blog demisec cu note fine de tehnologie

Înapoi la butoane! Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

Rețeta mea de kebab, acum la Calif Iancului

27 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

kebab_nwradu_calif
Gata, a trecut toată lumea peste momentul “haha, ai testat shaorma”? De astăzi o puteți testa și voi. Când am fost la Calif Iancului mi-am făcut și un kebab după propriul meu gust, exact cu ingredientele și în cantitățile pe care le-am vrut. Iar cei de la Calif îl vor introduce de astăzi în meniul lor, așa că îl poate încerca oricine timp de o lună, dacă vă atrage rețeta de mai jos.

Partea bună este că, întrucât lista de ingrediente este fixă, la costuri a ieșit cu un leu mai ieftin decât kebab-ul din meniu. Costă 11 lei. Pentru 14 lei îl puteți lua la meniu cu limonadă sau bere inclusă, acestea fiind alegerile mele de servire, că m-am gândit și la șoferi și la neșoferi.

calif_iancului_17Rețeta este următoarea: se ia o lipie mică, făcută proaspătă în cuptorul Calif din local, și se unge cu sos picant de roșii. Nu vă fie teamă, nu-i picant cu adevărat, ci doar un pic înțepător, iar în kebab-ul final parcă nici nu se simte.

În lipie se pune carne de pui. E bun și un kebab de vită, dar am preferat să fie ușor și ieftin și am ales puiul. Peste carne se presară o linguriță de susan, că merge perfect în combinație cu aceasta, apoi se pune sos de curry. Mie îmi plac toate mâncărurile cu curry și am mers chitit pe combinația aceasta. Nu-i picant, ci chiar un pic dulce, așa că va contrabalansa sosul picant de la început.

Peste sosul de curry se pun roșii, o porție și jumătate, și pătrunjel, ca să aibă un gust foarte fresh totul. Peste ele am pus sare și piper și sumak, un condiment roșiatic la culoare, greu de deschis ca aromă, dar care mi-a plăcut când l-am gustat cu o linguriță.

kebab_nwradu_2

La final, 4-5 bucățele de cartofi prăjiți. Mie nu-mi plac cartofii prăjiți în shaorma și de obicei iau fără, ca în rețetele tradiționale din Orient. Cei de la Calif sunt însă proaspeți, nu cumpărați congelați cine știe când, buni la gust și tăiați cubulețe foarte mici. Punând doar 4-5 cubulețe, practic o treime de porție normală, e suficient cât să te bucuri când descoperi câte unul în kebab, dar nu sunt atât de mulți încât să-i modifice gustul și consistența.

Și asta e tot. Costă 11 lei kebab-ul după rețeta mea, 14 lei cu limonadă sau bere. Mâncați-l în local și mai mult ca sigur primiți și un ceai turcesc din partea casei. Ar trebui să-l găsiți scris în meniu la Calif Iancului (nu și în Centrul Vechi), nu trebuie să ziceți voi cum să-l facă, ci doar am descris rețeta ca să știți la ce vă băgați si ca să știți cum mi-aș face eu shorma dacă aș avea de toate la dispoziție, precum acolo. Iese frumos colorat de la sos și roșii, care în plus îl fac mai zemos și ușor pentru stomac, bun la gust.

Îi găsiți pe strada Avrig nr 63, la intersecția dintre Mihai Bravu și Iancului, pe colț, deschiși non-stop. Au și site calif.ro și pagină de Facebook.
calif_iancului_46calif

Update: încercați-l și pe al Cristinei Mazilu, nu m-ar mira să rămână în meniul permanent, că e tare bun.

  6 comentarii

 1. Asa ca o corectare :) : “greu de deschis ca aromă,”

    (Citează)

 2. Am mâncat eu. E ok, dar eu nu mă omor după curry, deci ăla putea să lipsească. Chestie de gusturi (m-am săturat de el din cauza all-inclusive-ului de la bulgari, ăia-l pun cam în orice).

  În altă ordine de idei, când am fost eu, numai un nene de-acolo știa să-l facă și mi l-a făcut altul, după indicațiile lui, așa că nu-s sigur dacă a ieșit cum trebuia. În plus, e a treia oară când mănânc la Calif (prima oară la Iancului) și n-am primit niciun ceai din partea casei. E drept că nici nu l-am cerut.

    (Citează)

 3. Am mancat si eu kebab facut de tine si mi s-a parut chiar ok, pare mai fresh, mai de vara. Unii ziceau ca ar fi mai reusit decat cel al lui Chez Mazilique dar inca n-am incercat din ala sa fac comparatia

    (Citează)

 4. Cei din Iancului sunt limitati,serios,ok,ai reteta,dar carnea e slaba…best meat ISkender la Dimitrov, best overall este “haleala” la gara de nord, serios, cei Dr la calif sunt slabi…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus