un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Alte capcane mortale prin parcuri

6 Sep 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

sigurante_lipsa_2Nu doar câinii sunt periculoși copiilor prin parcuri. O fetiță de 4 ani s-a electrocutat în zona Delfinului din București după ce a băgat mâna într-un stâlp de iluminare. Capacul stâlpului, cel care astupă și nu permite accesul la cablurile electrice, lipsea. Știrea spune că a fost dusă la terapie intensivă și probabil va scăpa cu bine.

V-am mai zis de astfel de pericole în noiembrie 2012, când am fotografiat diverse tablouri electrice din oraș ce stau larg deschise. Am zis atunci că probabil se va face ceva doar dacă va muri cineva curentat. Având în vedere paragina din oraș, cred că nici atunci. Așa că nu vă lăsați nesupravegheați copiii când sunt astfel de pericole în jur!

sursa: digi24.ro

    8 comentarii

  1. Cand am spus ca atunci cand iesi in parc cu cei mici trebuie sa stai TOT timpul cu ochii pe ei au inceput unii sa-mi sara in cap. Nu am copil, dar am un nepotel de 3 ani cu care ies destul de des prin oras, fie la plimbare, in parc, pe faleza, etc., dar eu care nu sunt parintele sau stau cu ochii pe el mai ceva ca pe butelie (cum e vorba), daca il scapi 2 secunde e posibil sa-l gasesti intr-o ipostaza destul de periculoasa. De aceea am zis ca daca scoti copiii in parc, la plimbare, etc., si nu sunt ai tai trebuie sa-ti asumi responsabilitatea lor, altfel mai bine nu-i mai scoti. Daca spun si acum ca bunica copilului care a murit poarta o parte din vina iar imi sare lumea in cap, dar asta e adevarul. Nu poti sa spui ca ai intors capul si nu i-ai mai gasit cand tu singura ai declarat ca a trecut 20 de minute de la momentul in care i-ai vazut ultima data pana la momentul in care cel mare s-a intors la tine. Repet, o iresponsabilitatea bunicii nu ii disculpa pe caini, pe oamenii care erau responsabili de ei s.a.m.d

      (Citează)

  2. Fa o reclamatiei către primarie pe http://www.pmb.ro/contact/petitie/petitie.php ,sa folosesti o adresa de email valida pentru a-i urmari statusul

      (Citează)

    • @tiby: interesant. Voi face când voi mai întâlni probleme, acele fotografii au fost strânse în aproape doi ani și nu știu dacă mai sunt valabile problemele respective.

        (Citează)

  3. Foarte buna observatia asupra pericolelor de acest tip! Felicitari!
    O precizare:in termeni de medicina legala “electrocutare”=deces datorat tensiunii (curentului) electric.

      (Citează)

  4. Pe Travel Channel e o emisiune despre Romania

      (Citează)

  5. “Prin cuvantul electrocutare se intelege in mod gresit orice accident produs de actiunea nociva pe care o are curentul electric asupra organismului uman. De fapt prin electrocutare trebuie sa se inteleaga moartea produsa prin actiunea nociva pe care o are curentul electric asupra organismului uman. Cum insa nu survine in toate cazurile, au aparut diverse expresii ca: accident electric, soc electric, traumatism electric etc., care sa exprime accidentele ce provin din cauza curentului electric cu exceptia mortii. Consideram util ca pentru toate celelalte situatii posibile, sa se intrebuinteze termenul de electrotraumatisme” (INTRODUCERE IN TEORIA SI PRACTICA MEDICO-LEGALA-I. QUAI, M. TERBANCEA, V. MARGINEANU)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus