un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Cheile Grădiștei, un complex superb

18 Nov 2013  ·

TURISM  ·

4 comentarii

cheile_gradistei_fundata_05
Am rămas dator să vă spun despre complexul Cheile Grădiștei, unde am dormit recent o noapte într-un weekend petrecut la munte când testam Toyota Auris Hybrid. Am fost prima oară aici anul trecut și am rămas impresionat de priveliștea excelentă pe care o oferă.

La Cheile Grădiștei se ajunge se ajunge din Moeciu de Jos, imediat după Bran, din păcate pe un drum care în acest moment este în reparație, decopertat și plin de praf. Trecând peste acest inconvenient, descoperi două complexuri: Cheile Grădiștei Moeciu, cel “de jos”, mai ieftin, și Cheile Grădiștei Fundata, cel “de sus”, la 5 km pe un drum privat bine asfaltat, mai scump.

Este mai scump deoarece Cheile Grădiștei Fundata este așezat în vârful unor dealuri ce asigură o priveliște excelentă spre munții Bucegi într-o parte și spre Piatra Craiului în cealaltă parte. Priveliștea o ai din cele două hoteluri de 3 stele de acolo, numite precum munții enumerați mai sus, unde camera pe noapte costă în jur de 275 de lei.

Dacă vreți să stați aici faceți rezervarea din timp. Eu, de exemplu, n-am găsit o cameră liberă deși am vrut să o rezerv de miercuri pentru sâmbătă noapte, asta pentru că aveau un grup de câteva zeci/sute de studenți străini. Poți da oricând peste firme în teambuilding sau cine știe ce conferințe.

Am stat în schimb în hotelul Sport, de 2 stele, 180 de lei camera pe noapte. Dacă cereți o cameră cu vedere la munți primiți una cu o priveliște frumoasă.

Asta cu priveliștea s-a dovedit cu dus și întors. M-am luptat pentru ea prin rezervări și emailuri, dar în cameră n-am stat decât atunci când m-am dus la somn, iar dimineața am aruncat un ochi de pe balcon spre munți. Sfatul meu ar fi să stați la hotelul acesta de două stele (condiții foarte bune, paturi mari, televizor, balcon, baie cu duș) și diferența de 100 de lei pentru 3 stele să o dați la piscina complexului, unde costă 50 de lei de persoană.

Am dat acești bani și două ore m-am bălăcit în piscina de 1,50 metri, în jacuzzi-ul de acolo și în saună, de mai multe ori. Au chiar și un mic bar cu bere, suc și cafea acolo la piscină și le poți plăti ulterior, la recepție.

Mâncarea este excelentă. Mergeți din timp la masă pentru a prinde un loc la fereastra restaurantului, care-i este clădirea din cel mai înalt punct la complexului și deci are o priveliște extraordinară. Iat-o mai jos, iar hotelul din imagine este Sport, cel de 2 stele unde eu aveam camera pe spate, spre munți.
cheile_gradistei_fundata_06

Mâncarea este excelentă, vă spuneam, ca și la complexul de jos, de altfel. Vițelul la ceaun vine servit într-un bol cu flacără sub el, pastrama la ceaun este moale, toate garniturile sunt foarte bune. În două persoane am dat cam 110 lei cu tot cu o carafă de vin de 1 litru, fără desert că simțeam că pocnim.

Micul dejun, din păcate, este punctul slab (pe lângă prețurile mari!), chiar dacă e inclus în prețul cazării. Omletă, niște mezeluri, brânză prăjită, abia am găsit o legumă, puține dulciuri, suc și cafea mediocre. În schimb, la ultimul etaj al restaurantului este un mic bar unde am băut cocktail-uri foarte bune și foarte tari.

Mi-a plăcut că sus după restaurant au o ceainărie-cafenea, cu mese puse inclusiv afară, pe o terasă micuță de unde să admiri munții și valea de la picioarele tale. Se numește T-shop. Din ce-am văzut pe acolo, au și teren de fotbal, loc de joacă pentru copii, biliard, off-road șamd, deși probabil că multe dintre ele se adresează grupurilor de turiști.

Detalii pe www.cheilegradistei.ro. Ce-ar merge o prezentare video făcută cu o dronă în loc de filmele ciudate pe care le au ei pe site…

1. Prin urmare, am cheltuit pe cazare aici, masă aici, masă la Vila Bran și apoi una în Brașov în total 670 de lei pentru plăcerea de a conduce acea Toyota. Plus 10 lei la Castelul Cantacuzino din Bușteni, că am trecut și pe acolo.
2. Închipuiți-vă peisajele de mai sus cu zăpadă. Feeric.
3. Este Moeciu sau Moieciu? Am văzut ambele denumiri utilizate “oficial”.
4. Cheile Grădiștei Moeciu, cel de jos, are cazare bună, restaurant bun, piscină, diverse activități de agrement, prețuri mai mici, dar nu are priveliștea de aici, fiind jos în vale.

    4 comentarii

  1. Fiind din zonă, e Moieciu (cu i).

    Complexul e super fain, prețurile sunt de top. Anul trecut m-am interesat de revelion în complexul Fundata (unde mai erau câteva locuri pe la 1 decembrie) și era ceva de genul full board, 3 nopți, petrecerea de anul nou, 350€ / pers în cameră dublă.

    Partea nasoală în zona Bran – Moieciu, în weekend, e că e invadată de cei din Muntenia (asta ca s-o zic frumos), nu toți având cele mai bune maniere și un comportament adecvat. Eu o evit.

      (Citează)

  2. @Ariel mai degraba le zici melteni decat sa ne bagi pe toti in aceeasi oala :) Stereotipuri exista pentru orice regiune a tarii.

      (Citează)

  3. Superb

      (Citează)

  4. Am fost in ianuarie 2012, am prins zi senina, deci un peisaj superb, doar ca nu am stat acolo, am stat intr-o vila la Moeciu si nici o cana de vin fiert nu am baut ca era full la restaurant, ne-am plimbat ceva timp si am admirat peisajul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus