un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Totul despre Orange TV, lansat astăzi

12 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

receiver_orange_tv_02Astăzi se lansează oficial Orange TV, serviciu de televiziune prin satelit și care, în acest moment, are cea mai interesantă și puternică ofertă de canale.

Și pentru că-i Orange și au deja infrastructura pregătită, fiecare abonat Orange TV primește gratuit acces la posturile TV din pachetul său pe internet, prin browser de pe PC, accesul făcându-se prin portalul tv.orange.ro.

Orange TV vine cu o ofertă bogată de canale: 95 în total, din care peste 40 sunt în format high-definition, multe în premieră în România. Uitați câteva care mi-au atras atenția:

  • canalele Discovery, din care Science și Showcase sunt HD
  • Eurosport 1 și 2 în HD
  • My Zen TV HD, un post care doar arată imagini frumoase pentru a transforma televizorul într-un fel de tablou animat
  • canale Trace Tropical, Sports și Urban în HD
  • Comedy Central
  • MGM, Sundance HD, Museum HD
  • Motorvision HD, Fight Box HD, Turbo HD

lista întreagă este mai jos.

Personal, văzând înclinarea spre HD, am crezut că Orange HD se va poziționa ca un provider “de lux”, orientat spre cei care au televizoare mari și își doresc o experiență TV completă. Pachetul de bază, care include 36 de canale din care 6 HD, costă doar 5 euro pe lună, accesibil oricui. Pachetul complet, cu 95 de canale din care 37 sunt HD, costă 12 euro pe lună, iar pentru alte 5 canale porno HD plătești încă 2,5 euro lunar.

Dacă ești abonat Orange pe partea de telefonie, primești 20% reducere. Dacă ai chiar două SIM-uri pe numele tău (cazul soț și soție, de exemplu), ai 30% reducere la prețurile de mai sus, pe care le puteți vedea în imaginile atașate. În acest moment, site-ul www.orange.ro/tv nu este activ, așa că am scanat broșura primită.

Partea “de lux” a serviciilor Orange se vede și din faptul că nu primești în brațe receiverul și antena de satelit, ci vine o firmă să ți-o instaleze. Costul de instalare se ridică la 40 de euro, iar lunar plăteșți 3 euro chiria echipamentelor și 2,5 euro pentru fiecare receiver suplimentar, în caz că ai mai multe televizoare.

Receiverul este cel de mai jos. Alb, cu o telecomandă mare, cu meniuri în română construite în culori alb și portocaliu. Transmisia se face printr-un satelit Astra la 31,5°, standard DVB-S2. Cum spuneam la început, dacă ești abonat Orange TV, primești acces și online la unele canale, iar numărul lor probabil va crește în viitor, din ce s-a spus la conferința de presă.

Cam așa arată receiverul Orange TV și interfața acestuia pe televizor. Are ieșire HDMI și port Ethernet pentru extinderi viitoare ale serviciului.

Cum văd eu situația:
CE E BINE

  • Ofertă bună de canale, sunt încântat de cele noi și cele HD
  • Prețuri acceptabile (în acest domeniu, pentru mine un 2 euro/10 lei în plus sau în minus nu contează așa mult cât ce primesc pe partea de canale)
  • Instalarea este făcută de o firmă specializată
  • Discount bun pentru clienții Orange

CE E RĂU

  • Nu am văzut HBO în ofertă
  • Lipsesc canalele RCS-ului, care le este concurent: Digi24, Digisport, U TV etc
  • receiverul este cam mare ca dimensiuni

Știu că mulți ar fi interesați de televiziune doar prin internet, ca să se uite pe calculator sau tabletă doar când vor ei și la ce vor ei. Încă nu este disponibilă, deși lansarea Orange TV este un start bun. Estimez că vom vedea schimbări la anul prin aprilie 2014, când intră 4G-ul în toată țara.

Acum și pe video!

Pentru abonare consultați orange.ro/tv sau direct în magazine Orange și EuroGSM.

    23 comentarii

  1. Unde sunt axn-urile?

      (Citează)

  2. “Partea “de lux” a serviciilor Orange se vede și din faptul că nu primești în brațe receiverul și antena de satelit, ci vine o firmă să ți-o instaleze.”
    As opposed to?… Exista provideri care iti dau antena si iti spun s-o instalezi? Cred ca imi scapa mie ceva :P

      (Citează)

  3. Fara Cartoon Network și Boomerang…

    Va rezista greu portocala la TV.

    Oricum daca vrei să vezi un meci îți trebuie vreo 3 provideri. Pentru că fiecare transmite câte ceva.

      (Citează)

  4. De ce 3 pentru fotbal? La noi acasa ne ajung 2: RCS si Nextgen.

      (Citează)

  5. Antena ce diagonala are? Asa din poze pare tare tare micuta si tare-mi e ca la o ploaie sau la un nor mai gros ramai fara semnal.

      (Citează)

  6. Si de la Dolce cei care au instalat au venit cu receiverul.

      (Citează)

  7. Lipsesc canalele unguresti. Orange e cel mai puternic operator GSM in Secuime si cu toate astea ii ignora.
    Faptul ca nu ofera posibilitatea de a folosi card CI+ e iar un dezavantaj.
    Si cel mai mare neajuns, valabil pentru toate serviciile de TV: nu poti sa iti personalizezi grila de canale. Degeaba am 100 de canale, daca 70 dintre ele sunt neintereante si mai mult ma incurca prezenta lor in grila. Bineinteles, daca ai putea lucra cu CI+ (cum am spus mai sus) problema ar disparea, fiindca as putea sa dezactivez gunoiul din softul televizorului.

      (Citează)

  8. Eu sunt multumit de RCS la ora actuala. Insa, daca vor mai modifica multe, cu siguranta voi cauta un provider nou. Cat mai multi, cu atat mai bine.

      (Citează)

  9. Sa inteleg ca daca sunt abonat Orange pot sa vad gratuit posturile via Internet fara sa ma abonez la DTH?

      (Citează)

  10. Slabuta oferta la canalele de filme si seriale, slabuta spre inexistenta. Nema HBO, TV 1000, AXN, Universal, Diva. Si fara canalele de sport ale concurentei directe Dolce si Digi, nu-i vad bine.

      (Citează)

  11. Plus:
    – au Eurosport HD care nu exista in grila RDS, asa poti urmari Tenis Australian Open, French Open, US Open, Snooker, Ciclism Giro d’italia, Tour de France in HD, un mare plus fata de RDS & RCS
    – multe posturi HD ..
    – canalele Discovery in HD
    – nu ma aglomereaza cu posturi pentru minoritati gen canale unguresti sau germane si nici posturi pentru manelisti
    – poti accesa online unele posturi TV, nu inteleg de ce nu le poti accesa pe toate

    Minus
    – lipsa interfetei CI+, aici Romtelecom are un mare plus
    – trebuie sa iti instalezi antena insa cum nu au infrastructura bazata pe cablu, antena e singura solutie
    – daca iti place fotbalul ai o problema pentru ca posturile Digisport sunt la concurenta, asa pierzi Champions League si meciurile tari din Liga I

    Altele:
    – lipsa posturilor HBO sau AXN pentru mine nu este o problema, am avut pachetul HBO si m-am uitat doar la Games of Thrones, in rest au difuzat filme pe care deja le vazusem ..
    – sunt curios cat de sensibil este receiver-ul, mai ai semnal daca afara ploua sau ninge ?
    – exista delay cand schimbi posturile ?
    – ai optiunea de a-ti sorta posturile cum doresti ?

    Per total oferta Orange este destul de buna, in timp cred ca se vor adauga posturi noi si vor creste in calitate.
    In plus oferta lor ar trebui sa creasca calitatea serviciilor oferite de concurenta, mai ales cand vine vorba de posturi HD gen Eurosport.

      (Citează)

  12. @NWRadu partea de lux e total eronata asa cum ai spus tu. Nimeni nu-ti pune in brate kitul si sa-l instalezi tu. Asta nu e lux. E normalitate, atita vreme cit platesti taxa de instalare si activare.
    Mai bine zi daca putem cumpara receiverul in loc sa platim 2.5 euro chirie. Sau daca putem folosi un alt receiver.
    Faptul ca lipsesc niste canale, asta e. Vreau sa vad si eu marea chestie cu DIGI24 la orange. Nu cred ca se va intimpla.
    Si nu mai plingeti dupa AXN. Aveti Top Shop channel. Cred ca unul e de ajuns.

      (Citează)

  13. Sunt si plusuri si minusuri insa per ansamblu oferta este ok

      (Citează)

  14. Si partea urita e ca receiverul e imperecheat cu cartela, deci mumu alt receiver.
    Ca si cum m-as apuca sa fac site-uri in flash, desi vremea lui e trecuta.

      (Citează)

  15. Taxa de 40 dolari nu se plateste de catre cei care au deja unul dintre abonamentele Delfin, Cangur, Panteră, Pinguin, Flamingo, Colibri sau oricare din ofertele Junior, Young sau Senior.

      (Citează)

  16. pentru apartament nu e nici o smecherie.
    Cablu+digital e sfant. Poti sa pui receiverul in camera principala si cablu in rest. In fond, cu un televizor decent, la rds pierzi numa vreo 10 canale (hbo-urile, viasat history, bbc)

    Momentan pe televiziune digiu mi se pare de departe cea mai buna alegere. Asta si pentru ca ma uit cam mult la fotbal :)

      (Citează)

    • Cred că pe parcurs vor mai adăuga și alte canale, dar la lansare e suficient să ai o masă critică, nu tot-tot. Probabil că s-au uitat și pe audiențe sau ceva. Sau nu, dar e treaba lor asta.

      RCS-ul e clar că nu va băga niciodată canalele lor aici (ok, niciodată să nu zici niciodată, dar mici șansele), însă pentru HBO, AXN și CN cred că sunt șanse în viitor.

      Astea cu receiverul, cartela șamd sunt amănunte nesemnificative. Mie nu mi-a plăcut receiverul pentru că-i alb, nu negru, dar nu cred că decizia de achiziție se face pe așa ceva. Până la urmă, televiziunea este o afacere de masă. Dacă vrei neapărat anumite canale sau CI+, te duci țintă pe oferta respectivă de la providerul care are așa ceva, dar pentru zeci de mii de clienți posibili cei care își doresc astfel de funcții sunt un procent foarte mic.

        (Citează)

  17. Dimensiune antena: 60×46 cm. E cam mica…

      (Citează)

  18. Calutatea de abonat nu-i de ajuns ca sa accesesi serviciul TV online:

    Accesul la acest serviciu este permis clienților care au activ un abonament Orange TV.

    Află detalii despre Orange TV aici sau vizitează un Orange Shop.

    În cazul în care ai deja activ un abonament Orange TV este necesar să alegi din Contul tău utilizatorul care poate vizualiza canalele TV incluse și pe calculator.

      (Citează)

  19. 20 de euro instalarea + 20 de euro activarea mi se pare cam mult… plus 3 euro lunar pentru un receiver…
    abonatii orange poate sunt interesati, dar ceilalti cu siguranta nu vor plati taxele astea…

      (Citează)

  20. Astazi am inceput sa caut SES Astra 31,5°E (Ba-Wü- Germania ) Am gasit datele technice …numai ca ? datorita prog germane de la sky inunda sa zic asa frecventele Orange(cel putin la mine )Am o Gilbertini 120 cm…poate din cauza asta ?.Cu Dolcele m-am ars (il pot vedea numai toamna si iarna ?..datorita cladirii din fata terasei mele , Digi datorita technicii avansate ??..l-am trimis in pustii. Sunt curios daca oOrange v-a fii mai bun ?

      (Citează)

  21. am facut un abonament recent si in loc de 18 ron mia venit 34 ron de ce?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus