un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bucureștenii au obligația de a-și steriliza câinele

31 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Chestia de mai jos nu mai este doar o simplă propunere a cuiva, ci chiar o hotărâre a PMB:

Detinatorii de caini din Bucuresti vor avea obligatia de a-l steriliza si de a-si inregistra animalul in baza de date a Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), potrivit unei hotarari adopte vineri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Fac exceptie:

  • cainii utilitari si de vanatoare, inregistrati la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti
  • cainii de serviciu ai Ministerului Aparatii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor
  • cei cu drept de monta si vanatoare inregistrati la Asociatia Chinologica
  • cainii a caror stare de sanatate nu le permite sterilizarea.

Cine nu doreste sa castreze patrupedul poate plati o taxa anuala de 150 lei.
Persoanele care nu isi declara cainele la ASPA risca o amenda de pana la 3.000 lei.
Cainii vor putea fi castrati gratuit la cabinetele veterinare care au parteneriat cu ASPA, urmand ca institutia sa deconteze aceste servicii.

Stai să vezi acum goană pe la veterinari pentru a-și declara toți câinele prea bolnav pentru a permite sterilizarea. 150 de lei nu sunt mulți bani, dar probabil că plata acestor bani și toate actele necesare înregistrării câinilor sunt, după obiceiul birocrației noastre, multe și complicate.

Din păcate, nu văd ce se rezolvă așa, în afară de strângerea unor bani la bugetul Primăriei. Taxa anuală îi va afecta puternic pe bătrânii care abia au din ce trăi, dar țin în casă un câine care este pentru ei ca și un membru al familiei. Câinii vagabonzi rămân nestingheriți pe străzi, în schimb îi sterilizăm pe cei cu proprietar.

Cică PMB vrea să angajeze firme private de hingheri care să prindă câinii, să-i sterilizeze și apoi să-i ducă înapoi de unde i-au prins. Eu zic că s-ar putea câștiga un ban cinstit și de la oamenii din respectiva zonă, care vor da șpagă pentru ca hingherii să-i ducă în altă parte.

sursa: Hotnews.

    10 comentarii

  1. Mie mi se pare buna decizia primariei, as adauga un amendament, obligativitatea afisarii la intrarea in bloc, la afisier a apartamenului unde cineva creste un caine, ce rasa este animalul, cand si-a facut ultimul control veterinar si daca e sterilizat, astfel scapam de cei care nu isi declara cainele pentru ca asa vor muschiul lor.

    Intrebare e ce facem cu haitele de maidanezi, in Militari zona Pacii este plin de maidanezi, seara dupa ora 23 cartierul devine al cainilor, urlete, tipete .. ti-e si frica sa mergi de la metrou pana la blocul unde locuiesti, asta intr-un oras european, capitala ..

      (Citează)

  2. Bullshit aceasta masura nu va afecta decat pe cei seriosi care au caini si sunt responsabili cu ei . In rest sa fim seriosi solutia cu sterilizarea nu merge mai ales cand dai contracte al firme private ( sa vezi ce frumoase o sa fie licitatiile ceva in genul articolului cu RDS ) care sunt interesati sa fie mereu caini de adus la castrare . Sa nu mai zic ca si astia castrati TOT TE MUSCA ca mai stau in viata vrei 10 ani ca mancare e destula . Nu am vazut caine comunitar care sa fie slab in Bucuresti .

    Vreau sa atrag atentia unei probleme mai importante . Cainii comunitari din caminele studentesti , unde vacile care stau la intrare ( ca altfel nu pot sa le spun ) au grija de ei si i tin mai ales iarna in camin . Daca esti in vizita sau chiar daca esti suspect si sare la tine si i dai una incepe sa strige la tine ca ce ai cu saracul caine ?! . Sa nu mai zic ca in complexele mai mari gen LEu , Poligrafie sunt atat de multi ca nu poti sa duci gunoiul la ghena ca vine haita pe tine .

    La poligrafie le-au facut un targ unde stau vreo 5 inchisi iar restul de 20 sunt liberi . Acolo m-am certat cu vaca de la intrare cand s-a luat un caine de mine mai mai sa ma muste iar cand m-am dus sa-i fac scandal replica ei a fost : ” Ce draga te-a muscat ? a simtit si el omu rau ! ” Pai fmm de vaca trebuia sa ma muste sa iei tu vreo masura.

    Nu mai merge cu solutii de lunga durata , nu frate exterminare in mod uman cu o injectie / soc electric si dupa cand populatia scade grav de mult punem in aplicatie solutiile din articol si pedepsit grav .

      (Citează)

    • @Andreiexe: primarii nu fac nimic pentru că le e teamă că pierd voturi. Nu-s limitați la numărul de mandate, așa că speră la multe și nu vor să supere marea mulțime a iubitorilor de câini.
      E nevoie de o masă critică, de suficient de mulți oameni mușcați astfel încât publicul să încline spre eliminarea lor. Atunci se va găsi unul care să propună asta și să câștige voturi cu acest program.

        (Citează)

  3. Haitele actuale provin din caini ramasi fara stapan si daca ar fi fost sterilizati inainte de plasarea lor “in the wild” alta ar fi fost situatia acum, nu? Cam la asta se refera hotararea PMB.

      (Citează)

  4. Păi stai puțin. Tot pe banii mei, neposesor de câine?

    Adică, dacă eu am obligația de a avea RCA, de ce nu mă pot duce la un broker cu care are whoevă parteneriat, urmând ca instituția să deconteze acest serviciu?

      (Citează)

  5. Radu nu stiu de ce au nevoie romanii le trebuie vreo 3-4 cazuri de atacuri violente de caini in acelasi timp nu am facut nici cand a murit japonezul nici cand a murit femeia aia .

    Sa nu mai zic cat de retarzi au fost activisti pro caini . Au sarit cu argumente geniala ca : ” Dar femeia era acolo la furat !!!” Si ce daca E TOT OM aia sunt caini fara stapan ca daca erau dresati pentru paznic nu -i lasa ala sa o omoare .

    Ma bucur ca nu prea ai activisti din astia sa lasa comentarii ca ar excala discutia rapid .

      (Citează)

    • Păi de asta nu au făcut, că ăla era japonez și aia era la furat. E nevoie de niște victime perfecte, cum se întâmplă în multe cazuri ce polarizează opinia publică pe o cale.

        (Citează)

  6. Propun sa camion de politicieni dati prin untura, ar fi niste victime perfecte, si pentru ei si pentru noi!

      (Citează)

  7. Mai bine prind cainii , ii duc la adapost , 10 – 15 zile , iar daca nimeni nu-i adopta – EUTANASIERE ! Mi-as dona lunar 100 RON din salariu in acest sens . Oricum exista 2 ONG-uri in Bucuresti de adoptii caini pisici care importa caini din Olanda/ Austria anual si ii scapa pe la marginea Bucurestiului ” din greseala” si primesc si ei niste sume consistente de bani

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus