un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

E-Boda a lansat două smartphone-uri accesibile

12 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

e-boda_v100_v200_05Am văzut ieri două telefoane nou-lansate de E-boda, care până acum adusese pe piața noastră doar tablete. Cele două sunt Storm V100 și Eruption V200 (da, Eruption…), cu următoarele specificații principale:

V100: ecran IPS de 4 inci, 800 x 480 pixeli, cameră 5 megapixeli, dual-SIM, procesor dual-core, 512 MB RAM, stocare internă 4 GB și slot de card, baterie 1600 mAh, GPS, Android 4.1, grosime 9,9 milimetri. Pret: 649 lei.
V200: ecran IPS de 4,5 inci, 960 x 540 pixeli, cameră 8 megapixeli, dual-SIM, procesor quad-core, 1 GB RAM, stocare internă 4 GB și slot de card, baterie 1800 mAh, GPS, Android 4.1, grosime 8,9 milimetri. Preț: 949 lei.

Ce mi-a plăcut a fost că nu s-au ascuns că sunt chinezești, cum evită mulți să spună. Au însa un partener chinez care este un mare producător local, vânzând device-uri OEM către multe firme din lume, al treilea după Huawei și ZTE.

Mai importante sunt accesoriile pe care le primești în preț: pe lângă căști, telefoanele vin și cu două capace spate, alb și negru, plus folie de protecție pentru ecran. Darnic chinezul! :D

Le-am butonat și sunt ok amândouă modelele. Culori bune pe ecran, chiar dacă luminozitatea acestuia nu se apropie de dispozitive ce costă, însă, dublu. Par bine făcute, arată banal, dar plăcut ochiului, fiind frumos rotunjite și destul de subțiri. De exemplu E-Boda V100 mi s-a părut mai bun decât Huawei Ascend Y300, despre care veți citi mâine, iar prețul este aproximativ la fel. V200 parcă trebuia să fie cu 50-100 de lei mai ieftin sau să aibă un 1280 x 800 pe ecran pentru acel preț sau măcar o husă în pachet.

Concluzia? Nu-s super-telefoane, nici nu se intenționează asta, dar dacă bugetul vostru se învârte pe la aceste sume, nu vă temeți de ele.

    6 comentarii

  1. Practic, E-Boda ce face? Ia telefoanele de la producătorul chinez, instalează un ROM uşor customizat al lor, pun ştampila companiei pe spate şi îl vând sub marca proprie?

    Sunt de-acord că sunt soluţii ok pentru preţul lor, dar chiar sunt curios dacă la asta se rezumă ce fac ei. :)

      (Citează)

    • Da, și încearcă să aleagă de acolo un model cu care să aibă succes pe piața noastră. E sistemul clasic OEM, făcut în toată lumea. Până la urmă, contează cât de bune sunt produsele vândute, nu ce-au făcut pentru a le aduce pe piață.

        (Citează)

  2. Am înţeles. Ştiam că AllView fac asta, dar nu ştiam de E-Boda. E un început, poate pe viitor se extind şi ajung să le şi producă (aici sau acolo) după idei şi specificaţii proprii.

      (Citează)

  3. De exemplu E-Boda V100 mi s-a părut mai bun decât Huawei Ascend Y300, despre care veți citi mâine,

    Mai scrii si maine? Nu e suficient ca ai scris azi?

      (Citează)

  4. Eu am E-boda v200 si sunt foarte multumit de el…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus