un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review E-Boda V200 Eruption dual-SIM

7 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

eboda_eruption_v200_13
Am folosit, chiar pentru mai multe zile, un telefon E-boda Eruption V200. Făcând abstracție de numele său amuzant, am fost chiar plăcut impresionat de cum s-a prezentat toată experiență; cred că nu aveam mare încredere în telefoanele ieftine de pe piață.

Specificații E-boda Eruption V200:

  • dual-SIM 3G
  • ecran IPS 4,5 inchi, rezoluție 960 x 540 pixeli
  • cameră 8 megapixeli plus una frontală de 2 megapixeli
  • 4 GB stocare internă, slot de card microSD
  • chipset Mediatek 6589M quad-core 1,2 GHz, video PowerVR SGX544
  • baterie 1800 mAh
  • Android 4.1.2
  • dimensiune 133,2 x 67,9 x 8,9 mm

Preț

Pe scurt, nu-i rău la specificații, desigur cu compromisurile de rigoare pentru a-i reduce prețul.

AMBALARE

Cutie mică și cu foarte mult text pe ea, plus sloganuri ciudate de genul “pentru noi doar România contează” (eu, dacă aș fi vânzător de astfel de dispozitive, n-aș afirma așa ceva) și “Vrei să comunici? Vrei E-Boda.” Bine, nu că ar conta asta.

Ce contează este că în cutie găsești și folie de protecție pentru ecran, precum și un capac spate suplimentar, pe alb. De ce ai vrea să ai telefonul negru pe fața și alb pe spate, nu știu, dar e inclus, pe lânga încărcător și hands-free.

CONSTRUCȚIE

V200 (îmi pare rău, nu pot să-i spun Eruption) e chiar bine făcut. Carcasa pare rezistentă, partea frontală este foarte bine făcută, ecranul fiind bine îmbinat în carcasă. Nu cedează sub apăsare, spatele nu flambează, nu-i pot reproșa nimic.

Butonul On/Off este dispus pe partea dreaptă, sus ai jack-ul audio și conectorul microUSB, iar pe stânga un buton mare de volum. Acesta din urmă nu se simte foarte bine la deget, fiind prea retras în carcasă și având o cursă destul de mică. În afară de acest aspect chiar nu-i pot reproșa altceva.

Pe spate am observat camera foto un pic cam ieșită în relief. Sub capac avem bateria detașabilă și cele două sloturi pentru cartele SIM. Atenție, telefonul folosește cartele miniSIM (din cele vechi), nu microSIM. Slotul de card microSD este și el accesibil de sub capac.

PERFORMANȚĂ ȘI HARDWARE

Ecranul este de bună calitate. Culorile sunt vii, frumoase, afișajul este luminos. Mi-a plăcut încă de când l-am văzut. În plus, fiind IPS, poate fi privit din diverse unghiuri fără a observa modificări de nuanțe.

Semnalul wireless nu mi-a făcut probleme, dar telefonul nu este la fel de sensibil sau puternic precum alte modele testate de mine; e drept, costă de 3 ori mai puțin decât ele. La fel și cu rețeaua 3G.

Sunetul în apeluri a fost bun, dar nu extraordinar. Am auzit și reproduceri mai bune.

De fapt, acesta poate fi ideea principală a telefonului. Nu excelează la nici un capitol, dar nici nu dezamăgește. Pentru un telefon de 900 de lei, funcționează bine.

Chipset-ul este quad-core, dar nu se poate compara cu alte quad-core-uri de pe piață, Mediatek mai are de învățat la acest capitol. Totuși, rezoluția scăzută a ecranului face ca totul să funcționeze de obicei fără probleme, cu puțin lag prin interfață. Se încălzește, dar nu mai mult decât altele.

Rezoluția mică a ecranului rămâne totuși principala problemă a lui V200. Pe un ecran de 4,5 inchi mi se pare că un 960 x 540 px este puțin; probabil că aici, la ecran, a apărut principala posibilitate de a reduce prețul și s-a făcut acest compromis. Un 1280 x 800, mai ales cu același afișaj de calitate IPS, ar fi fost perfect; poate la versiunea următoare.

Camera foto a fost o altă surpriză plăcută. Nu e extraordinară, dar în lumina zilei surprinde culori naturale și texturi clare, după cum puteți observa și mai jos. Modul HDR nu este foarte “puternic” în efectul său; sunt două perechi de fotografii în cele de mai jos unde modul HDR nu face decât o îmbunătățire minoră a situației de lumini și umbre puternice.

INTERFAȚĂ

E-Boda nu a făcut foarte multe modificări în interfața Android, chiar dacă butonul de aplicații a fost modificat cu logo-ul lor, o idee care mi-a plăcut.

Aș spune că meniul de gestiune al celor două cartele SIM este bine gândit, poți desigur să vorbești la telefon pe o rețea și să ai datele pe cealaltă rețea, ba chiar poți configura câteva reguli de acces. Ca dual-SIM este un telefon reușit, din perspectiva mea, dar aici cunoștințele mele sunt limitate de lipsa de experiență cu astfel de modele și n-aș putea să-l compar cu alte dual-SIM-uri.

Prin meniuri sunt și câteva neconcordanțe și traduceri făcute “în Excel” (de exemplu “metode de intrare” pentru “input methods” în meniul tastaturilor), dar nimic grav. Asta doar pentru că l-am vrut eu în română, ca poți schimba limba pe engleză și nu mai ai astfel de probleme.

CE E BINE

  • Ecran de calitate, culori plăcute
  • Camera foto este ok
  • Dual-sim-ul îți permite să jonglezi cu ofertele și să beneficiezi de trafic de date mai mare (de ex o cartelă Digi sau Indygen pentru 3G)

CE E RĂU

  • Rezoluția ecranului este cam mică.
  • Mici greșeli de traducere prin interfață, care dau impresia de grabă și neatenție

Nu o trec ca minus, dar denumirea Eruption este mega-hilară. Nu înțeleg cum s-a gândit cineva că poate fi o idee bună. Să aștept V300 Herpes?

CONCLUZIE

Aș vrea să pot scrie un review mai lung, dar nu am ce să vă spun mai multe. Telefonul se descurcă onorabil și cu siguranță este vândut la un preț corect. Nu excelează la nimic, nu are nici customizări software de reținut, dar nici nu dezamăgește.

Dacă sunteți în căutarea unui dual-SIM, analizați și E-Boda V200, poate fi modelul pe care-l căutați.

Preț

    17 comentarii

  1. Eu apreciez că are butoane hardware, nu software care să ia din suprafața utilă a ecranului.

      (Citează)

  2. In RO nu poti folosi nicaieri frecventele CDMA, si altceva nu stie acest terminal. Deci doar 2G in Romania.

      (Citează)

  3. scuze, acu am vazut ca stie WCDMA. poti sterge comentariile.

      (Citează)

  4. Eu am vazut Huawei-ul ala p6 or something pe la Vodafone si am ramas impresionat de design. Nu ma asteptam sa arate asa de bine.

      (Citează)

  5. bateria cat tine?
    sunt curios, mai ales ca-i dual-sim.

      (Citează)

    • @Vlad: pe dual-SIM nu l-am putut testa (am două cartele, dar nu aveam două adaptoare miniSIM). Bănuiesc că scoți o zi. Teoretic e un alt modem pentru partea de date căruia nu-i pasă că primește acces la acea rețea prin altă cartelă. În practică e un consum mai mare, dar nu dublu doar pentru că ai două SIM-uri.

      Pe mine, cu un SIM, m-a ținut o zi. Nu scoți două.

        (Citează)

  6. pai si iphone 5c are fata neagra si spatele alb :D
    2 intrebari:
    1.cat de repede comuta de pe o cartela pe cealalta (exista buton dedicat sau din meniu?);
    2.care o fi producatorul? parca e-boda doar importa device-uri apoi le personalizeaza cu sigla lor.

      (Citează)

    • @un muc: nu știu să-ți spun. nu l-am putut testa ca dual-SIM bine (de asta nici n-ar trebui să mai testez așa ceva). Ca idee, ar trebui să meargă simultan.

      Producătorul ni l-au zis la lansare, niște chinezi cu un nume chinez, dar nu l-a reținut nimeni. Cică sunt numărul trei pe piața lor acolo, nu unii fantomă.

        (Citează)

  7. Offtopic: cred că pentru tine e Crăciunul în fiecare zi, cum ai tu pe mână toate jucăriile posibile… :)

      (Citează)

    • Nu chiar, că le dau și înapoi :P
      Uneori e foarte obositor. Îmi ia 6 ore să scriu un review, iar de cât îmi ia să le testez nu știu. Acum mai am 4 review-uri de scris, nu știu când găsesc timpul.

        (Citează)

  8. Tocmai, chiar dacă le dai şi înapoi, apuci să testezi pe bandă rulantă cele mai noi jucării. Dacă te întreabă cineva ce telefon ai, ce răspunzi, “cel mai nou”? :D

    Ca să fiu şi ontopic: toată interfaţa e aşa prost făcută: https://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2013/10/interfata_eboda_eruption_v200_04.jpg ? Vezi butoanele on/off.

      (Citează)

  9. Clona de Lenovo A820, e mega bang for the buck. Daca stii unde sa cauti si eviti vama alegand shipping normal il scoti la sub 450lei.

      (Citează)

  10. In primul rand ca Lenovo este un brand care vine cu un suport si calitate in spate, eBoda vine cu o chinezarie branduita aleasa din catalogul unui OEMist din China.

    In al doilea rand, pretul la care pleaca din China asa ceva este ~125$. Transport aerian 10%, TVA 24%, ajunge in Romania la 560 de lei. Sa il vinzi la 850~900 de lei mi se pare nesimtire.

    Pretul decent pentru asa ceva, ca sa fie asigurat un profit, o garantie si sa poata functiona si importatorul si vanzatorul e 750 de lei.

      (Citează)

  11. boar mariana ramona

    15/10/2013 la 10:45 AM

    este superb! sa te bucuri de el!

      (Citează)

  12. viorel gavrila

    01/11/2013 la 10:14 AM

    salut,am o rugaminte intre acest telefon si allview p5 aldro, ce imi recomandati?sau un alt telefon cu pret pana in 800 lei.multumesc

      (Citează)

  13. Victor Lungeanu

    14/09/2016 la 4:46 PM

    Eu am acest telefon si sunt multumit de el e destul de rezisent(mia cazut de nenumarate ori cu ecranu de ciment si a scapat fara o zgarietura)vil recomand.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus