cu bere sau poate la o salață ceva.
cora_chipsuri_ciocolata

sursa: Digi24.ro

    4 comentarii

  1. Gasesti si la Mega asemenea chipsuri de ciocolata. Casino e brandul .

      (Citează)

  2. GfK cere zeci de mii de euro pentru un astfel de studiu care nu serveste decat unui singur lucru: producatorului sa convinga retailerul sa ii ia produsele.
    Au si ceva gen abonamente, daca iei mai multe studii ai parte de discounturi mari. Dar stai linistit, ca nu iti va da nimeni astfel de informatii, mai curand afli secrete de stat decat cote de piata din studii GfK.

      (Citează)

  3. eu cred ca tine mai mult de gusturi si placeri. eu prefer Carrefour cand vine vorba de cumparaturi serioase si magazine de cartier (Penny) cand iau chestii pentru o zi sau 2.

      (Citează)

  4. Oare care e legatura dintre topul asta si mizeriile pe care le fac producatorilor … toate hypermarketurile (de top).
    Sunt convins ca insloventa Carrefour pentru o dataorie pe care ei spun ca deja o platisera e doar varful icebergului.
    Si sunt coniarasi convins ca ultima zi dinainte de schimarea legii cu privire la insolventa nu-i deloc intaplatoare.
    Avem insa presa de “quality” care sa sa se utile la tot icebergul asta si mai ales avem si Consiliul Concurentei…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus