un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O prăbușire filmată

1 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Wow?! O fi cea mai bună filmare a unui astfel de incident de până acum?

Afganistan, Boeing 747 cargo, 7 morți.

    14 comentarii

  1. Uau…doar 7 morti? Adica…toti pasagerii?

      (Citează)

    • Da, doar 7. Era plin cu marfă, acela era echipajul.

      @gogu: plin de combustibil și a căzut practic perpendicular pe sol, nu pieziș.

        (Citează)

  2. Am vazut de dimineata. E ireal cum sta aproape nemiscat, ca un zmeu, cateva secunde bune. Din filmari ca astea iti dai seama ca in caz de prabusire cu un avion mediu si mare, nu ai practic nici o sansa de supravietuire.

      (Citează)

  3. Vai de sufletul lor, ce teroare trebuie sa fi simtit pana au murit. Macar au murit repede…

      (Citează)

  4. Dude, serios? Si eu cu ce ma intorc din viena? Ca mi-a pierit pofta de zbor….

      (Citează)

  5. @gogu Din ce am citit, marfa nu ar fi fost asigurata cum trebuie in cala si a produs un dezechilibru la reglajele necesare decolarii. Momentul in care pare ca se opreste in zbor ca un zmeu e cel in care a intrat in ‘stall’ (scuze, nu mai stiu denumirea in romana la termen).

    Intr-adevar daca asa ceva se intampla imediat dupa decolare, practic nu ai nici o sansa de supravietuire, dar lucrurile astea sunt substantial mai rare in cazul curselor comerciale.

      (Citează)

  6. *Cu pasageri…

      (Citează)

  7. Incredibil. Ce noroc au avut soferii de pe drum :)

      (Citează)

  8. Ma mir ca n-avem reactii de genul “omg! omg” pe film. Zici ca saptamanal pica cate unul. Pe de alta “mana”, nici din partea cargo-ului nu se aud prea multe, deci sunetul ar putea fi editat….?!

      (Citează)

  9. Din partea avionului nu se auzea mare lucru pentru ca era in “stall” cum zice @Nicu mai sus. In momentele alea nu motoarele sint foarte siletioase. Pentru ca nu mai trag aer. Daca mai batea si vintul din spatele masinii cu filmarea, deja zgomotul era minim.
    Banuiala mea e legata tot de marfa neasigurata. Daca avea un tanc care s-a miscat 5 m mai in spate, a dezechilibrat avionul grav. Si daca a prins si o punga de aer rarefiat si mai nasol.
    Cit despre lipsa de reactie a soferului, cred ca omul era ceva militar care patrula prin zona. Si oricum ramii fara cuvinte la asa ceva.

      (Citează)

    • Dacă ai o cameră proasta nu ai ce să auzi din afară, nu trece sunetul așa puternic prin parbriz. Și pare o mașină mare și solidă, ceea ce înseamnă și izolare fonică bună. Abia se aude motorul.

      Câinele din mașină pare mai speriat decât omul, care vorbește în engleză, deci poate e un militar în patrulă la aeroport.

      E o variantă cu sunetul îmbunătățit aici http://www.youtube.com/watch?v=KZAGnomBCW0&list=PLJV4ds30Nk5YQmAblrasXMPx3Ln_q-_-E

      Avionul transporta 5 vehicule blindate, da. M-ar mira totuși să nu fie asigurate, că doar le tragi frâna și le blochezi roțile. E posibil și să fi murit motoarele fix în momentul cel mai prost.

        (Citează)

  10. Nu cred ca e suficient sa tragi frana si sa blochezi rotile. Vorbim de avion aici. Probabil o fi cedat vreo chinga/cablu.

      (Citează)

  11. Intr-adevar niciun efect din filme nu se compara cu o faza reala … uite mai jos cea mai “reusita” prabusire de avion dintr-un film pana acum :

    http://www.youtube.com/watch?v=LDqfmEd4fQ8

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus