un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Recomandați-mi un loc frumos pe o insulă din Grecia

27 Jun 2013  ·

TURISM  ·

39 comentarii

Barca ancorata in Corfu langa Plaja Paradisului. Apa foarte limpede si nisipul alb atrage turistii in acest loc destul de retras, unde se poate ajunge doar cu vaporasul.

Dragi cititori, vă cer ajutorul și sfaturile acum într-o chestiune chiar pentru mine, dar (sper eu) plăcută ca subiect și de ajutor multora. E vorba de turism și insule grecești.

Caut un loc pentru un concediu în septembrie și vreau să găsesc ceva cu plajă fină și fără stânci, iar apa să nu devină brusc adâncă, la 2 metri de mal. Specificațiile exacte ar fi:

  • insulă în Grecia
  • plajă fină (ca pe litoralul nostru)
  • apa să devină treptat adâncă, nu imediat cum ai intrat în ea
  • să fie o zonă liniștită, nu cu vreo plajă mică și drumul național pe lângă ea
  • hotel 4 stele all-inclusive

Dacă vreți să vă recomand eu un astfel de loc, încercați hotelul Aquis Sandy Beach din Corfu, localitatea Agios Giorgios, iar în localitatea de lângă sunt niște terase superbe făcute deasupra mării. Am fost acolo în 2011 și este exact ca mai sus, dar mai important este că restul stațiunilor de pe insulă erau mici, cu stânci în apă de te loveai bine de tot la picioare și mult mai înghesuite. Sandy Beach este, în schimb, excelent. Găsiți mai multe pe Christian Tour.

Puteți să spuneți orice, un nume de localitate din insula respectivă, un nume de hotel cu astfel de condiții, nu contează că le găsesc eu pe vreun site de turism de la noi.

Mă atrage un pic Zakynthos, că pare o insulă cu de toate și priveliști frumoase, dar nu știu unde anume acolo. M-ar mai tenta și Creta, unde Creta Maris arată bine de tot, dar e cam scump.

    39 comentarii

  1. Tot Corfu vroiam sa propun, doar ca localitatea ar fi Agios Gordis. :)

      (Citează)

  2. Poti incerca Zakynthos pentru ca are :

    – peisaje rurale frumoase
    – plaje cu nisip foarte fin
    – statiuni linistite dar si aglomerate
    – mancare buna si nu scumpa
    – o multime de locuri de vizitat cu o masina inchiriata
    – celebra plaja navagio
    – broaste testoase

    Uite si un video super fain :
    http://www.youtube.com/watch?v=aRjFHLkLOZE

      (Citează)

  3. Lefkada

      (Citează)

  4. Na, ca te-au gasit cei de la Christian Tour si pe tine pana la urma :)

    Azi un kebab, maine o excursie … merge treaba.

      (Citează)

  5. Cum zicea si 7even, tot Corfu, Agios Gordis hotelul Aquis Agios Gordis. Am fost anul trecut prin Christian Tour, la inceputul lui septembrie si a fost totul perfect. Avantajul major al hotelului ar fi ca nu primeste persoane sub 18 ani, deci e liniste si in hotel si pe plaja. Dar cum ai fost deja in Corfu probabil vrei sa incerci alta insula. Daca totusi vrei mai multe informatii legate de hotel/statiune, iti pot face o mica prezentare.

    In alta parte nu stiu sa iti spun pentru ca nu am fost la AI/4 stele.

      (Citează)

    • @Alex: mișto treaba cu hotelul 18+,dar am văzut Corfu. Agios Gordis totuși nu e cam stancoasa? Din ce țin minte, e stațiunea în care se coboară mult pana la apă, cu ditamai stâncă lângă plajă.

        (Citează)

  6. Plaja Tsambika in Rodos. Nisip fin, intrare foarte lina. Testata personal.

      (Citează)

  7. Insulele grecesti (la cele din Marea Egee ma refer) sunt recunoscute pentru vilele lor albe cocotate pe stanci, hotelurile mari nu prea sunt prezente sau n-au pozitii asa de bune. Dar si in acele vile este lux cat incape, desi nu cred ca e all-inclusive, ci doar cu breakfast.

    As fi vrut sa-ti recomand Santorini pentru ca e o experienta foarte tare, are si un mic vulcan in fata insulei, iar unele vile arata si costa intr-un mare fel, cu piscine la inaltime, in fine..peisaj superb. Doar ca are o singura plaja cu nisip fin negru si apa chiar mica vreo 100m dupa care abia apoi se mai adanceste. Statiunea Oia e cea mai faina (si mai scumpa,~3000 euro camera/sapt), dar in alte statiuni se gaseste si cu 500 euro camera/saptamana cu tot cu vedere catre Caldera.

    Am mai fost in insula Sifnos, are apa care se adanceste lin (nu in toate statiunile), nisip fin, dar nu are hoteluri de care iti trebuie tie, ci tot vile.

    Insula Rodos am auzit ca e deosebita, vad ca are hoteluri mari, eventual sa ne spuna cineva cum e cu apa.

    Nimic din ce zic aici nu bate exact pe cerintele tale, dar le-am scris poate iti dau idei pe viitor (sau le dau altora).

      (Citează)

  8. In Zakynthos am fost acum 2 ani, localitatea Tsilivi are tot ce vrei tu acolo, sau o zona cu mai multe distractii ar fi: Laganas.

    Anul asta merg in Corfu, in Paleokastritsa, zona superba, hotel bun am gasit, insa nu e plaja cu nisip foarte fin si nici intrarea in apa prea lina.

    Pe ambele insule ai ce sa faci daca nu vrei sa stai doar la plaja. In zakynthos am inchiriat masina si intr-o zi am facut toata insula, insa nu e de ajuns o zi daca vrei sa vezi toata locurile frumoase de acolo.

      (Citează)

  9. @nwradu: mai acum doua saptamani a fost arhi la greci, sponsorizat de ch. tour… la asta se referea mihai.

      (Citează)

  10. Recomand Zakynthos,golful Laganas sau plaja Lagana,nu mai stiu exact.Testat anul trecut,apa perfecta,albastrul perfect,fara valuri si “adancimea foarte lina”.Mancarea foarte buna,localnici foarte primitori.

      (Citează)

  11. Eu am fost anul trecut in Toroni – se afla pe peninsula Sithonia din Halkidiki.
    Toroni este aproape de alte plaje usor accesibile cu masina: Nikiti, Kalamitsi, Vourvourou.

    Toroni e un satuc mic insa sunt pensiuni foarte faine, unele au si piscina desi sunt situate la 20-30 m de plaja.
    Nisipul nu este foarte fin, par mai mult pietricele tocite dar e faina senzatia sa calci pe el, e ca si cum ai merge pe bile :)

    In general pensiunile au zona lor de plaja iar sezlongul este inclus in pret.

    Noi am preferat sa ne luam doar cazare, am mancat la diferite taverne.

      (Citează)

  12. Dar cum e vremea acolo in septembrie?

      (Citează)

  13. Radu, zona e stancoasa dar plaja/apa e cu nisip fin. Este doar o “piatra”/stanca mai mare dar care e tot pe nisip, loc bun de facut snorkeling pt ca se aduna pestisori. Dar…Grecia are o multitudine de insule superbe, si parca vrei sa vezi cat mai mult. Eu anul acesta sper sa ajung in Creta.

      (Citează)

  14. Cum zice si Mihai, cum se face ca pe prima pagina a siteului Cristian Tours este promovat exact Hotelul pe care il recomanzi tu? Cata coincidenta domnule.

      (Citează)

    • @Robert, @Mihai: păi îmi vin mai multe idei în cap.

      Prima ar fi că puteți să mă întrebați dacă este o campanie sau nu. N-am ascuns niciodată asta, ba chiar eu zic că a fost mereu clar în articolele respective când o anumită firmă a sponsorizat un articol. Dacă este, zic da, dacă nu, nu.

      Apoi, despre Christian Tour umblă vorba “în târg” că stau cel mai bine pe Grecia. Eu am fost cu ei în vreo 3 excursii, părinții mei în vreo alte 3, e greu să-i ocolești. Totuși, singurul contact pe care l-am avut cu cineva de la agenție a fost domnișoara căreia i-am plătit în 2011 vreo 600 de euro pentru a merge la acel hotel.

      Pe site-ul CT mie-mi apar alte 5 bannere diferite.

      Nu în ultimul rând, cred că în 50% din articole recomand sau vorbesc despre ceva. Brandurile sunt peste tot, fie ele telefoane, excursii, mașini, posturi TV, restaurante șamd. Dacă aveți impresia că sunt toate publicitate, aveți dreptate, e publicitate, dar le-o fac pe gratis și cu bucurie. În fond, unul dintre motivele pentru care (sper) citiți acest blog este de a afla despre lucruri interesante și bune sau rele. E greu să scriu despre ele fără să le numesc. Și de asemenea, dacă pot recomanda și firma prin care am ajuns acolo, de ce nu?

      Sunt sigur că dacă aș spune “dacă vreți să găsiți o agenție să vă ducă acolo, căutați pe Google, ca să nu se cheme că-i fac eu reclamă” cineva ar spune că fac reclamă la Google. Până la urmă, chiar și în cazul reclamelor trebuie să te întrebi dacă afli de ceva bun, de o ofertă convenabilă sau un produs nou din ele sau nu.

      De asemenea, nu știu ce a făcut Arhi cu ei, dar privind articolul scris de mine și știind cum funcționează publicitatea, nu cred că o agenție ar fi spus “ok, recomandă hotelul la care ai fost” în condițiile în care eu vreau să aflu de la voi alte 100 de locuri cel puțin la fel de mișto în care să merg, indiferent prin cine.

        (Citează)

  15. uite aici e frumos: statiunea Pefkohori pe insula Kassandra, plaja si apa sunt exact cum iti doresti tu si hotelul care are servicii excelenta (lucreaza si romani aici) http://www.flegra.gr/en/

      (Citează)

  16. @Robert si Mihai:

    Da, in 2011, Cristitur au facut voodoo ca nwradu sa scrie despre un hotel pe care ei il vor promova in 2013 pe homepage. Cata viziune, domne!

      (Citează)

  17. Personal cred ca CT este cea mai cunoscuta agentie pentru Grecia. Din provincie sunt singurii care au curse charter in diverse insule. Daca pentru Turcia avioanele sunt “impartite” de mai multe agentii, pe Grecia cam au monopol.

      (Citează)

  18. Laganas in Zakyntos este cam ceea ce cauti. Este super si ai o groaza de lucruri ce pot fi facute si vazute!

      (Citează)

  19. thassos – plaja aliki. partea proasta e nu prea ai ce face in afara de plaja, baie si bere.

      (Citează)

  20. de Thassos vroiam sa zic si eu, in functie de cat de multa “liniste” vrei. e o insula FOAAARTE linistita, fata de Corfu, si are destule plaje si mai line, si mai “salbatice”. oricum, fara pic de stanca ma indoiesc ca gasesti vreo insula greceasca :)
    In Thassos, ceva mai multa galagie ar fi in Limenas (“capitala”) sau in Potos, in sudul insulei. Anul trecut am stat in Skala Potamia, la Villa Dimitra (cunoscuta pentru numarul mare de pisici :D) si a fost ok pentru un cuplu cu un copil @1,5-2 ani.
    si da, in afara de plaja, baie si bere, nu prea ai ce face in Thassos…

      (Citează)

    • Una dintre condiții ar fi să fie și un aquapark pe insulă, dar la asta mă uit eu ulterior, când analizez recomandările.

      @d.orin: pisici! Am auzit că sunt insule cu multe pisici pe acolo! În Corfu nu prea am văzut.

        (Citează)

  21. aquapark – n-are
    pisici – don’t get your hopes too high… erau tomberoneze si in fiecare an sunt altele (la villa dimitra, ma refer), nu sunt nici extrem de prietenoase… (doar cu salamu’s prietene :D)

    se tot lauda grecii insulari cu pisicile lor (m-au innebunit zecile de calendare cu pisici), dar sincer sa fiu, in afara de pensiunea asta care hraneste orice maidaneza care miauna in curte… nici eu nu am prea vazut…

      (Citează)

    • @d.orin: cred că-n Skyathos au fost ai mei și era plin de pisici. Nu mai știu, trebuie să verific.
      Dar la propriu, te puteai scălda în pisici.

        (Citează)

  22. Și eu caut ceva în Thassos, am zis să încep cu cea mai apropiată insulă.
    Altceva vreau să zic, însă: all inclusive în Grecia?! Come on… când ai timp să și vezi ceva? All inclusive e pentru resorturile turcești/bulgărești rupte de lume, nu pentru insulele grecești. Acolo stai cât mai rustic, mănânci chestii tradiționale, iei plajele „virgine” la rând… Părerea mea.

      (Citează)

    • @claus: ai dreptate, în câteva zile am pierdut mese pentru că am plecat în turul insulei, am mâncat pe la terase prin orășel șamd. Dar pentru câțiva euro în plus merită în restul zilelor, mai ales dacă îți pun la dispoziție de toate la masă. Îmi plăcea ideea de a avea 20 de fructe, 5 feluri de iaurt, 5 deserturi, plus multe fripturi și din acestea.

        (Citează)

  23. Nu știu cum pot fi doar câțiva euro în plus pentru all inclusive și mai ales de ce aș plăti ce nu consum. Bine, la blogări nu se cunoaște. Mai pun un banner. :D

      (Citează)

    • Dacă ar fi așa simplu…
      Cred că resorturile de genul celor căutate de mine oricum au all-inclusive. Culmea, demi-pensiunea nu m-ar avantaja prea mult pentru că cel mai probabil masa de seară aș lua-o în altă parte, nu cea de prânz.

        (Citează)

    • Până acum, din ce-am văzut pe net, parcul acvatic din Rhodos pare super tare, e mare, are și Multi-Rides și Thrill Rides în număr mare http://www.water-park.gr/

        (Citează)

  24. Salut! Eu am fost anul trecut in Rhodos, am stat la hotel 4 stele cu demipensiune (http://www.blueseahotel.gr/), dar erau turisti care aveau bratari de all inclusive.
    Cea mai buna plaja din Rhodos (nisip fin, apa lina) este in Faliraki (pe coasta de est a insulei). Din pacate, Faliraki nu prea are resort-uri mari pe langa el – toate hotelurile misto sunt ori aproape de Rhodos Town, ori pe coasta de vest a insulei, care are plaje cu pietre.
    Am scris pe blogul meu mai multe detalii cand m-am intors din concediu. Poate te inspira :) Oricum, eu recomand cu caldura insula Rhodos – a fost una dintre cele mai misto vacante.
    http://ciupercutza.ro/2012/06/26/inapoi-din-rodos/

      (Citează)

    • @Ciupercutza: tocmai mă uitam pe hotelul Pegasos, despre care citeam lucruri mediocre, și pe Google Maps am văzut că este lângă Blue Sea. Mersi de informații, îl voi studia și pe acesta.

        (Citează)

  25. Skiathos. Este foarte verde, are multe plaje de unde sa alegi, unele sunt chiar cu putina lume. Nu stiu de hotel, deoarece am stat intr-o casa de vacanta a unor localnici, cu vedere suberba, insa fara mese.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus