un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două de la bănci

26 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

După lupte seculare, cei de la Raiffeisen au reușit să găsească o metodă ca să nu-mi mai trimită extrasele de cont în fiecare lună, prin poștă. Pe lângă hârtia tocată de pomană (am Internet Banking, văd acolo situația), nu-mi plăcea ideea ca toți vecinii mei să poată vedea ce am în conturi, cutiile poștale de la bloc fiind o gluma tristă. Nici nu le deschideam, le tocam mărunt și le aruncam direct.

Ei bine, acum câteva luni când am întrebat, mi s-a spus că nu există o procedură prin care eu să solicit să nu-mi mai trimită acele scrisori. Nu era pus la punct un sistem prin care să le oprească de la trimitere. Ceea ce m-a mirat un pic și n-am crezut-o 100%, dar na… n-am mai insistat.

Acum nu știu ce-au făcut, dar am întrebat dacă se poate și s-a putut. Victorie importantă pentru copaci.

La ING am descoperit că există Homebank pentru mobil, cu aplicație de Android și iOS, ca să nu mai ai nevoie de Digipass și PC pentru tranzacții.

    7 comentarii

  1. Aplicaţia Homebank e genială!

      (Citează)

  2. Încă nu am foarte mare încredere în ceea ce înseamnă internet banking de pe terminale mobile.
    ca și exemplu: http://ro.m-sec.net/2012/10/securitatea-aplicatiilor-mobile-iii-unicredit-mobile-bnking/

    nu știu dacă este neapărat și cazul ING sau alte banci. Ce mi-a scos în evidență articolul respectiv este lipsa interesului băncilor față de securitatea datelor.

      (Citează)

  3. Digipass-ul iti trebuie in continuare pe mobil. Nu poti intra doar cu aplicatia.

      (Citează)

  4. @alec
    Tocmai asta e ideea ca acum poti fara digipass, setezi o parola din homebank si gata. Folosesti parola in loc de digipass pe mobil

      (Citează)

  5. Ciudat, eu am renuntat la extrasele prin posta de la Raiffeisent anul trecut in vara, deoarece imi ajungeau la tara. Am facut o cerere si s-a rezolvat instant.

      (Citează)

  6. La ING merge si fara aplicatie. ( http://instagram.com/p/bDhvzlLKVf/# )

      (Citează)

  7. si BCR-ul are aplicatie de mobil, si mai nou (sau mai nou am aflat eu) au posibilitatea de a-ti seta un alias (inainte te logai cu un numar de client lung cat saracia si pe care nu-l tineam niciodata minte) si o parola fixa, tocmai ca sa nu mai folosesti token-ul (digipass). Poti folosi autentificarea asta simplificata si pe PC si pe mobil, dar anumite tranzactii necesita folosirea tokenului (la aprobare).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus