un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri de la operatorii telecom #2

1 May 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

cosmote_4gSăptămâna aceasta a adus multe anunțuri de la cei trei mari operatori de telefonie mobilă, care au fost albinuțe harnice.

Cosmote a lansat și comercial serviciile 4G. Dacă mai țîneți minte prezentarea de acum câteva luni, acolo a fost o demonstrație tehnologică, iar acum au ieșit și oficial la vânzare:

Zonele acoperite sunt Bucureşti (zona de nord), Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi și în stațiunile turistice Sinaia, Bușteni, Predeal, viteze de descărcare de până la 75 Mbps și upload la 37,5 Mbps, au la dispoziția clienților modemuri 4G pentru laptop și tablete Samsung Note LTE de 10 inci. Detalii pe site-ul oficial.

Tot Cosmote introduce mici modificări în abonamentele No Limit (minute nelimitate și 500 MB trafic la 31 euro), diverse avantaje pentru cei ce aleg acest abonament. Detalii în secțiunea No Limit.

Dacă ar introduce și un alt site ce bine ar fi…

De asemenea, lumea pare a fi impresionată de clipul Profesoara.

Orange are noutăți pe partea de călătorie cu metroul și taxi-ul.

Începând de astăzi clienţii Orange primesc o călătorie de metrou gratuită la cumpărarea unei călătorii cu telefonul mobil. Orice client Orange care alege sa plătească o călătorie de metrou prin trimiterea unui SMS cu textul 1C la numărul scurt 1700 va primi o a doua călătorie gratuit. Preţul standard al unei călătorii prin SMS este de 0,50 euro.
Pentru clienţii Orange va exista în continuare şi posibilitatea de a achiziţiona 2 sau 10 călătorii cu telefonul mobil, prin trimiterea textului 2C sau 10C la numărul scurt 1700, tarifele percepute fiind de 0,90 euro, respectiv 3,25 euro. Oferta este valabilă până la 1 septembrie 2013.

Detaliile procedurii de intrat la metrou cu SMS-ul înainte sunt pe site-ul Orange. Pentru taxi-uri, Orange a introdus în Otopeni infochioșcuri ce rulează aplicația Clever Taxi și prin ea poți chema rapid o mașină la aeroport, tipărindu-se și un bon cu indicativul ei. Aplicația Clever Taxi este disponibilă și pe smartphone.

Sunt curios cât va dura până când cei de acolo vor “defecta” infochioșcurile, că doar nu renunța taximetriștii pirați sau cei fără smartphone în mașină la clienți de muls din aeroport.

Vodafone anunță că prin aplicația Cinemagia se pot cumpăra bilete la film și pentru cinematograful Hollywood Multiplex din mall-ul din Vitan. Anterior această funcție era disponibilă doar pentru Grand Digiplex din Băneasa.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus