un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a lansat Indygen, cartela cu internet pe mobil pentru tineri

8 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

43 comentarii

rightTocmai am fost informat despre unul dintre cele mai mișto proiecte și branduri din ultimii ani în materie de telefonie și Internet pe mobil: cartela Indygen. Vine de la “independent generation”.

Indygen se adresează tinerilor care își doresc o cartelă pre-paid cu mult trafic de net inclus. Costă 38 lei pentru 1,5 GB de trafic de date lunar, ba chiar cel neconsumat se reportează în luna următoare. În plus, minutele și SMS-urile între utilizatorii Indygen (membrii tribului Indygen, veți vedea scris) sunt gratuite și nelimitate! Asta chiar e tare de tot.

Acum câteva luni, când scriam despre viitorul comunicațiilor mobile, îmi exprimam dorința ca în viitor sa nu mai fie abonamente cu minute, SMS-uri și trafic inclus, în diverse proporții, ci doar trafic de date. Dacă suni, să suni prin voice-over-IP și să consumi tot din trafic, ca la Skype. Ei bine, văd că Indygen adoptă cumva acest sistem: pentru cei 38 de lei primești de fapt 500 de puncte “indypoints” pe care le folosești cum vrei; 1 punct = 3 MB de trafic sau 1 minut de convorbire sau 1 SMS.

Consumul punctelor se adaptează deci stilului tău de consum. Dacă nu te interesează deloc SMS-urile sau convorbirile, atunci poți fi sigur că nici un ban din cei cheltuiți lunar nu se duce spre acestea, ci totul merge spre traficul de date (care se face cu 43,2 Mbps, apropo, din ce văd pe site). În plus, punctele neconsumate se și reportează în luna următoare, după cum vă ziceam.

Pe lângă toate aceste beneficii legate strict de telefonie și net mobil, cei ce intră în tribul Indygen mai primesc și altele, precum trafic gratuit pe site-ul oficial, unde se află o secțiune de clipuri educaționale și diverse alte materiale preluate de la surse cu ceva renume, precum AIESEC și chiar Discovery. M-am bucurat să văd acolo și București Optimist, Cristi Vasile capătă o recunoaștere pe deplin meritată pentru fotografiile excelente pe care le face.

Și ca să fie totul complet, poți câștiga și puncte Indy (sau bani, nu mi-e foarte clar) și telefoane odată intrat în sistem. Pe site vor fi tot felul de competiții, sondaje, căutări de idei la care poți participa pentru recompense și cred că poți câștiga bani și aducând noi prieteni în rețeaua Indygen. Nu am mai multe detalii aici pentru că nu am acces în zona aceea a site-ului, dar scrie undeva că dacă aduci un prieten în rețea ai o lună moca sau alte discount-uri.

Alte detalii găsiți pe www.indygen.ro, inclusiv modalitatea de a comanda cartela respectivă.

indygen

    43 comentarii

  1. Bun si pana la urma vorbim de o noua retea,o noua entitate gsm sau un partener care foloseste roamingul national ?

      (Citează)

  2. Primul MVNO din Romania sau nu?

      (Citează)

  3. E Vodafone.

      (Citează)

  4. Am dat click pe link..Cam “cocalaresc” vocabularul lor prin care-si promoveaza cartela. Chipurile vor sa arate ca se adreseaza tinerilor, adica se adreseaza probabil celor care nu prea reusesc sa ia bacul pt ca stau prea mult pe net :)

    In rest, e buna ideea, asteptam sa apara si la orange..

      (Citează)

  5. @Andrei
    Nu ai observat pana acum cui se adreseaza campaniile publicitare in cazul tinerilor? Pot sa iti spun ca in cazul celor normali, si cu capul pe umeri nu…sunt prea putini.
    Trib, indieni :))))) intr-o oarecare masura suna amuzant, dar e de plans privind concret adresarea, tinta si caracterizarea.

      (Citează)

  6. Pai asta sunt… Triburi care stau la scara si sparg seminte ascultand manele la boxele “celularului”… De asta am zis si eu ca e pentru cocalari campania asta asa cum a fost conceputa.

      (Citează)

  7. Produsul, ideea lui si ceea ce ofera este ok, din punctul meu de vedere, ceva diferit. INSA, cu cat te adancesti in site si in informatii suna precum promisiunile politicienilor sau “VREI SA FACI BANI PE NET USOR, TREBUIE DOAR SA CUMPERI CARTEA SI CD-UL NOSTRU”, in cazul lor cartea si cd-ul e reprezentata de cartela sim.

      (Citează)

    • @Mircea: ăla-i un fel de incentive minor, dar poate util. Mie orice idee care spune tinerilor “uite, încearcă să faci tu munca asta și vezi dacă te pricepi” mi se pare bună.

        (Citează)

  8. Tinerii care vor sa faca ceva util, fie in folos propriu sau nu, fie doar sa lucreze, sunt foarte foarte putini, iar targetul lor nu vizeaza categoria “uite, încearcă să faci tu munca asta și vezi dacă te pricepi”(sper ca ai inteles ceea ce vreau sa spun). Iar in commentul de mai sus ma refeream la conditia pe care trebuie sa o indeplinesti, la fiecare pas “trebuie sa ai cartela sim” este reamintita chestia asta destul de des.

      (Citează)

  9. Uite că eu sunt tânăr, în anul al doilea de facultate, cu câteva proiect la activ, cu bănuţi în buzunar şi nu dau doi bani pe omul care a conceput reclama şi modul în care îşi targetează clienţii. Parcă-i pentru semiretardaţi. Limbaj de lemn…

      (Citează)

  10. @Alex – E al doilea primul a fost Frog (sub Cosmote)

      (Citează)

  11. Operator virtual la fel ca si Frog de la Cosmote. O noua marie cu aceesi palarie. 38 de lei 1.5G adica 8.5 euro. Nimic nou. Cat timp tine tot de Vodafone nu putem spune came MVNO. Poate doar pseudoMVNO.

      (Citează)

    • @Mihai: cred că-i doar un brand, cum a fost cândva Kamarad.

      Adresa de corespondență de pe site și culorile indică spre Vodafone, deși nu e precizat clar pe nicăieri.

        (Citează)

  12. Eu personal consider ca nu va prinde. Sper sa ma insel, dar sunt prea multi cartelisti vodafone ca sa faca muarea pe indygen. Iar 8.5 euro chiar si cu reportare e mult petru un elev care nu are un buget al lui.

      (Citează)

  13. O sa prindă la turiști. Am avut nu demult, în Suedia, ceva similar (comviq.se). Cu 2 cartele din alea, timp de o săptămână m-am lăfăit in 3G și în voce cu soția, parte din timp fiind despărțiți de câțiva km.

      (Citează)

  14. Sincer, daca e sa privesc doar din perspectiva internetului mobil, mi se pare scumpa aceasta alternativa oferita de Indygen.

    Eu pentru 25 de lei/luna am 3 GB trafic de date, asa ca…

      (Citează)

  15. #Postolachi cum? unde?

      (Citează)

    • Cât despre dacă prinde sau nu, convorbiri gratuite între membri și un trafic mare de net inclus în cartelă sunt motive foarte bune. E suficient să fie o mică masă critică la început, ulterior prietenii lor vor dori să vorbească pe gratis între ei.

      Adică uitați-vă pe oferta de cartelă Vodafone: 8 euro pentru 1 GB/luna, neraportabili. Aici primești 1,5 GB pentru 8 euro, reportabili.
      La cartela Vodafone mai bagi alți 4-6 euro ca să ai și minute și SMS-uri. La Indygen sunt gratuite între membri, iar dacă vrei să suni de câteva ori pe lună pe cineva o poți face din acele puncte, nu trebuie să activezi cine știe câte alte extraopțiuni. Sunt tarife mai bune și sistemul este gândit mai bine. Este pentru cei care erau enervați de metoda “2000 de minute și doar 150 MB de trafic” și își doreau exact opusul.

      Eu m-aș gândi în primul rând la acestea, nu la limbajul reclamei. Aia trece, traficul de net rămâne.

        (Citează)

  16. Asa e, reclama trece dar ia gandeste-te ca Mercedes si-ar promova ultimul model de c class prin Adrian copilul minune. Masina buna, nimic de zis, dar ai mai cumpara-o? Te-ai asocia cu asa ceva?

      (Citează)

  17. Eu m-am pierdut complet prin meniuri si mai ales prin modul de exprimare:)

      (Citează)

  18. Si mie mi se pare tare tampit limbajul de pe site… “Skillz”, serios? Dar sa zicem ca eu nu-s in target, ca am peste 30 de ani.

    Insa 1.5 Gb/luna nu e cam putin? Nu inteleg de ce insista companiile pe abonamente cu limita de trafic in conditiile in care majoritatea telefoanelor vandute sunt smartphone. 1.5 Gb de trafic ii faci foarte repede cu un smartphone. Eu zic ca ar avea mult mai mult succes abonamentele de genul celor care sunt pentru acasa, cu fir – platesti pentru latimea de banda, nu esti limitat la un anumit trafic pe luna. Abia astept introducerea 4G si limitele curente, va fi posibil sa depasesti traficul in cateva secunde.

    Imi place insa ideea cu punctele, sa le cheltui pe ce ai tu nevoie, fie ca e SMS, fie ca e trafic de date. La fel, imi place si faptul ca traficul neconsumat se reporteaza; n-am inteles niciodata de ce companiile nu-ti reporteaza minutele neconsumate (adica am inteles ca vor sa faca cat mai multi bani, dar daca isi trateaza clientii mai bine decat concurenta, vor face bani chiar daca reporteaza tot timpul minutele neconsumate)

      (Citează)

  19. Daca ne uitam la sectiunea confidentialitate se confirma ca e un brand Vodafone.

      (Citează)

  20. Daca este vodafone, intrebarea mea este: blocheaza portul skype si pe cartela asta pt 3 euro in plus?

      (Citează)

  21. Ar fi normal ca pe site-ul oficial sa apara si date despre acoperirea serviciului, in ce zone este disponibil si la ce viteze.
    Se precizeaza doar “Ai acoperire extinsă și internet mobil la viteze de pana la 43,2 Mbps.” si “Ȋn cazul ȋn care serviciile Indygen nu pot fi folosite datorită unor defecțiuni ȋn rețeaua Vodafone Romania, poți solicita despăgubiri sub forma prelungirii valabilității creditului, egale cu perioada nefuncționarii serviciilor Indygen.”

      (Citează)

  22. @Catalist intreabarea care ar putea fi ridicata este “blocheaza sau nu VOIP-ul?”.

      (Citează)

  23. Accesul VoIP e permis https://www.indygen.ro/ce-si-cum/#skype-sau-alte-aplicatii-de-comunicare-online

    În Indygen eşti liber să intri pe Skype şi Viber sau să foloseşti alte aplicaţii de VoIP prin serviciul de Internet pe mobil.

      (Citează)

  24. @Bogdan e acoperirea Vodafone https://www.vodafone.ro/acoperire

      (Citează)

  25. Mi se pare atractiv samsung s3 la 1124 lei: https://www.indygen.ro/shop/
    Voua nu?

      (Citează)

  26. @Gabridian atenție, e S3 Mini, nu Samsung Galaxy S3.

      (Citează)

  27. @ Mircea
    Daca tu spui ca tinerii care isi doresc sa lucreze sunt “foarte foarte putini” inseamna ca nu ai mai luat contact de ceva timp cu un student. 80% din prietenii mei sunt studenti si isi cauta ceva de lucru in aceasta perioada.

    In opinia mea targetul lor se bazeaza pe elevi de liceu si studenti. Unui student nu-i ajung niciodata banii primiti de la parinti si cred ca acest brand vine direct in ajutorul lor.

    Mi se pare foarte tare ca ei angajeaza tineri ca si distribuitori de cartele. Este o oportunitate de a face bani, de a-ti face noi prieteni si de a invata mai multe despre telefoane si aplicatii.

    Oferta mi se pare mult mai buna decat tot ceea ce exista pe piata in momentul de fata. Ai mai mult net si consumi punctele cum vrei tu, plus ca se si reporteaza.

    In concluzie, big up Indygen!

      (Citează)

  28. @Relu Ai dreptate.Nu am fost atent.M-a luat valul.

      (Citează)

  29. Sincer este dezamagitor ca nu arata de unde poti cumpara fizic,nu online,aceasta cartela.Ma rog la mintea cocosului ar fi la Vdf..dar na..romanian implementare+sapa+ciocan we need nicovala:)

    App nwradu : Participă la discuție, spune-ți părerea :)) Eu am citit dupa N ore de poker online :”Participa la distractie,spune-ti parerea” :)) Good one.

      (Citează)

  30. @Evrika Johnel

    Se poate cumpara doar online, livrare prin curier, 48 de ore. Așa e gândit produsul. O să il poți lua la un moment dat și de la câteva persoane ce vor vinde cartela în câteva orașe. Nu o vei găsi în alte magazine offline.

      (Citează)

  31. @Ionut
    Crede-ma ca stiu foarte bine cum e cu studentia, doar ce am terminat si eu acum cateva zile. Daca vrei faci! Eu lucrez de la 15 ani in vanzari. Avand in vedere ca am terminat facultatea la zi si am si lucrat intre timp mi se pare destul de bine pentru mine. Acum ca am terminat facultatea si am experienta de 4 ani in vanzari imi e foarte usor sa imi gasesc cam ce vreau eu. Tine doar de vointa fiecaruia. Spune-mi tu cati prieteni ai care stau in provincie se duc la facultate dupa la munca si se incadreaza in timpul ramas sa ajunga acasa inainte sa se termine programu pentru maxi-sh1t.
    Cat despre pretentiile a 70% dintre studenti…..dude please. Majoritatea vor direct sa fie sefi fara sa stie sa intocmeasca niste facturi …. Ce sa mai spun de un contract de semnat.
    P.S. facultatea este doar un trend la noi in tara.

      (Citează)

  32. corect e fie sa marchezi articolul cu P, fie sa prezinti avantajele SI dezavantajele cartelei. pentru cele din urma, un link catre adrian furtunadenisip boioglu http://www.boio.ro/indygen-miroase-urat-vodafone/

      (Citează)

  33. Aceeasi Marie cu alta palarie . Lasa-ne hotzafone ! Ideal este cum aveau cei de la portocala serviciul nelimiteaza-te.ro unde-ti selectai cate sms / minute nat / trafic de date /samd vrei in functie de necesitati !

      (Citează)

  34. Dar de ce sa dam 38de lei pe cartela asta fiindca are net nelimitat?La rcs platesti 20 lei si ai net pe pc prin fibra,pe laptop cu stick,si pe telefon cu cartela…toate internet nelimitat..iar internetul de pe cartela e de 14mb/s..

      (Citează)

  35. Cartela se poate cumpara si offline de la connectorii din urmatoarele orase: B, TM, CJ, IS, BV. Ei sunt responsabili si de informarea clientilor cu privire la noutatile indygen si nu numai, si vor fi persoana voastra de contact in caz de orice nelamurire, reclamatie, etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus